Skip to main content

Vallende bladeren, dalende temperaturen en geen koers op tv kortom: het seizoen zit er op! Maar niet voor iedereen. Voor Nol is de herfst het mooiste seizoen van het jaar. Het is zijn bof season!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Ritueel

“Slaap zacht lieverd”, zeg ik terwijl ik met mijn hand nog één keer aan het stuur voel. Ik doe het laatste stuk zeil erover en steek het onder de wielen. Met pijn in mijn hart doof ik het licht en schuif ik de garagedeur dicht.

Het is een heus ritueel, met verschillende emoties. Ze zal wel denken: ‘eerst al die liefde, leuke tripjes en vele uren samen’ en nu laat ik haar eenzaam achter in een donkere garage. Wat ze echter niet weet is dat ze gespaard wordt uit liefde.

Crosser

Het voelt onwennig. Normaal hing ze steevast, pontificaal in de huiskamer. Nu is daar de ander. Die met die wat dikkere, noppige banden. Die met die vreemde remmen en die kleine bladen. De winter vraagt om winters materiaal.

De eerste rit voelt vreemd. Komt dat door de twee weken rust of door het andere materiaal? Voorzichtig begint het te wennen en groeit het genot. Na een hectisch seizoen met zware trainingen en moeilijke koersen is er na de rust periode een periode van wederopbouw. De trainingsschema’s kunnen de prullenmand in en de knop mag om. Niks moet, alles is mooi meegenomen.
Cobbles - Crossen in herfstzandbak

Crossen in een herfst zandbak

Kleuren

Door een schitterend decor van kleurrijke herfstnatuur is elk trainingsuurtje een waar genot. Elk trainingsuurtje is ook weer een stapje dichter bij een succesvol voorjaar. Terwijl menig coureur nog diep in de winterslaap zit, bouw je nu stiekem een voorsprong op.

Koud of nat? Daar hebben ze hele goede, mooie kleding voor uitgevonden! Glad door sneeuw, bladeren of regen? Dan ga je toch lekker rustig door de bocht! Te donker? Koplamp erop monteren! Niks moet, dus kan er lucht uit de banden en kan de snelheid omlaag om zo maximaal comfort te verkrijgen.

Dit is de tijd bij uitstek voor het verkennen van wegen. Niks moet, dus mag er verkeerd gereden worden en mag er slecht wegdek getrotseerd worden. Tijd genoeg! Verras jezelf met de schitterende natuur om je heen en vind zodoende de mooiste plekjes en de beste wegen uit de omgeving. Verkennend, genietend en spelend is elke meter die je maakt er één meer dan de rest.

Cobbles - Bof Season - kleuren

Wat een kleurenpracht

Liefde

De regen tikt monotoon op de helm, de wind in het gezicht. De vele druppels fonkelen als diamanten voor het licht van mijn lampje. Eenzaam rijdend in de duisternis door de vlakke, open polders is er slechts liefde. Liefde in haar meest pure vorm. De vélo en haar coureur, c’est tout!

‘Het seizoen’ is nooit afgelopen. Het seizoen kent slechts verschillende fasen. Persoonlijk vind ik het off-season eerder het bof-season. Een fase waarin je fluitend van elke meter mag genieten en oneindig kan ontdekken.

 

Cobbles - blaadjes op kasseien

Natte blaadjes maakt kasseien extra link

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

⁠⁠⁠Zo hard, zo lang en zo vaak mogelijk. Dat is waarom het om draait in Nols onbetwiste liefde voor wegwielrennen. Zowel in de koers als tjidens de training probeert hij alles uit de sport te halen. Kasseien en vals plat zijn terreinen waar hij uren op kan doorbrengen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×