Skip to main content

Iedere wielrenner of mountainbiker probeert zijn/haar vriend(in) op de fiets te krijgen. Het is Daan gelukt en nu vinden we samen fietsen onwijs leuk! Kom maar op met die rit!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Zoevende wielen over het asfalt, een stralend zonnetje en een banaan in je achterzak. Ideale omstandigheden voor een perfecte dag. Ik fiets heel graag in mijn eentje om mijn hoofd leeg te maken, maar het allerleukst is toch samen fietsen met je grote liefde. Genieten van de natuur, elkaar pushen om het beste uit jezelf te halen, een biertje drinken op een terrasje en natuurlijk kletsen. Want de beste gesprekken voer je op de fiets.

Samen fietsen in het prille begin

De eerste ritjes van Daan en mij samen gingen niet altijd zonder slag of stoot. Sterker nog: het ging vaak samen met gevloek en getier. In het begin was Daan namelijk nog niet zo’n ster in signaleren en riep dan bijvoorbeeld “RECHTS!”, één seconde voordat hij rechtsaf sloeg. Of hij vergat even te vermelden dat er een gat in het wegdek zat. Wat er in resulteerde dat ik regelmatig in de ankers moest om niet tegen hem aan te knallen of zelf op mijn gezicht te gaan. Daarnaast was ik in het begin absoluut geen ster in wielrennen. Als hij dan zegt dat we er een tandje bovenop doen, terwijl ik al mijn uiterste best doe: tsja, dan trek ik geen vrolijk gezicht. We hebben dan ook wel eens een half uur stilzwijgend achter elkaar aan gefietst. Ontzettend gezellig dus.

Tijdens het toeren kom je van alles tegen

Lekker toeren

Gelukkig veranderde dat redelijk snel toen we wat meer op elkaar ingespeeld raakten en mijn conditie iets beter werd. Langere ritten met een biertje of een picknick werden al snel favoriet. Daan en ik zijn allebei echte toerders en kiezen dan ook altijd een rit met een mooie omgeving. Dit gaat vaak gepaard met grindpaden, mensen op elektrische fietsen en boomwortels die het fietspad ruïneren. Maar dat maakt ons niks uit, want we komen wel op de mooiste plekjes. Er is niks zo bijzonder als door het bos fietsen en dan opeens een hert het fietspad zien oversteken. Daarom vind ik samen fietsen het leukste wat er is. Even geen telefoon, TV of computer, maar samen buiten genieten van de natuur.

Blessuretijd

Samen stelden we in 2016 het doel om van Tilburg naar Heerlen te fietsen. We hadden een route van 150 kilometer gemaakt. Voor velen van jullie peanuts, maar voor mij een hele prestatie. We zouden iedere keer een stukje verder gaan, totdat we die afstand bereikt hadden. Helaas kreeg Daan een zware knieblessure, waardoor hij sinds juli niet meer heeft kunnen fietsen.

Cobbles wielrennen samen fietsen vriend vriendinBegin 2016: een tijd vol goede voornemens

Afgelopen zondag zijn we weer gestart. We gaan nu rustige blessureritjes maken van ongeveer 20 kilometer met een laag gemiddelde, maar zelfs daar kijk al naar uit. Hopelijk fietsen we in 2017 samen van Tilburg naar Heerlen en nog vele andere mooie ritjes.

Laat je horen!

Ga jij ook graag samen fietsen met je vriend of vriendin? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Heb jij een relatie met iemand die ook fietst? Dan herken je vast een aantal van deze tien dingen:

Cobbles wielrennen samen fietsen relatie

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×