Skip to main content
Cobbles Cycling speciaalbier Parijs-Roubaix

Foto: Parijs-Roubaix 2015, genomen door onze eigen Nol van Loon

In deze blogreeks gaan we twee van onze favoriete hobby’s combineren: speciaalbier en fietsen. Voor elke voorjaarsklassieker kiezen we een aantal speciaalbieren uit die perfect bij de betreffende koers passen. De meeste van deze speciaalbiertjes zul je gewoon in de supermarkt of bij de slijter kunnen vinden.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Parijs-Roubaix

De helleklassieker staat weer voor de deur. De hel van het Noorden staat al sinds September rood geschreven in de gezamelijke Cobbles agenda. De bandjes liggen klaar, de kasseiwielen zijn onder het stof uit gehaald, de extra stuurlinten erop gelegd, het zijn de voorbereidingen voor de laatste dagen voor Parijs – Roubaix. Er zal dit jaar weer een delegatie van Cobbles Cycling meedoen aan de Paris – Roubaix Challenge. Dit belooft weer vele mooie annekdotes onderweg, afzien, paveetjes, liters speciaal bier, frieten bij Pata Pata, de profs op zondag en dat allemaal onder vocale begeleiding van onze eigen schaamteloze Andre Hazes binnen Cobbles.  We houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze ervaringen tijdens deze editie van Parijs- Roubaix.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Cobbles Cycling speciaalbier Parijs-Roubaix

Foto: Parijs-Roubaix 2015, genomen door onze eigen Nol van Loon

Slagvelden

Voor de thuisblijvers hebben wij een paar korte tips qua bier dat er voor zorgt dat je deze koers goed doorkomt.  Omdat Parijs – Roubaix de slagvelden van de Grote Oorlog van 1914 – 1918 aandoet hebben wij gekozen voor een select gezelschap (maar liefst één speciaalbier!) dat gebrouwen wordt in steden die tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar getroffen zijn al het oorlogsgeweld.

Cobbles Cycling speciaalbier Omer Zwaar Traditional Blond

Speciaalbier #1: Omer Zwaar Blond

Dit helder Belgische goudblond speciaalbier wordt gebrouwen vlak over de Franse grens in de omgeving van Kortrijk. Dit speciaalbier wordt al 120 jaar gebrouwen door de Belgische brouwersfamilie Vander Ghinste. Vijf generaties lang worden de recepten, brouwtechnieken en geheimen doorgegeven van vader op zoon. De oudste zoon van de familie krijgt hierbij de maar OMER en geeft leiding aan de brouwerij. Getooid met een volle spierwitte schuimkraag smaakt dit bier vooral vol en romig. Het smaakt fruiting naar kleine zoete peren en appel.  De Afdronk is heerlijk met fijne bitters en een lichte zoetheid.

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×