Skip to main content

Mogelijk ken je me al van mijn eerdere bikepacking avonturen, maar een officiële kennismaking ontbrak nog. Ik ben Jeroen Rombouts en ik ga jullie enthousiasmeren voor bikepacking, wielrennen en mountainbiken!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

De sloot in

Mijn eerste ritje op een fiets zonder zijwieltjes was een groot succes, ik reed meteen de sloot in. Ik wist namelijk niet waar de remmen zaten. Toch weerhield dat me niet om te blijven fietsen.

Jeroen Rombouts #1

Mijn liefde voor fietsen begon bij de Rabo Dikke Banden Race. Op dat moment was ik negen jaar, maar ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik reed op de fiets van mijn zus, waarbij mijn voeten net de trappers raakten. Het was de eerste keer dat ik op een fiets met versnellingen reed. Schakelen mocht ik echter niet van mijn vader. Hij had het advies gegeven om een licht verzet te trappen. Bij de start vloog iedereen mij voorbij, maar na een halve ronde haalde ik iedereen in. Uiteindelijk won ik met een straatlengte. Ik was verkocht! Ik wilde gaan wielrennen! Hiervoor was ik nog te jong volgens mijn ouders. Toen ik het jaar erop weer won was ik echt niet meer te stoppen.

Mijn eerste tegenslag

Mijn eerst echte wedstrijd ging minder goed. Ik stond aan de start met mijn rood met witte fiets. Het startschot klonk, het hele peloton vertrok en ik stond nog aan de start. Ik kwam niet in mijn trappers. Toen ik dan eindelijk vertrok, was het peloton al de bocht om. Wonder boven wonder was ik al gedemarreerd bij de eerste doorkomst. Een ronde later reed ik als laatste. Twee rondes later was ik uit koers.

Cobbles wielrennen maak kennis met Jeroen Rombouts

TWC Pijnenburg

Dit weerhield mij er niet van door te gaan. Ik sloot me aan bij TWC Pijnenburg. Daar heb jarenlang met veel plezier actief deelgenomen aan wedstrijden. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.

Bij de jeugd behaalde ik, behalve in het eerste jaar waar ik vierde werd op het NK Veldrijden, geen uitzonderlijke resultaten. Dezelfde trend zette zich door bij de nieuwelingen. Mijn resultaten voldeden niet aan mijn verwachtingen. Bij de junioren ging het al een stuk beter. Ik behaalde in diverse wedstrijden mooie resultaten! In deze tijd kreeg ik ook de bijnaam ‘Rombi’ (vanwege mijn achternaam). Af en toe veranderde dat in ‘Zombi’, vanwege de afwezigheid die ik soms had door vermoeidheid.

Buitenlandse avonturen

Na deze periode werd ik belofte en ben ik een aantal keer op een buitenlands avontuur geweest. Hierbij reed ik meerdaagse wedstrijden in diverse landen zoals Frans Guyana en Burkina Faso. Omdat dit etappekoersen waren die het hele land doorkruiste, kreeg ik veel mee van de cultuur en de omgeving. Voor mij als fietser de ideale combinatie. Burkina Faso was een van de meest indrukkende ervaringen die ik ooit gehad heb.

Cobbles wielrennen maak kennis met Jeroen Rombouts

Burkina Faso

Burkina Faso is een van de armste landen van Afrika en dat was heftig. Bij het ontbijt voor de koers kreeg je één stokbrood. Vervolgens ging je 140 kilometer in 35 ºC rijden over slechte- en soms zelfs zandwegen. Daarna had je meteen kinderen bij je staan die om eten en drinken vroegen. Dit avontuur had dan ook een heftige weerslag op mijn eigen gezondheid.

TSWV de Meet

Na een tijdje raakte ik door tegenslagen het plezier in fietsen kwijt. Ik had mijn doelen niet behaald en zat met buikpijn op de fiets. Vanaf dat moment heb ik twee jaar mijn fiets niet meer aangeraakt. Totdat ik TSWV de Meet op een donderdagavond tegen kwam. Hier haalde Robbert mij over me aan te melden en zo geschiede: Jeroen Rombouts zat weer op de fiets! Door Robbert en De Meet haalde ik weer plezier uit het fietsen. Door hen leerde ik dat je ook een rondje kan rijden, terwijl je geniet van de omgeving, de cultuur en op z’n tijd een biertje.

Cobbles wielrennen maak kennis met Jeroen Rombouts

Hernieuwd plezier

Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik meer plezier uit het fietsen haal dan ooit. Tegenwoordig doe ik af en toe mee aan wedstrijden, toertochten en bikepacking (heb je mijn avontuur waarin ik van Italië naar Nederland fietste al gelezen?). Ook help ik renners die willen beginnen met koersen. Dit geeft me enorm veel voldoening. Vooral door de waardering van de renners.

Cobbles

Nu ik officieel bij het team hoor zul je de naam Jeroen Rombouts nog vaak terug zien komen! Ik hoop met mijn liefde voor de fiets de lezers nog enthousiaster te maken voor hun sport. De fiets brengt je op plekken waarvan je nooit hebt durven dromen, dus trek eropuit!

Wat ooit begon met de Rabo Dikke Banden Race mondde uit in koersen, toertochten, veldritten en fietsvakanties. Jeroen geniet ervan hard te trainen, zo nu en dan een koers te rijden en andere renners klaar te stomen voor wedstrijden. Je vindt Jeroen zowel op de weg als in het bos.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×