Skip to main content

Wanneer fiets je als je fulltime werkt? Alleen in het weekend? Hmm… Zo bouw je geen conditie op. Idee! Ik gebruik de komende maand mijn racefiets voor woon-werkverkeer. Let’s go!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Netflix and chill

Sommige mensen zijn zo gemotiveerd en fanatiek dat ze ieder vrij moment aangrijpen om op hun racefiets te springen. Ik hoor helaas niet bij deze groep. Soms moet ik mezelf echt mijn fiets opslepen, om vervolgens te concluderen dat ik blij ben dat ik ben gegaan. Sinds ik 40 uur per week werk (dat is sinds 1 april zo, geen grap!) vind ik het steeds lastiger om quality time met mijn rode fietsje door te brengen. Als ik om zeven uur ‘s avonds thuis kom, voel ik eerlijk gezegd niet de behoefte om me in een strak pakje te hijsen en er nog eens een paar uurtjes erop uit te gaan. Dan wil ik met mijn benen omhoog Netflix kijken en chillen. Dat betekent dat ik ben aangewezen op het weekend. Meestal lukt dat wel, maar regelmatig zitten weekenden ook vol met andere leuke activiteiten. Ik zit nu gemiddeld 1 keer per week op de fiets en het is hoog tijd om dat aantal omhoog te krikken!

Michelle Vleuges werkverkeer

Het Wilhelminakanaal: mijn terrein voor de komende maand

Woon werkverkeer

Daarom heb ik besloten om in de maand juni het woon-werkverkeer van de bus naar de fiets te verplaatsen. Op de racefiets naar Oosterhout dus! Daar werk ik drie dagen per week én er is een douche, dus waarom niet? De route is ongeveer twintig kilometer, wat het ideaal maakt voor een korte ochtend- en avondrit. Ik ben benieuwd wat het me gaat opleveren om iedere week drie keer per week 40 kilometer te fietsen. Gaat mijn conditie vooruit? Gaat mijn gemiddelde snelheid omhoog? Verlies ik er gewicht door? Een ding is zeker is:  ik ga er niet op achteruit. Ik beweeg meer, ik ben meer buiten én ik spaar geld uit dat ik normaal gesproken uitgeef aan het OV. Ik verlies er zelfs geen tijd mee, want ik doe er even lang over in de bus als met de fiets.

Spits afbijten

Maandag was dan eindelijk de eerste dag en met mijn rugzak gevuld met kwark (je moet toch aan je eiwitten komen), lunch, een handdoek, kleding en schoenen was ik er klaar voor. Uiteraard ging alles mis: mijn ventiel brak af tijdens het oppompen van mijn banden, ik vergat mijn bidon en ik moest omkeren omdat ik ook mijn sleutels was vergeten. Dat zorgde voor een chagrijnige start, maar toen ik eenmaal in het zonnetje langs het kanaal sjeesde was ik mijn zorgen al snel vergeten. Waarom ben ik hier niet eerder mee begonnen? Nog een voordeel is dat mijn collega’s vol ontzag waren en nu denken dat ik übersportief ben. Laat de komende weken maar komen!

Meer van Michelle

Benieuwd wie ik ben? Lees het blog waarin ik jullie vertel wie Michelle Vleugels is. Je kunt mijn vooruitgang ook volgen op Strava:

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×