Skip to main content

De sportwereld staat de afgelopen maanden op de kop. Niet eens vanwege het boek van Thomas Dekker, het nieuwe schaatsseizoen of het Wereldkampioenschap dammen. Max Verstappen is de naam.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Mathieu van der Poel

Nee, de sportwereld staat op de kop vanwege een zeldzaam groot talent die Nederland heeft voortgebracht in de Formule 1. Max Verstappen heeft de Nederlanders weer weten te interesseren voor de formule 1. Het hele land en de wereld omarmen dit zeldzame talent. Maar vergeten we niet een ander zeldzaam groot talent? Een talent waarvan er maar 1 in de honderd jaar voorkomt. Een talent die op een jonge leeftijd al dingen laat zien waarvan stad en land onder de indruk is. Naast Max verstappen heeft Nederland nog een zeldzaam talent genaamd: Mathieu van der Poel.

Cobbles - Mathieu van der Poel - Tabor

De nieuwe Peter Sagan

Mathieu, zoon van Adrie van der Poel, staat op dit moment op zeldzame hoogte in het veldrijden. De 21 jarige veldrijder maakt van een overwinning eerder regelmaat dan uitzondering. Afgelopen weekend heeft een van de grootste veldrijders, Sven Nys, Mathieu zelfs vergeleken met Peter Sagan. Het ene zeldzame talent zet een verloren sport weer op de kaart en het andere zeldzame talent krijgt amper aandacht. Hoe krom kan het zijn in de media en in de sport?

Cobbles - Mathieu van der PoelOverstap naar de weg

Hoogstwaarschijnlijk zal Mathieu op korte termijn de stap naar de weg maken. Wanneer Mathieu zijn talent ook op de weg kan etaleren zal hoogst waarschijnlijk de aandacht ook toenemen. Het veldrijden wordt in Nederland niet gezien als mondiale sport maar als een sport waarin 7 Belgen strijden met een Nederlander. Het weg wielrennen daarentegen staat wel te boek als een mondiale sport. Wanneer Mathieu op de weg net zo goed is als in het veld zal hij, net als Max, het wielrennen opnieuw doen uitvinden voor velen in Nederland. De vraag die we met zijn allen zullen gaan stellen is, “zal Mathieu de Tour de France ooit winnen?”, zal waarschijnlijk beantwoord worden met nee. Persoonlijk denk ik het niet, ik denk dat hij wel de Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix en Gent-Wevelgem kan gaan winnen. Nederland, geniet van ieder zeldzaam sporttalent dat wij in ons land hebben! En niet alleen van die sporter die de meeste media-aandacht krijgt.

Meer Cobbles

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Pascal zal geen zeven keer de tour of vierentwintig sprintetappes in de Giro winnen. Hij is de onmisbare en hardwerkende knecht waar te weinig aandacht voor is. Zijn taak is om een lichtje te schijnen over deze ondergewaardeerde toppers.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×