Skip to main content

Cobbles krijgt bezoek van Lotte Koopmans van het Kona LTD mountainbiketeam. Na vele crosscountry races rijdt ze in april haar eerste stage race: de 4 Islands race in Kroatië.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Even voorstellen

Voordat ik een heel betoog ga houden hoe geweldig tof mountainbiken is en al helemaal in het buitenland, zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Lotte, 23 jaar en studeer geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast mijn 50-urige weken als coassistent ben ik te vinden op de fiets. Die fiets brengt mij verder dan het ziekenhuis. Ik vind het tof dat ik voor Cobbles mag bloggen over mijn avontuur in Kroatië komende maand.

4 Islands Race

Van 18 t/m 22 april ga ik namelijk de 4 Islands Race rijden in Kroatië. Ik rijd zelf sinds vorig jaar crosscountry wedstrijden op de mountainbike en ik heb nog niet eerder een stage race gedaan. Want dat is was de 4 Islands Race is, een stage race. Iedere dag een wedstrijd, vier dagen lang. De route zit hem al in de naam, het is namelijk iedere dag op een ander eiland in Kroatië. Ik ben heel benieuwd!

Taken verdelen

De wedstrijd wordt gereden in duo’s met drie verschillende categorieën: man-man, man-vrouw en vrouw-vrouw. Ik zal in duo rijden samen met Laura Turpijn.  Dit vraagt dus niet alleen veel van mijzelf, maar ook van de samenwerking met elkaar. Het wordt vier dagen lang samen rijden, klimmen en afdalen. De taakverdeling moet duidelijk zijn. Ik ben een klimmer dus ga in de klimmen voorop. Laura heeft veel meer ervaring dan ik, dus zij zal in de afdalingen de lijnen kiezen.

De stages

In het kaartje hieronder zie je waar ik zal gaan rijden tijdens de 4 Islands Race:

Stage 1

De eerste stage is op het eiland Baska. De stage is 65km en heeft 1.660 hoogtemeters. De start is gelijk een lange klim. Mooi om mee te beginnen!

Stage 2

Deze zal zijn op het eiland Lopar en staat in het teken van up and down. De stage is 66km met 1.120 hoogtemeters in 15 klimmen.

Stage 3

Dit parcours is een point to point stage welke begint in Merag en eindigt in Osor. Het is minder op en neer dan de tweede dag, maar bevat desondanks 1.500 hoogtemeters bij 69km.

Stage 4

De laatste dag zal een iets kortere route zijn van 40km met ‘maar’ 975 hoogtemeters en zal plaatsvinden op het eiland Mali Losinj.

Hou ons in de gaten tijdens de race

Een mooi en spannend avontuur! Ik heb er zin in en ik vind het leuk jullie per stage op de hoogte te houden wanneer het zover is. Hou Cobbles dus goed in de gaten van 19 t/m 22 april! Volg ons op je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Ter voorbereiding ga ik nu eerst nog een aantal XCO wedstrijden rijden!

Gerelateerd artikel

Cobbles mountainbiken Moab USA gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×