• Vertrek in Tilburg
  • Gratis deelname
  • 2 groepen: (A) 30-35km/u, (B) 25-30km/u
  • Verzamelen: 18:50 uur (vertrek 19:00 uur)
  • Locatie: Ketelhuis Tilburg (AaBe-straat 45)

Vanaf 9 april 2019 vindt tot het einde van het seizoen de Cobbles Dinsdagavondrit plaats! Iedere week vertrekken we vanuit Tilburg om een mooie ronde te maken en achteraf op het terras na te praten.

Wegkapiteins gezocht!

We zijn op zoek naar enthousiaste fietsers die graag wekelijks aansluiten bij de Dinsdagavondrit en de groep veilig over de route kunnen leiden. Vanaf 13 personen of bij te grote niveauverschillen splitsen we op in meerdere groepen, dus we zijn op zoek naar meerdere wegkapiteins. Wat ervaring met in een groep fietsen is een must. Hard kunnen roepen is een pré. Meer info vind je op onze vacaturepagina. Of stuur direct een mailtje naar robbert@cobblescycling.com.

Starttijd

We vertrekken om 19:00 uur vanaf het Ketelhuis. Zorg dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent, we vertrekken op tijd.

Deelname = eigen risico

Deelname geschiedt geheel op eigen risico. Cobbles en/of andere deelnemers zijn, in het geval van een incident zoals een valpartij, niet verantwoordelijk voor schade aan jouzelf, je materiaal, een andere partij of wat dan ook. Aanwezigheid bij de rit betekent dat je hiermee akkoord gaat.

Niveau

We rijden momenteel in twee groepen. Ook binnen deze groepen bestaan niveauverschillen. Wil je wel doorfietsen maar wil je even op adem komen, ga je gewoon wat meer in het wiel fietsen. In beide  groepen geldt in elk geval een no drop policy: dit is een social ride!

A-groep

De A-groep zal meestal zo’n 30-35 kilometer per uur fietsen.

B-groep

De B-groep zal meestal zo’n 25-30 kilometer per uur fietsen (afhankelijk van de wind etc).

Splitsen

Wanneer de groepen groter worden dan 12 deelnemers, zullen we splitsen en volgt er een extra groep van een bepaald niveau.

De route

 

De route (zonder kasseistroken) is een lekker toertje door Noord-Brabant, van zo’n 55km voor de A-groep; de B-groep snijdt de route wat af en fietst 42km. We fietsen in omgeving van de Oisterwijkse Bossen & Vennen, de Kampina, Landgoed de Baest, over rustige weggetjes, met hopelijk veel glad asfalt. Genoeg moois te beleven onderweg dus!

cobbles dinsdagavondrit wielrennen tilburg route 2019
cobbles-dinsdagavondrit-wielrennen-tilburg-route-ldd-groep
cobbles-dinsdagavondrit-wielrennen-tilburg-route-ldd-zon
55km route: download de GPX42km route: download de GPX
cobbles-dinsdagavondrit-wielrennen-tilburg-startlocatie-ketelhuis-groep

Startlocatie

 

We zullen starten bij Ketelhuis Tilburg – Pannenkoekfabrique, waar we na de rit even goed kunnen nabespreken onder het genot van een lekker speciaalbiertje. In het weekend of overdag afspreken kan natuurlijk ook, dan geniet je hier van een welverdiende pannenkoek. Voor fietsen heb je immers koolhydraten nodig toch?

Meedoen?

Iedereen die komt opdagen kan meedoen! Zorg dat je op tijd bent, want i.v.m. de zonsondergang die ons altijd achterna jaagt zullen we ook op de aangegeven tijd vertrekken.

Blijf op de hoogte via de Cobbles Strava Club