Skip to main content

Heerlijk fietsen over verkeersluwe wegen, lekker kletsen met vrienden, genieten van de omgeving. Kortom: de Cobbles Ride! Heb je het gemist? Lees hier het verslag van deze ontzettend gezellige dag!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Verzamelen

Op zaterdagochtend half 10 verzamelde het Cobbles peloton zich bij het Sportcentrum in Tilburg. Tijdens het wachten op de andere liefhebbers maken we kennis, bekijken het materiaal en babbelen we op het gemak weer even bij. Robbert heeft een mooie route van ongeveer tachtig kilometer uitgezet.

Kasseien in de Cobbles Ride

Niet lang na het vertrek worden onze benen getest met een mooie kasseistrook, de Pompstationweg in Tilburg. Al snel kleuren de geluiden van klapperende kettingen, carbon wielen en over kasseien zoevende coureurs deze zonnige Tilburgse ochtend.

Cobbles Ride septemberOnverhard!

De rit

Na de kasseistrook zetten we koers richting Gilze en Ulvenhout. Schaal Sels maakt warempel ook nog zijn opwachting met een stuk onverhard gravel! Even de fietsen afstoffen dus. Hierna gaat de rit naar het oosten. Bij Strijbeek wordt het gaspedaal nog eens goed ingedrukt en gaat de route richting Chaam. Iedereen kletst en fietst nog steeds lekker door en het zonnetje schijnt volop! Op de klinker pavés in de bossen van Goirle ging het weer ouderwets hard. Het gas wordt opengetrokken en ik zie snelheden van boven de 42 kilometer per uur op mijn kilometerteller voorbij komen. Wat is dit mooi!

Afzakkertje

Via het zuiden rijden we Tilburg binnen. Een perfecte aanrijroute naar de Piushaven dus! De beslissing om deze mooie rit af te sluiten bij een zonnig terras aan het water is al snel gemaakt. Onder het genot van een Witte Trappist van het lokale La Trappe bespreken we deze schitterende dag nog eens na.

Cobbles Ride septemberProost!

Wil je ook meegenieten met Cobbles? Zorg dat je er de volgende keer bij bent! Hou onze Facebookpagina in de gaten. Wil je de route eens nafietsen? Check hem op Strava! Wil je meer kudo’s op Strava? Join dan onze club!

 

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×