Skip to main content

Iedereen is soms toe aan een nieuwe fiets, de een sneller dan de ander. Jef heeft een aantal redenen op een rijtje gezet waarom jij een nieuwe fiets nodig hebt.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Als het zaadje van een nieuwe fiets kopen in je hersenpan geplant is, heb je geen keus. Het begint te groeien, te ontkiemen, te ontplooien… Net zo lang tot het zover is: een nieuwe fiets, een vervanger of nog beter, een nieuwe aanwinst voor je immer groeiende collectie tweewielers in je schuur! Waarom heb ik een nieuwe fiets nodig? Jou hoef ik niet te overtuigen. Daarom ga je ik je in dit blog helpen je naasten te overtuigen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

7 redenen om een nieuwe fiets te kopen beginner lijstje nieuwe fiets liggende foto4

1. Ik wil graag upgraden!

De voornaamste reden voor de meeste mensen om een nieuwe fiets te kopen is dat ze hun huidige fiets willen upgraden of vervangen. Hun vertrouwde tweewieler is toe aan het fietsenbejaardenhuis, door de vele kilometers of jij bent zelf je fiets ontgroeid. Je voelt zelf dat het frame, de groep en/of de wielen de limiterende factor is in je ontwikkeling. Tijd voor iets nieuws dus! Tip: Laat je niet verblinden door al de marketing-klets die er rond zweeft en koop vooral een degelijke fiets. Van een ultra moderne elektrisch hoog wiel uitgeruste aerobike ga je niet automatisch harder fietsen.

2. Mijn smaak is veranderd, ik moet iets nieuws uitproberen!

Soms is je fiets nog helemaal niet versleten en doet ie het harde werk nog steeds trouw. Op één of andere manier begint ie toch langzaam te vervelen. Zijn het de vele kilometers of is het iets anders? Je merkt dat je vaker naar andere fietsen zit te kijken en denkt steeds vaker aan de aanschaf van een nieuwe fiets. Een teken dat het (wellicht) tijd is om iets nieuws uit te proberen! Ga eens bij de fietsenmaker kijken (of struin het internet af) hoe de huidige modellen eruit zien, dan ben je snel zeker van je zaak!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

7 redenen om een nieuwe fiets te kopen beginner lijstje nieuwe fiets liggende foto2

3. Ik wil een nieuwe fiets, omdat het kan!

Sleutelbazen, Handige Harry’s en fietsenfluisteraars hebben vaker last van dit probleem. Zij zijn immer op jacht naar (nieuw) materiaal zolang er maar gesleuteld/samengesteld kan worden. Ikzelf ben hier ook jaren verslaafd aan geweest, zo heb ik bijvoorbeeld in een jaar wel drie verschillende racefietsen gehad, een Koga, een Colnago en een Kuota. Maar uiteindelijk kom ik toch altijd weer bij een Colnago uit! Het mooie aan deze ‘verslaving’ is dat je snel weet wat bij je past, omdat je veel verschillende soorten frames en materialen tegenkomt en kunt testen/gebruiken. Ideaal om kennis op te doen over de verschillende materialen! Tip: zorg dat je plek hebt. Toen er een tijdje geleden vijf fietsen in mijn kleine studentenkamer stonden, leek het meer op een werkplaats dan een studentenkamer.

4. Grow collection! Grow!

Dit punt is iets voor mensen met genoeg plek in hun huis. Wat is nu mooier dan je fietsencollectie te laten groeien? Niet alleen in aantal maar ook in diversiteit. Had je al een mountainbike? Een tijdritfiets? Nee? Tijd om aan je collectie toe te voegen. Een crosser, heb je die al? Die heb je echt nodig want die is fijn voor naar het werk of in de winter. En zo groeit je collectie materiaal gestaag! Nog een voordeel? Je kunt zelf kiezen waar je zin in hebt! Bos, weg of cross, jij bent op elke ondergrond van de partij!

Een aantal mogelijkheden:

 • Racefiets om te klimmen
 • Retro racefiets
 • Racefiets om te koersen
 • Tijdritfiets
 • Racefiets om te toeren
 • Racefiets om te sprinten
 • Gravelbike
 • Cyclocrosser
 • Beachracer
 • Fiets van een oud-prof als collecters item
 • Fiets speciaal voor bikepacking
 • 26” mountainbike
 • 27,5” mountaike
 • 27,5+ mountainbike
 • 29er mountainbike
 • Hardtail cross-country mountainbike
 • Full-suspension cross-country mountainbike
 • Trail mountainbike
 • Downhill mountainbike
 • Enduro mountainbike
 • Dirt jump mountainbike
 • Fatbike

Moet ik nog langer doorgaan?

5. Motivatie

Wat is nu mooier om te rijden op een smetteloze nieuwe fiets? Nieuw materiaal, een fris kleurtje en een nieuwe uitstraling. Het geeft je, als het goed is, extra motivatie om er voor te gaan en flink te gaan trainen. Hopelijk geeft een nieuwe fiets ook de motivatie om hem extra goed te onderhouden. Dat verdient hij wel!

6. Sneller op je werk zijn

Wanneer je woon-werk verkeer rijdt en sneller op je werk wilt zijn biedt een nieuwe fiets wellicht een uitkomst. Koop snel een aero kanon! Hoge wielen, tijdritframe en gaan met die banaan! Bovendien ideaal om te trainen en eens goed gas te geven op dat lange stuk in je route naar je werk!

7 redenen om een nieuwe fiets te kopen beginner lijstje nieuwe fiets liggende foto1

7. Je woon werkverkeer heeft afwisseling nodig

Gebruik je je racefiets voor woon werkverkeer, maar begint het te vervelen? Kijk dan even bij punt 4 en kies een andere fiets uit. Ging je altijd op je racefiets? Ga dan nu op je gravelbike en pak die afkorting over dat zandpad. Of neem je 29er hardtail en neem op de terugweg een stukje mountainbikeroute in je route naar huis op.

Welke reden ‘gebruik’ jij om een nieuwe fiets te kopen?

Heb jij andere redenen om een nieuwe fiets te kopen? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

7 redenen om een nieuwe fiets te kopen beginner lijstje nieuwe fiets gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×