Skip to main content

Liefhebber van de romantiek die het wielrennen met zich meebrengt. Liefhebber van het verhaal achter een gebeurtenis. Liefhebber van de emotie achter elke valpartij/overwinning/nederlaag. Maar bovenal liefhebber van het wielrennen. Maak kennis met de nieuwste aanwinst van Cobbles: Pascal  Meulenbelt.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Mooie verhalen

Elke koers, elke renner en elke actie in de koers brengt een mooi verhaal met zich mee. Zoals Maarten Ducrot altijd zegt: “190 renners, 190 verhalen.” Deze verhalen willen we het liefst allemaal horen en deze verhalen grijpen ons aan. Ik ben een 26 jarige jongen die opzoek gaat naar het verhaal erachter en graag zijn mening hierover ventileert. In de sporten die ik gedaan heb ben ik nooit een uitblinker geweest, ik was nooit ‘de beste’. Maar in elke sport die in beoefend heb, heb ik dit weten te compenseren met beulswerk. Weten wat je kunt en jezelf wegcijferen voor anderen die wel ‘de beste’ zijn. Zo kijk ik ook naar het wielrennen. Ik probeer verder te kijken dan de winnaar, ik probeer de emotie van de ‘knecht’ op te zoeken. Denk jij dat de tourwinnaars daadwerkelijk gewonnen hadden wanneer ze elke keer zelf hun eten/drinken op moesten halen?

Mijn thuis: de Sallandse Heuvelrug

Een liefhebber van het fietsen maar fietst hij zelf ook? Jazeker! Ik fiets zelf ook geregeld, maar puur als liefhebber. Ik woon in het prachtige Nijverdal, waardoor de Sallandse Heuvelrug voor mij geen geheimen meer kent. De Sallandse Heuvelrug is een natuurgebied waar een aantal kleine klimmetjes (Holterberg, max 10%) gelegen zijn in een oogstrelend mooie natuur. Een aanrader voor iedereen! Ik heb dan ook een zwak voor mooie beklimmingen, het fietsen wordt pas leuk als de weg omhoog loopt voor mij. Als ik mijzelf moet typeren als wielrenner kom ik misschien niet als beste bovendrijven, maar ik geniet wel maximaal!

Pascal Meulenbelt Cobbles

Pascal Meulenbelt

Pascal Meulenbelt is mijn naam, een 26-jarige wielerliefhebber die nog steeds rondloopt met een geel Livestrong polsbandje. Ik ga jullie vanaf nu verhalen vertellen waar mijn liefde voor wielrennen vanaf druipt, hou me in de gaten!

Pascal zal geen zeven keer de tour of vierentwintig sprintetappes in de Giro winnen. Hij is de onmisbare en hardwerkende knecht waar te weinig aandacht voor is. Zijn taak is om een lichtje te schijnen over deze ondergewaardeerde toppers.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×