Skip to main content

Nieuwe fiets gekocht? Dan wil je natuurlijk dat dit opvalt. Om een nieuwe fiets bij anderen te herkennen en waardering te krijgen voor je opmerkzaamheid, geven wij een aantal signalen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

De blinker

Alles wat nieuw is wil je natuurlijk schoonhouden. Dat geldt voor nieuwe schoenen, een mooi nieuw meubelstuk, maar uiteraard ook voor de fiets. In het begin is een verse fietseigenaar daarom waarschijnlijk extra gemotiveerd om alles brandschoon te houden. Deze persoon veegt na het vasthouden van een vies hekje eerst zijn handen heel goed af voor hij het egale stuurlint vastpakt. Rijd je dus naast iemand waarbij je verblind wordt door de brandschone ketting, dan mag je diegene sowieso complimenteren met het schoonmaakwerk, maar mogelijk ook met een nieuw rijwiel.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles gedrag nieuwe fietsAfgezien van een totaal andere fiets is een altijd brandschone fiets een teken

De subtiele aandachtlokkers

Mensen die een nieuwe fiets hebben willen gewoon graag dat je dit opmerkt. Er mag immers ook gepronkt worden met de velo. Maar in plaats dat iemand je gewoon vertelt: “Hey kijk eens goed, ik heb een nieuwe fiets!”, zijn de meesten wat subtieler. Dus als mensen opeens hints droppen om jouw aandacht naar het nieuwe racemonster te brengen, betreft het mogelijk een nieuwe fiets. Het ligt natuurlijk aan de nieuwe eigenaar hoe creatief hij is met opmerkingen, maar denk aan opmerkingen als: “Oh, het schakelen gaat niet helemaal super, de ketting is denk ik nog net iets uitgelopen” of “Even stoppen hoor, mijn remmen staan net iets te ver uit elkaar, even bijstellen”.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles gedrag nieuwe fietsSoms wil je wat minder subtiel zijn

De perfecte match

Bij een nieuwe fiets horen ook nieuwe spullen. Ook al heeft iemand al bidons van andere sporten of een pompje van een eerdere fiets. De kans is groot dat alles accessoires goed op de tweewieler afgestemd wordt. Dus bijpassende bidons, mooie strakke wieltjes, enz. Ook een nieuwe tenue dat perfect in kleur bij de fiets past kan een teken zijn. Na een tijdje worden fietsers over het algemeen wat nonchalanter. Is er een bidon vies of kwijt, hop dan pakken we een willekeurig kleurtje van de plank tot we een keer de tijd vinden een nieuwe te halen. Wiel kapot en iemand in de buurt om een tijdelijk wiel uit te lenen? Dan maar even dat andere wiel en met twee verschillende wielen rondfietsen.

De moraalridder

Moraal heb je voor een groot deel van nature, maar moraal is ook zeker te kopen. Hoeveel sneller je al kan gaan van alleen maar nieuwe spierwitte sokken die op de juiste hoogte geplaatst zijn. Moet je nagaan wat een fonkelnieuwe ros met de moraal doet. Dus die ene ploegmaat die opeens alle gracieus al het kopwerk voert of die eeuwige rivaal die opeens drie keer zo hard naar dat plaatsnaambordje springt. Zou het kunnen? Ja hoor, een nieuw fiets!

Word lid van onze Strava club

Wil je op de hoogte blijven van Cobbles, je vrienden in de gaten houden of misschien de rest de loef afsteken? Word dan lid van onze Strava club, het is helemaal gratis!

Gerelateerd artikel

Ben jij een wielrenner die ‘s winters het bos induikt met de mountainbike? En staat die in de zomer in het schuurtje te verstoffen? Hier zijn vijf redenen om de stofdoek te pakken en je mountainbike ook in de zomer eens wat daglicht te laten zien.

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×