Skip to main content

Voor sommigen is de winter bikkelen, voor anderen is het juist boffen. Sommigen wachten op de bank op het voorjaar. Het is zover: geniet van het voorjaar samen met Jef!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

De eerste zonnestralen

Afgelopen zondag, 12 maart, acht uur in de ochtend. De eerste zonnestralen van de dag breken door, het zonnetje laat zich voor het eerst dit jaar echt zien. In het najaar had ik het al over voorjaarskoorts. Maar nu is het eindelijk zover, een lang verwachte dag!

Afstoffen

Bevrijd uit zijn donkere hok staat hij daar, zijn deken afgeworpen, mijn oude vertrouwde Colnago. De ketting van mijn zwarte krijger blinkt in de zon. In de winter vertroeteld met een liefkozend woordje, een aanraking, een blik. Het is tijd…. Tijd om de pedalen weer eens te laten draaien, genieten van het gezoef van de wielen, de wind en de weerspiegeling van de voorjaarszon op het carbon.

cobbles wielrennen voorjaar colnagoTwee verliefde Colnagos

Een zonnige zondagsrit

Zoevend gaat mijn zwarte metgezel met zijn oudere zus (de Colnago C50 van mijn vriendin) op weg, het Brabantse land in! Plaatsjes met namen zoals Haghorst en Biest-Houtakker schieten voorbij. Het tempo past perfect bij de dag. Iedere spriet, zonnestraal en elke omwenteling van de ketting neem ik voor 100% in me op.

cobbles wielrennen voorjaar la trappeEven een biertje tussendoor

Trappist

Voorjaar vraagt natuurlijk om een prachtige plek om in het stralende zonnetje nog eens de rit door te nemen. Dan wil je genieten van een lekkere lunch en een verrukkelijk streekbiertje. De abdij van Koningshoeven is de aangewezen plek voor een dag als deze. Je kent het misschien van hun lokale Trappistenbiertje: La Trappe. Gezeteld in de zon genieten we na van deze prachtige dag.

Liefhebbers, mede-coureurs, toerders, mountainbikers, hardrijders en levensgenieters, proficiat!! Het is weer voorjaar!!!

Laat je horen

Heb jij dit weekend ook zo lekker gefietst? Deel dan je ervaringen en foto’s via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

cobbles wielrennen voorjaar gerelateerd jef linskens

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×