Skip to main content

Wielrennen is een dure hobby. Je hebt weer nieuwe onderdelen nodig voor je fiets, je wil toch graag weer een nieuwe kit voor de zomer en laten we eerlijk zijn: die biertjes achteraf op het terras zijn ook niet gratis. Daarom hebben wij speciaal voor jou vijf budget wielerfood uitgezocht, zodat je in ieder geval daarop kan besparen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Isotone sportdrank, € 2,99

Iedereen die regelmatig fietst maakt wel eens een pretbidonnetje met isotone sportdrank. Dit is een voedingssupplement op basis van koolhydraten, vitamines en mineralen. Hierdoor wordt de wateropname vergroot tijdens lichamelijke inspanning en het bevordert het uithoudingsvermogen bij een duursport als wielrennen. Sinds ik deze variant bij de Action heb ontdekt, ben ik fan! Het doet niet onder qua smaak en voedingswaarden voor de merken die drie keer zo duur zijn.

Voedingswaarden per 40 gram

142 kcal
36,5 gram koolhydraten (waarvan suikers 16,8 gram)
40 mg Vitamine C
57 mg magnesium
230 mg natrium

cobbles wielerfood tekst

2. Protein water, € 0,50

Een poosje geleden ontdekte ik verschillende soorten sportwater bij de Aldi en dat moest ik natuurlijk proberen. Dit is de proteinevariant met limoensmaak. Als je niet zo goed een bak kwark weggewerkt krijgt na het fietsen, is dit ideaal. In een halve liter van dit water zit namelijk 15 gram eiwitten en slechts 60 kcal. Enige nadeel is dat er een typische eiwitsmaak aanzit die ik persoonlijk niet echt lekker vind. Maargoed als je je daar over heen kan zetten is het een makkelijke manier om aan je eiwitten te komen.

Voedingswaarden per flesje (500 ml)

60 kcal
15 gram eiwit

cobbles wielerfood tekst

3. Whey protein smoothie, € 1,29

Nog zo’n makkelijke manier om aan je eiwitten te komen is de protein smoothie van de Action. In een flesje van 250 ml zit maar liefst 19 gram eiwit (!). Het is mierzoet en smaakt eigenlijk een beetje naar aardbeien Yogo Yogo. Prima weg te krijgen en ieder geval een stuk smakelijker dan het bovenstaande protein water.

Voedingswaarden per flesje (250 ml)

108 kcal
1,5 gram vet
4,5 gram koolhydraten (waarvan 4,5 suiker)
19 gram eiwit

cobbles wielerfood tekst

4. Protein Fitness Quark, € 0,87

Naast het eiwitwater heeft de Aldi voor de kwarkliefhebbers ook Protein Fitness Quark. Je hebt drie verschillende smaken: framboos, aardbei en perzik/passievrucht. In 100 gram zit 12,4 gram eiwit en ik moet eerlijk zeggen dat het nog lekker smaakt ook. Persoonlijk vind ik een grote bak kwark dan wel weer handiger, maar als je houdt van portieverpakkingen is het ideaal.

Voedingswaarden per 100 gram

68 kcal
0,4 gram vet
3,5 gram koolhydraten
12,4 gram eiwitten

cobbles wielerfood tekst

5. Endurance Energy Bar, € 0,75

Voor de fietsers die van de duurritten zijn, is de Endurance Energy Bar van de Action een aanrader. Een reep die lekker smaakt en vrijwel dezelfde voedingswaarden heeft als repen die maar liefst een euro duurder zijn. Het is een vrij zware reep, dus perfect voor een lange rit waarbij je je reserves tussendoor goed moet aanvullen.

Voedingswaarden per reep

213 kcal
3,8 gram eiwitten
28,7 gram koolhydraten: waarvan suikers: 10,4 gram)
8,8 gram vet (verzadigde vetten: 3,9 gram)

cobbles wielerfood tekst

Bonustip: havermoutkoekjes bakken, ca. € 0,90 voor 12 koekjes.

Wil je echt op de centjes letten? Maak dan zelf havermoutkoekjes van 2 rijpe bananen, 100 gram havermout en een hand rozijntjes. Gewoon alles lekker door elkaar prakken, kwartiertje in de oven op 180 graden en klaar zijn je lekkere zelfgemaakte koeken!

cobbles wielerfood tekst

Voedingswaarden

56 kcal
11 gram koolhydraten
0,6 gram vet
1,5 gram eiwit

Cobbles koerspetje achterzakje gerelateerd

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×