Skip to main content

Gastschrijver Jeroen Rombouts beleeft momenteel een machtig bikepacking avontuur. Tijdens een etentje bij Cobbles Eindbaas Robbert zei Jeroen gekscherend dat hij wel even van Italië naar Nederland zou gaan fietsen.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

De voorbereiding

Zo, hier zit ik dan op Schiphol. Drie weken geleden zei ik met mijn grote mond dat ik wel even naar huis, Tilburg, ging fietsen vanaf het Gardameer in Italië. Totaal niet beseffende wat zo’n reis inhoudt. Gedurende de kort maar krachtige voorbereiding op deze bikepacking tocht kwam ik erachter dat er meer bij komt kijken dan vooraf voorzien. Om eerlijk te zijn er ook wel momenten geweest dat ik dacht: “Moet dit nou? Jij met je grote mond!” In mijn leventje heb ik al heel wat avonturen mee gemaakt met mijn kameraad, de racefiets. Maar dit is is een totaal ander verhaal!

Bikepacking

Hoe krijg ik al die spullen mee? Een setje gewone kleren, ondergoed, schoenen,  noem maar op… Gelukkig biedt het internet hulp. Velen verkondigen dat je een lange tocht niet moet doen op een racefiets, want die is er tenslotte niet voor gemaakt. Nou dat gaat er bij mij mooi niet in! De tocht moet gemaakt worden op de fiets waar ik al talloze ervaringen mee heb gedeeld. Na een grondige zoektocht vind ik gelijk gestemden en stuit ik op speciale zadeltassen. De tas is licht en met een inhoud van veertien liter is hij ruim genoeg. Tijdens de eerste test was de tas dan ook met vlag en wimpel geslaagd!

Cobbles bikepacking Italie Nederland Jeroen RomboutsDe eerste testrit met de fietstas, prima te doen!

Route en navigatie

Normaal fiets ik altijd rondjes in het mooie Brabant, dat ik als mijn broekzak ken. Dat is bij deze tocht wel anders! Zelfs ondanks dat we vroeger met de auto ongeveer dezelfde tocht reden. Na wat rondvragen blijkt dat Strava een goede kandidaat is om een route te tekenen. Strava gebruikt namelijk data van anderen om de populairste route maken en hopelijk dus ook de mooiste. Met veel enthousiasme teken ik de route uit. Uiteindelijk kom ik op een duizelingwekkende 1.272 kilometers en 22.066 hoogtemeters. Het moraal om veel te klimmen zit er goed in, maar deze tocht is toch wat overdreven…

Een tweede poging de route te tekenen gaat al beter. De route gaat eerst richting Merano, wat mijn eerste verblijf is. Dit is het enige vooraf geplande verblijf. Om in Merano te komen zal ik de Monte Baldo over gaan welke ik vroeger vaak heb bedwongen. Na Merano gaat de route richting de Stelvio. Na de Stelvio, het dak van deze tocht, rij ik richting Liechtenstein. Dan zet ik koers richting de Rijn, waar je je ogen uitkijkt naar de vele mooie kastelen die de omgeving huist. De Rijn verlaat ik vlak voor Keulen om vervolgens boven langs de Eiffel, richting Maastricht en uiteindelijk Tilburg te gaan!

Cobbles bikepacking Italie Nederland Jeroen RomboutsRoutes tekenen valt niet mee!

Dit alles brengt het totaal van de definitieve route op 1.218 kilometer en 14.696 hoogtemeters. Dit is zonder de Stelvio. Maar mezelf kennende zal die toch wel opgenomen worden in de route. De doelstelling is om dit alles binnen tien dagen te volbrengen. Waarbij ik stiekem hoop dat het sneller zal gaan! Hou Cobbles in de gaten voor mijn ervaringen tijdens deze machtig mooie tocht! Ciao!

Wat ooit begon met de Rabo Dikke Banden Race mondde uit in koersen, toertochten, veldritten en fietsvakanties. Jeroen geniet ervan hard te trainen, zo nu en dan een koers te rijden en andere renners klaar te stomen voor wedstrijden. Je vindt Jeroen zowel op de weg als in het bos.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×