Skip to main content

In juli start Marjolijn bij La Marmotte, een monster klimtocht van 163km met 5200 hoogtemeters. Ze bereidt zich voor in de Vogezen: deel één in haar reis naar de top!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Hoogtemeters, hoogtemeters en nog eens hoogtemeters

Waar ik voorheen tijdens een saai momentje mijn Strava profiel bekijk om eens naar mijn totale kilometers te kijken of hier en daar naar wat mooie gemiddelden of QOM-etjes, kijk ik nu gespannen naar mijn totale hoogtemeters. Het is eind april, 2016 heeft ons al vier maanden fietstijd geleverd en ik zie dat mijn hoogtemeters dit jaar nog net niet de 5000 bedraagt. Vier maanden. Nog geen 5000 hoogtemeters. Het zweet begint me aan alle kanten uit te breken. Normaal geef ik niet veel om die hoogtemeters, maar met de monster klimtocht in het achterhoofd,  dring ik in de avond bij mijn vriend aan om snel een wat glooiender gebied te vinden. Dat vergt nogal een logistiek plan, vooral nu ik de glooiende Nijmeegse heuvels heb ingeruild voor de platte polders rondom Eindhoven. Dus we bellen een aantal fietsmaten op en met een beetje pijn in onze roze harten, verwisselen we het Giro-minded Nederland voor het middelhoog gebergte in Frankrijk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

De verdubbelaar in de Vogezen

Slecht 5 uur rijden vanuit Eindhoven, ligt een geschenk op ons te wachten. De Vogezen! Wat fijn dat daar lange klimmen zijn. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, want iedereen die mij kent weet dat ik geen klimtalent ben. Maar ondanks dat ik niet snel ben, kom ik tot nu toe wel overal boven. In de Alpen drie jaar terug heb ik enorm genoten. Ik fiets immers zo langzaam, dat ik het uitzicht extra lang op me in kan laten werken. Het uitzicht in de Vogezen mag dan wat anders zijn dan in de Alpen, maar het is er deze dagen wel ontzettend genieten. De benen mogen voor het eerst dit jaar bloot en hoogtemeters kunnen gemaakt worden. Drie dagen achter elkaar goede stukken gefietst. Hijgend achter de twee mannen aan waarmee ik fiets. Op de platte stukken en in de afdaling blijf ik prima bij, maar heuvel op ben ik geen partij. Maar toch; mijn hoogtemeters zijn verdubbeld; in drie dagen er weer 4800 bij.

Verborgen krachten

De Vogezen bevestigen voor mij wat de Alpen al drie jaar eerder deed. Op karakter weet ik een heel eind te komen. Rustig blijven trappen, niet stoppen halverwege, want dan kom ik niet meer op gang. In een fijne cadans blijven en gaan. Of dat genoeg gaat zijn om de Marmotte te bedwingen… Geen idee. Ik hoop een heel eind te komen. Maar toch gaat het nog zwaar worden. In de Vogezen in drie dagen tijd dus 4800 hoogtemeters… Zaterdag 2 juli ga ik in één dag voor de 5200.

Strava

Wil je weten waar ik precies heb gereden? Bekijk dan mijn routes van dag 1, dag 2 en dag 3 op Strava. En als je dan toch op Strava bezig bent, wordt gelijk even lid van de Cobbles Cycling Club. Het is gratis!

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×