Skip to main content

We hebben een nieuw lid in de Cobbles-familie mogen ontvangen: Ron Doorakkers. Je kent hem misschien al van zijn blogs over mountainbiken, maar een officiële introductie is op zijn plaats!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Met 48 jaar ben ik de oudste binnen het Cobbles team. Maar leeftijd is slechts een getal! Ik ben behoorlijk eigenwijs en volhardend en daag mezelf nog graag fysiek uit. Net als jullie vind ik die fysieke uitdaging in mijn liefde voor de fiets, met name de mountainbike.

Multisporter

Van origine ben ik helemaal geen fietser, al heeft de fiets altijd wel een bijrol gespeeld. Tot mijn 20e was ik fanatiek windsurfer en deed ik zelfs aan wat World Cups mee. Na mijn oproep van defensie ben ik aan triatlon gaan doen. Dat was mijn eerste kennismaking met de racefiets. Na een paar jaar liet mijn beroep me dit niet meer toe, althans niet op het niveau dat ik wenste en werd alpinisme mijn grote passie. Dat heb ik ruim zeventien jaar gedaan waarbij ik als expeditie-klimmer veel van de wereld heb gezien.

Cobbles team Ron Doorakkers Mount EverestIn 2004 beklom ik Mount Everest

In die periode ben ik wel gaan mountainbiken om mijn fitness level op peil te houden. Structuur zat er niet in, soms fietste ik maanden niet en dan weer een tijdje wel. Toen ik ‘klaar’ was met klimmen heb ik me op het off-piste skiën gestort. Als alpinist kende ik de bergen en de gevaren; skiën kon ik echter niet dus dat was een flinke uitdaging. In die periode is het fietsen langzaam steeds belangrijker geworden. Ik kreeg een gezin en dan kan je geen dertig tot veertig dagen per jaar naar  de Alpen. Daarom heb ik me sinds 2009 meer op fietsen gericht.

Cobbles team Ron Doorakkers Ventoux mararthon teamHet marthonteam van Ventoux

De langere afstand

Ik vind het leuker om hard en lang te rijden dan op mijn gemak. Ik trainde altijd maximaal en in 2009 en 2010 belandde ik in het marathonteam van lokale fietsenzaak Ventoux. Gezien mijn leeftijd en het gebrek aan techniek past marathon rijden beter bij me dan een korte crosscountry race. Daarnaast is een marathon een gevecht tegen jezelf. Eigenschappen zoals doorzettingsvermogen en kunnen afzien passen meer bij me dan explosiviteit en techniek.

Naast mijn mountainbike heb ik ook een racefiets. Ideaal voor woon-werkverkeer, intervaltrainingen of om een lange duurtraining te doen.

Blessures

Helaas heb ik zeven slechte jaren met zware ongelukken en blessures achter de rug. Eigenlijk ben ik zo’n beetje de helft van de tijd bezig geweest met revalideren en helaas niet zonder blijvende schade.

Cobbles team Ron Doorakkers bekken breukIn 2013 brak ik mijn bekken aan de rechterkant. Een jaar later deed ik het nog eens dunnetjes over aan de linkerkant.

Ook heb ik naast mijn werk nog een vierjarige studie gedaan en heb daarna de verkeerde werkgever gekozen. Met 60 uur in de week werken in een slechte omgeving kwam er afgelopen jaar weinig van de fietsplannen terecht. Ik besloot van baan te wisselen en ik voel me nu al een stuk beter thuis! Helaas zijn de naweeën nog niet helemaal verdwenen:  ik ben al vijf maanden verkouden en heb ik een erg lage belastbaarheid.

Positieve toekomst

Sport heeft altijd een positieve invloed op mijn leven gehad, zo ook fietsen. Het is de ideale uitlaadklep en ik ben positief over de (fiets)toekomst. 2017 zal een jaar zijn van opbouwen en het stellen van passende doelen. Al zal menigeen hier bekend zijn met meer willen doen dan eigenlijk kan.

Cobbles team Ron Doorakkers NK Marathon 2015NK Marathon 2015

Terug naar de marathons

De eerste marathon die er aan zit te komen is De hel van Groesbeek. Ik twijfel nog of ik deze 115km-lange tocht over sla of op mijn gemak ga rijden. Het NK marathon, de Bart Brentjes Challenge (110km) is een doel waar ik hopelijk mezelf weer kan pushen. In de 2015 editie deed ik mee in de Masters-klasse. Ik reed in een goede positie voor een plek in de top 25, maar door een gescheurde band werd ik 37e.

Hoe het precies zal lopen weet ik niet, want eerst moet ik nog wat meer herstellen. Desondanks heb ik plezier in het fietsen en kijk ik uit naar zeven (en meer) goede jaren!

Laat je horen

Balanceer jij ook wel eens blessures en het stellen van doelen? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

cobbles gerelateerd mountainbike marathon

Momenteel is hij het oudste lid van Cobbles, mountainbiker en fanatieker dan verstandig is voor zijn leeftijd, maar Ron kan niet zonder sport. Ron combineert plezier met snelheid en wanneer hij niet wordt geplaagd door blessures rijdt hij soms een wedstrijdje bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×