Skip to main content

Vorig weekend was Cobbles op Bike Motion Benelux, een megafietsbeurs en walhalla voor elke Nederlandse wielrenner en mountainbiker. Check hier ons fotoverslag om ook wat van de sfeer te proeven!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Foto’s door Michelle Vleugels

SWETT

Één van de eerste stands waar we op stuitten was die van SWETT: toffe fietsen van Nederlandse bodem. Eigenaar Peter Paul Zalm komt uit Heerlen, een omgeving die zich uitstekend leent voor het maken van een mooie ronde. Net als wij is Peter Paul begonnen vanuit zijn onuitputbare passie voor fietsen. Het merk staat pas in de kinderschoenen, maar dat betekent zeker niet dat je bang hoeft te zijn met rommel de deur uit te gaan. Integendeel, Peter Paul is namelijk al geruime tijd importeur van Lightweight, een merk wat bekend staat om absolute kwaliteit.

Lightweight

Lightweight richtte zich voorheen op het absolute topsegment, met wielsets die al snel enkele duizenden euro’s kosten. Dit komt onder andere doordat alle wielen handgemaakt zijn. Als elk wiel twintig uur kost om te bouwen lopen de kosten natuurlijk al snel op. Daarom gaat Lightweight haar wielen nu ook machinaal produceren. Het bedrijf wil zich focussen op schijfremmen, een innovatie die zij als de toekomst zien. Door de besparing in manuren zouden de disc wielsets een stuk goedkoper moeten uitvallen dan je voorheen van Lightweight gewend bent.

Nog een geweldig detail: SWETT heeft ook haar eigen bier, iets waar we bij Cobbles alleen nog maar van durven dromen (maar dat ook zeker doen!).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

SWETT aero
SWETT bier
SWETT blauw
SWETT zadel
Lightweight schijfremmen
Lightweight velg

Mountainbikes op Bike Motion Benelux 2016

Uiteraard waren ook de mountainbikes op Bike Motion Benelux niet ondervertegenwoordigd. Er was een gigantische testbaan waar yours truly nog even een dikke Specialized Epic met SRAM Eagle groepset getest heeft. Helaas werd ik door die bikeporn wat te enthousiast en schoof ik in de rockgarden onderuit nadat ik een bocht wat te kort instuurde. Daar gingen mijn mooie schoenen.

Maxxis was aanwezig met een hele selectie banden en Ninth was aanwezig met fietsen waar alleen echte durfals op zullen rijden: om zulke kleuren te kunnen verantwoorden moet je wel écht goed kunnen rijden. Ik laat hem dus nog maar even voor wat het is.

Ook grote spelers als Shimano ontbreken niet op Bike Motion Benelux, met een toffe reeks kettingbladen voor je 1x drivetrain.

Specialized test track
SRAM Eagle
MTB banden Maxxis
Ninth MTB
Shimano kettingbladen

POC

POC ontbrak gelukkig ook niet op Bike Motion Benelux 2016. Ik heb hun helmen altijd al tof gevonden, door de simpele, maar toch opvallende designs. Er stond ook een paar LAKE wielerschoenen met POC overschoenen, waarbij de grens tussen klassiek en modern vervagen. Een beetje hipster, maar wel gaaf toch?

Poc helm
POC schoen

Spartacus

Onlangs kwamen we met een ode aan Fabian Cancellara a.k.a. ‘Spartacus’. Op de Bike Motion Benelux konden we zijn fietsen in levende lijve aanschouwen, heel tof! Tijdritfietsen zijn natuurlijk altijd erg mooi om te zien, maar de gebruikte Ronde van Vlaanderen fiets had een vibe om zich heen hangen die je gewoon niet kon negeren. Let ook op de kassei-details op de bovenbuis.

Cancellara Trek Parijs Roubaix
Cancellara Trek Parijs Roubaix Cobbles
Cancellara Trek TT

La Machine

Onze vrienden van La Machine uit het nabijgelegen Boxtel waren ook aanwezig, met hun gave streetwear. Draag jij de koers ook al buiten de fiets? Naast La Machine stond het sock café van Sockeloen, waar je kon genieten van verse koffie en verse sokken!

La Machine Draag de Koers
La Machine Velo pet
La Machine Tête de la course
Sock café sockeloen
Sock café sockeloen

Ook een lekker borreltje mag niet ontbreken op een beurs vol ongetemde levensgenieters!

Kwaremont Kaffee
Jägermeister

Nieuw retro

Cobbles is inmiddels al lang bekend met retro wielrennen en bij enkele fabrikanten begint de trend nu ook door te komen. Ze maken zelfs nieuwe retrofietsen speciaal voor de gelegenheid!

Somec
Somec rolls
Somec crank

Wij vonden deze editie van Bike Motion Benelux weer een groot succes! Jij ook? Wist je trouwens dat dit de laatste editie in het najaar is? De 2017 editie zal voor het eerst plaatsvinden in het voorjaar. Geniet nog van de rest van de foto’s!

Maloja
MB sokken
Muc-off biogrease carbon
Wielershirts Bike Motion Benelux
Sarto TT
Kuota TT
Hestra handschoenen
Hipster fixie
J Guillem

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×