Skip to main content

Cobbles brengt je de allerlekkerste en tofste koffietentjes. Vandaag is de beurt aan het Bredase Kamu, waar je niet alleen de beste koffie drinkt, maar ook je fiets laat fixen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Kamu

Het fietswereldje is vastgeroest. De afstand tussen de enthousiaste fietser en de ondernemer in de fietsenzaak is te groot. Dat kan anders. Met die insteek openden Ralf en Rob eind februari koffiebar Kamu. In plaats van de klant iets op te dringen of het idee te geven dat de klant zich op gevaarlijk terrein bevindt, willen de eigenaars van Kamu eerst een band opbouwen met hun klandizie. Ze willen een ontspannen plek met toffe dingen creëren. Dan komt de rest vanzelf. Een mooie insteek!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Kamu Breda

Foto: Kamu

Toffe sfeer

De moderne zaak in het centrum van Breda heeft een hippe en uitnodigende uitstraling, die je als fietser van een afstand bijna kan ruiken. Ik ben zelf geen bekende in Breda, maar toen ik afgelopen zondag door de straat liep en een racefiets in een koffiezaak zag staan, was ik gelijk verkocht.

Bij nadere inspectie bleek Kamu vol te staan met gave dingen, zoals een custom tijdrit/baanfiets, die nog van staatssecretaris Dijkhoff geweest is (je weet wel, van “dikke BMW!”). Verder staan er hippe stadfietsen en oer-Hollandse Isaacs. Ralf houdt van het apartere spul, maar ook van betaalbare dingen. En dat is ook de insteek: alles wat je ziet staan (tafels en stoelen daargelaten) is te koop.

Kamu Breda Cool Cycling Soigneur

Bij Kamu koop je leuke fietskleding van Good Cycling en lees je Soigneur

Naast fietsen verkoopt Kamu fietskleding van Good Cycling, waar ook hun eigen fietspak vandaan komt. Erg toffe designs en uitstekende kwaliteit, zeker de moeite waard om even voor langs te gaan!

Koffie

Niet onbelangrijk: je kunt er ook koffie drinken. En wat voor koffie! Ralf en Rob wilden per se geweldige koffie serveren in hun zaak en daar doen ze dan ook erg hun best voor. Je kunt verschillende soorten filterkoffie bestellen. Zelf bestelde ik de Americano, met bonen uit de Amsterdamse branderij ‘White Label’. Heel speciaal (in de goede zin van het woord) en misschien wel de lekkerste koffie die ik in jaren gedronken heb!

Ook de brownie is een echte aanrader. Ook leuk: een hoekje van de zaak wordt verhuurd aan een bakker, dus je kunt elke dag genieten van vers brood en verse taarten!

Kamu Breda

Elke dag verse taartjes en vers brood bij de lunch!

Verder

Achterin de zaak is een hoek ingericht als volbloeds werkplaats. Ook is er een TV-ruimte ingericht. Daar kijkt men koers en wordt nu volop genoten van de Tour de France. Het ‘wij-gevoel’ van Kamu wordt versterkt door wekelijkse fietsritten op woensdagavond. Woon je in de omgeving van Breda, check Kamu’s Facebookpagina om eens mee te doen.

Kamu Breda

Een echte fietsenzaak heeft ook een goede werkplaats, Kamu dus ook!

Al met al krijgt Kamu dus een vette ‘Cobbles stamp-of-approval’. Toffe mensen, toffe fietsen, toffe fietskleding en een gezellige sfeer. Dat klinkt als de Cobbles way-of-life.

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×