Skip to main content

In zijn vorige post vertelde gastschrijver Jeroen Rombouts over de voorbereiding op zijn bikepacking-avontuur. In tien dagen 1300 kilometer overbruggen met slechts één fietstasje en zijn carbon ros als metgezel. In deze editie lees je over zijn vertrek, de beklimming van de Stelvio en het vlammen door Oostenrijk.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Etappe 1: klimmen! (177 km)

Daar zit ik dan: aan het ontbijt, een half uur voor vertrek. Stiekem ben ik toch wel wat zenuwachtig. Heb ik alles? Werkt de Garmin? Hoe zal ik de bergen verteren? Het ontbijt is achter de kiezen en ik maak me klaar voor vertrek. Het is bewolkt maar een prima temperatuurtje. Het gaat voorspoedig en alles draait lekker. Ik haal bergop zelfs mensen in, dat geeft moraal! Langzaam wordt het steeds mistiger en kouder en op de top van Monte Baldo is er zelfs nog maar tien meter zicht. De  beklimming wordt beloond met een zonnige afdaling richting Trento.

Cobbles Bikepacking Italië Nederland

De 70 kilometer die daarop volgde waren vlak en de rit verliep voorspoedig. Ruim op tijd kom ik aan bij mijn eerste hostel. Daar is het eerst tijd om mijn rit op Strava te zetten. Het bloed schiet naar mijn hoofd als blijkt dat mijn rit corrupt is, net als mijn routes. Gelukkig kan ik de laptop van het hotel gebruiken om het op te lossen.

Etappe 2: Stelvio! (130 km)

Met lichte onzekerheid begin ik aan dag twee. Zal ik de Stelvio doen? De vorige dag had ik wel lichte kniepijn… Ik volg een fietspad dat van Italië, dwars door Oostenrijk naar Duitsland loopt. Op een onverhard deel haal ik een Oostenrijker in. Hij vroeg of ik naar de Stelvio ging. Ja! Zo vervolgen wij samen onze weg onder het genot van een zonnetje en een gezellig praatje. Voor ik het weet staan we onderaan het begin van de Stelvio.

Cobbles Bikepacking Italië Nederland StelvioDaar zijn we dan, de Stelvio!

Het weer is perfect, ik kan het niet laten. Ik klim van bocht naar bocht, wat een uitzichten! Langzaam komt de top inzicht. De Stelvio kent maar liefst 48 haarspeldbochten en ik hoef er nog maar tien! Nog even doorbijten! De top wordt bereikt, waar ik nog even met open mond nageniet van deze geweldige klim. Wat een machtig gevoel is dit! Daarna was het weer tijd om een slaapplek te vinden.

Cobbles Bikepacking Italië Nederland

Etappe 3: Italië – Oostenrijk – Duitsland (195 km)

Na een diepe slaap en een uitgebreid ontbijt rijd ik weg voor mijn derde dag. Stiekem wilde ik naar Duitsland rijden maar is dit haalbaar? Door de prachtige omgeving krijg ik steeds meer moraal, ik ga ervoor! Ik vervolg mijn weg naar Landeck en stop bij een meer op een foto te maken. Hier ontmoet een koppel uit Nieuw Zeeland dat al twee maanden op hun fietsen aan het reizen is. Na een gezellig gesprek vervolg ik mijn weg naar St. Anton Arlberg. De Arlbergpass is een skigebied waar menig welvarende persoon in de winter gaat skiën. Gelukkig schijnt nu de zon en is het lekker warm! Al snel bereik ik de top!

Ik vraag een man om een foto te maken, waarna hij wil dat ik met zijn motor op de foto ga. Waarom ontging mij even, maar dat was misschien de vermoeidheid. Na de top daalt de route af richting Lindau, waar mijn derde overnachting is. Ditmaal slaap ik in een hostel of beter gezegd “lig” ik in een hostel. Want met zes mannen waarvan er drie hard snurken blijft er weinig over van een goede nachtrust!

Cobbles Bikepacking Italië NederlandOp de foto met de motor, een mooi aandenken

Op naar Nederland

Benieuwd hoe mijn reis vervolgd wordt? Je hoort het over een week in mijn laatste blog!

Foto’s

Bekijk hier nog een verzameling foto’s van tijdens mijn reis![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Cobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië NederlandCobbles Bikepacking Italië Nederland

Meer Cobbles

Wat ooit begon met de Rabo Dikke Banden Race mondde uit in koersen, toertochten, veldritten en fietsvakanties. Jeroen geniet ervan hard te trainen, zo nu en dan een koers te rijden en andere renners klaar te stomen voor wedstrijden. Je vindt Jeroen zowel op de weg als in het bos.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×