Skip to main content

Heb jij een racefiets én een mountainbike? Maar gebruik jij je mountainbike alleen als winterfiets? Zonde! We geven vijf redenen waarom je het hele jaar met je mountainbike moet fietsen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Je mountainbike een winterfiets? Welnee!

Ik vind het een raar verschijnsel: wielrenners die in de winter de mountainbike pakken om actief te blijven. De rest van het jaar staat hun mountainbike netjes opgeborgen in de schuur. Het is immers de winterfiets. Zonde, vind ik dat! Mountainbiken is het hele jaar door mooi. Ik doe het dan ook het hele jaar door graag.

Cobbles mountainbiken mountainbike-meer dan winterfiets mooie plekjes

1. Mountainbiken brengt je op de mooiste plekken

Mountainbiken heeft mij op plekken gebracht waar ik anders nooit geweest zou zijn. Van een mooie bergkam in Frankrijk tot een prachtig verlaten turquoise-kleurig meertje in Italië. Maar ook bij mij in de buurt, in Nijmegen, ontdek ik nog steeds de mooiste plekjes.

Houffalize – Ardennen

2. Mountainbiken is één groot avontuur

Elke week is mijn mountainbiketochtje weer anders. De ene week ligt mijn vaste rondje er modderig bij en de andere week is het kurkdroog. Dit is toch wel wat anders dan een rondje op de racefiets dat eigenlijk iedere week zo goed als hetzelfde is.

Loonse en Drunense Duinen

3. Mountainbiken geeft je een ultiem gevoel van vrijheid

Tijdens het mountainbiken kan ik aan niets anders denken dan de trail. Ik bent alleen maar gefocust op het rijden van de juiste lijnen. Tijd om aan iets anders te denken heb ik niet. De drukte op mijn studie laat ik even achter mij en ik kom mentaal uitgerust thuis na een mountainbikerit. Volledig opgeladen om er weer volop tegenaan te gaan in het dagelijks leven.

Cobbles mountainbiken mountainbike meer dan winterfiets afdalenAfdaling op de slickrock tijdens mijn Moab avontuur

4. Na iedere klim volgt een afdaling die echt de moeite waar is

In wielrennen draait hoogteverschil vooral om het klimmen. Bijna iedere afdaling na een zware klim valt enigszins tegen. Met mountainbiken heb ik dat nooit. Na een klim volgt altijd een mooie uitdagende afdaling met wortels, kombochten of andere technische uitdagingen.

Cobbles mountainbiken mountainbike meer dan winterfiets bier

5. Bier

Mountainbiken draait voor mij niet alleen om fietsen, maar ook om gezelligheid. En waar bij gezelligheid hoort een biertje. Op dit gebied kunnen wielrenners en mountainbikers de handen ineen slaan, want hoewel we allemaal van koffie houden, is iedereen het erover eens: er gaat niets boven een goeie herstel-Tripel! Lees ook onze andere artikelen over wielerbier.

Kortom, schrap het idee van een winterfiets! Haal je mountainbike dit voorjaar en deze zomer uit de scheur en ga erop uit! Heb ik je overtuigd en denk je “hé, dat mountainbiken is wel wat voor mij”? Bekijk dan deze instructievideo.

Jason is een avonturier. Wielrennen, mountainbiken, crossen, hij vindt het allemaal mooi. Het liefst fietst Jason iedere dag zo lang mogelijk. Naast het toeren dat Jason leuk vindt, is hij ook actief als wedstrijdwielrenner bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×