Skip to main content

Na het fietsen wil je graag snel eiwitten binnenkrijgen, zodat je spierherstel optimaal is. Maar op een gegeven moment raak je die bak kwark toch wel beu. Cobbles introduceert: wielerfood.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Recept: Eiwitrijke blueberry cheesecake

Gelukkig hebben wij goed nieuws voor je. Je kan je eiwitten namelijk ook binnenkrijgen met een superlekkere blueberry cheesecake die wel heel fijne voedingswaarden heeft. Je moet er even voor in de keuken staan, maar dan heb je ook wat! Laten we aan de slag gaan. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

Voor de bodem:

 • 100 gram ontvet amandelmeel
 • 45 gram kokosolie
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 grote dadels

Voor de vulling:

 • 350 Philadelphia light
 • 250 gram magere Franse kwark
 • 60 gram vanille eiwitpoeder
 • Een doosje verse blauwe bessen
 • 1 ei
 • 2 eiwitten

Oven

Allereerst zet je de oven op 180 graden Celsius. Vervolgens verwarm je de kokosolie in een pannetje en deze doe je in de keukenmachine. Hier doe je ook het kaneel, het amandelmeel en de dadels bij. Laat de keukenmachine draaien tot het een samenhangend geheel wordt. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het beslag hierin. Druk het goed aan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Vervolgens zet je de bodem in de oven en bak je hem in 8 tot 12 minuten goudbruin. Daarna laat je de bodem in de vorm afkoelen.

Cobbles wielerfood cheesecake

Vulling

We gaan verder met de vulling. Doe, afgezien van de bosbessen, alle ingrediënten in een kom en mix het met een handmixer tot een glad ‘beslag’. Spatel driekwart van de bosbessen door het beslag. De rest van de bosbessen bewaar je nog even. Verdeel nu het beslag over de bodem die je net hebt gemaakt. Pak de overige bosbessen en verdeel ze speels over je cheesecake. Zet dit een half uur in je oven op 160 graden. Daarna draai je de oven terug tot 100 graden en bak je de cheesecake nog 75 minuten. Als de cheesecake na 75 minuten nog wat nat is vanbinnen zet hem dan nog voor vijftien minuten in de oven. Dit kun je testen door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uit komt, is hij goed.

Klaar, eten maar!

Als de cheesecake gaar is haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Laat hem een nachtje in de koelkast staan voordat je hem eet, dan is hij het lekkerst. Kan je niet zo lang wachten? Laat hem minimaal vier uur in de koelkast afkoelen.

Zo kun je je fietstocht combineren met een lekker stuk taart die ook nog eens goed voor je is! Win-win situatie.

Cobbles wielerfood cheesecake

Voedingswaarden

Per stuk, bij 8 stukken:

157 calorieën
4,2 gram vet
6,6 gram koolhydraten (waarvan 3,6 gram vezels)
21 gram eiwitten

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×