Skip to main content

Op zoek naar een snel en gezond ontbijt? Dan zit je hier goed. In een mum van tijd maak jij zelf heerlijke cruesli om je dag goed mee te starten. Maar ook fijn als herstelvoeding na een toffe training.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Recept: Gezonde cruesli

Cruesli uit de winkel is heerlijk en het lijkt gezond, maar schijn bedriegt! De meeste cruesli of muesli die in supermarkten te koop zijn, zitten bomvol (toegevoegde) suikers en vetten. De oplossing: zelf een gezonde variant maken. Helemaal niet moeilijk maar wel super lekker en ook nog eens vol eiwitten (vinden wij, fietsers, toch ook belangrijk). Ideaal in een schaaltje yoghurt of kwark als goedvullend ontbijt, maar ook na een zware training.

Benodigheden (voor circa 8 porties)

Het leukste van cruesli zelf maken is dat je zelf kan kiezen wat je er in doet. Dus kies wat jij lekker vindt! Ik gebruik zelf gewoon gemengde noten en als extra pecannoten en zonnebloempitten. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram havermout
 • 100 à 150 gram noten/zaden/pitten naar keuze
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels (olijf)olie
 • 50 à 75 gram rozijnen en/of ander gedroogd fruit (bijvoorbeeld cranberries, abrikozen of pruimen).

Cobbles - Ingrediënten gezonde Cruesli

Start

Verwarm als eerste de oven voor op 140 graden (hetelucht op 120 graden). Zet vervolgens alle ingrediënten klaar. Pak ook alvast een snijplank, (hak)mes, grote kom, bakplaat en bakpapier.

Mengen

Vanaf nu is het heel makkelijk. Of nou ja, misschien was dat het net ook al. Hak of snij de noten, zaden en/of pitten in stukjes en doe dit samen met de havermout, honing en olie in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.

Oven

Strooi het mengsel op de bakplaat met bakpapier en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Kijk om de 10 minuten even of het goed gaat, en hussel de cruesli dan ook meteen zodat alles mooi goudbruin wordt. Na ongeveer een half uur haal je de cruesli uit de oven en laat je het nog een half uur afkoelen. Meng nu de rozijnen er door en je bent klaar!

Bewaren

Je kan de cruesli ongeveer 10 dagen bewaren in een afgesloten pot of doos.

Cobbles - Cruesli bewaren

 

Meer Cobbles

Benieuwd naar andere Wielerfood recepten?

Check dan ook eens Michelle’s recept voor Blueberry cheesecake.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Al sinds haar achtste fanatiek op de fiets. Bianca houdt er van om het uiterste uit zichzelf te halen. De ene keer uit zich dat in een koers en de andere keer in een lange rit. Doelen stellen en daar vervolgens vol voor gaan, dat is wat Bianca het liefst doet.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×