Skip to main content

Slecht slapen, klamme handjes en een rusteloos gevoel in de benen. Zaterdag stonden kasseien op het menu. Niet zomaar kasseien, maar befaamde en gevreesde kasseien van De Ronde van Vlaanderen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Grinta

Toen ik die zaterdag ontwaakte voelde ik me als een peuter die wakker wordt op zijn verjaardag; de langverwachte dag waarvan je weet dat hij geweldig wordt. Grinta gierde door het lichaam en de track Easy Lover werd in de auto uit volle borst meegezongen. De fiets lag vredig achterin, niet wetende wat haar te wachten stond. Een extra stuurlintje, een lichter verzet en aluminium wielen moesten het arme beestje gaan helpen de kasseien te trotseren.

Zet hem aan en zing (even vals) met ons mee

Ronde van VlaanderenHere we go!

Klimmen nondeju

Met vijf man sterk reizen we af richting Oudenaarde, het epicentrum van Vlaanderens mooiste.  De laatste fine-tuning voor de strijd tegen de elementen voeren we uit onder genot van slappe grappen en schunnige opmerkingen. Uiteindelijk kunnen we vertrekken! We bereiden ons nog even mentaal voor op een rit van honderd kilometer en niet zomaar eentje. Nee, eentje met scherprechters als De Muur van Geraardsbergen, de Koppenberg, de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Taaienberg en de Mariaborrestraat. Allen volledig bestaande uit kasseien.

Rijdend op deze machtig mooie stenen kan niemand zich verstoppen. Als het dan ook nog eens bergop gaat moet alles uit de kast om boven te geraken. Je MOET vol gaan, je MOET hard gaan, inhouden heeft geen zin. Het enige wat men hoort is het prachtige geluid van rammelend carbon, kletterende kettingen en het gehijg van moegestreden coureurs.

Ronde van Vlaanderen

Robbert lachend op de laatste meters van de Koppenberg.

Ronde van Vlaanderen

De uitlopers van de lange kasseistrook Maria Borrestraat.

Ronde van Vlaanderen

Het allersteilste stuk van de Muur van Geraardsbergen.

Trapkes op

Op de klimmen is het koers, daarbuiten is het lol, genot en kameraadschap. Zo ook in de typisch Belgische kroeg waar we een colaatje en/of een bruin biertje nuttigen. Cafe ‘Trapkes Op’ ligt aan de voet van De Muur, waardoor het overloopt van koershistorie. De welbespraakte (vrouwelijke) uitbater heeft de wildste verhalen over taferelen die zich in het café hebben afgespeeld rondom De Ronde van Vlaanderen. Grote, ingelijste foto’s van ‘haar’ Tommeke pronkten aan de muur.

Friet Ronde van VlaanderenFriet!

We bedanken haar hartelijk en rijden het laatste stuk van onze route. Alles wat we deze dag verbrand hebben vullen we, zoals het hoort, aan met een extreme portie Vlaamse friet. Voldaan, vermoeid en wellicht zelfs een beetje verliefd keren we terug. Terug naar de realiteit, waar de kasseien slechts klinkers zijn.

Muur van Geraardsbergen

Nog even aanzetten op de Muur tot aan de kapel.

De Ronde van Vlaanderen op Strava

Bekijk snel de route van op Strava! Oh ja, en word ook meteen lid van de Cobbles Cycling strava club.

Toen je over dat biertje in de kroeg las, dacht je toen: “dat lijkt me wel wat!”? Lees dan over wielerbier dat perfect past bij De Ronde van Vlaanderen.

⁠⁠⁠Zo hard, zo lang en zo vaak mogelijk. Dat is waarom het om draait in Nols onbetwiste liefde voor wegwielrennen. Zowel in de koers als tjidens de training probeert hij alles uit de sport te halen. Kasseien en vals plat zijn terreinen waar hij uren op kan doorbrengen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×