Skip to main content

Er staat een mooie zomer te wachten voor ons fietsers. In de maanden juni en juli worden we overspoeld met vele fraaie toertochten op de kalender. Voldoende keuze om een nieuw gebied te verkennen, andere fietsers te ontmoeten, je conditie te testen of simpelweg lekker te gaan toeren. Cobbles zet de mooiste evenementen alvast op een rij voor je, waarbij we deze keer hebben gekozen om racefiets, mountainbike en gravelbike in één overzicht te zetten.  

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1 juni – Theo de Rooij Classic

Sinds 2010 is de Theo de Rooij Classic een vaste waarde op de wielerkalender. Iedere wielerliefhebber kent Theo de Rooij en samen met Tourclub Rijssen organiseert hij dit veelzijdige evenement. Los van de fraaie routes in de Twentse contreien gaat een deel van opbrengst van het evenement ieder jaar naar een aantal lokale goede doelen. Meerdere vliegen in één klap dus. Wat overigens ook geldt voor het fietsaanbod. Er zijn gravelroutes van 85 of 115 kilometer. Op de mountainbike kun je kiezen tussen 50 of 75 kilometer. En de wielrenliefhebbers heeft keuze uit drie afstanden: 80, 110 of 150 kilometer. De kortste mountainbikeroute is uitgepijld, alle andere zijn met GPS te volgen. De organisatie belooft dat deze 13e editie grootser, gezelliger en sportiever wordt dan ooit tevoren.

Meer info en inschrijven

9 juni – Hart van Brabant Ride

Op zondag 9 juni 2024 organiseert Cobbles de Hart van Brabant Ride, samen met NL Tour Rides. 90, 120 of 150 uitgepijlde kilometer over de mooiste weggetjes en paadjes door Brabant. Start en finish op de prachtige Parade in ‘s-Hertogenbosch.

In de route doe je verschillende natuurgebieden in de Meijerij en Midden-Brabant aan. Denk aan de Loonse en Drunense Duinen, Kampina en Oirschotse Heide. Je rijdt over rustige achterafweggetjes, slingerende dijkpaadjes en gladde asfaltpaden. Alles omringd door prachtige natuur en pittoreske dorpjes. De inschrijving herbergt een overvol deelnemerspakket waar je voor, tijdens en ná de rit plezier van hebt.

Meer info en inschrijven

Hart-van-Brabant-Ride-banner-logo

15 juni – Ride to Remember

Ride to Remember wordt georganiseerd door een aantal fietsvrienden uit Gouda met hart voor stichting Alzheimer en hart voor wielrennen. Op 15 juni hopen ze bij hun tweede editie opnieuw veel fietsers uit heel Nederland bij elkaar te brengen. Alle opbrengsten van het evenement komen ten goede aan Stichting Alzheimer Nederland. Beginnende of ervaren fietsers; iedereen is welkom. Deelnemers kunnen namelijk kiezen uit drie routes van verschillende lengtes; 70, 100 en 140 kilometer. Dit jaar kan er zelfs ook gekozen worden voor een route over gravel  en tiendwegen (een op een veenkade aangelegde weg, ik moest het ook opzoeken) route van 85 kilometer. Alle routes leiden renners langs de mooiste plekken van het Groene Hart. Met wielerploeg Visma – Lease A Bike als één van de hoofdsponsors weet je dat dit een goed verzorgd evenement gaat zijn.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder video

22 juni – Hel van Ede-Wageningen

De Hel van Ede-Wageningen (HvEW) was vroeger onderdeel van de Jan Janssen Classic. In 2022 is samen met Jan de laatste editie van de Jan Janssen Classic georganiseerd. De Hel van Ede-Wageningen gaat nu verder als zelfstandig mountainbike- en gravelevenement.
De iconische tocht met afstanden van 60 en 100 kilometer voert je over zware klimmen, door bossen en over heides die hun weerga in Nederland niet kennen.

Er zijn 3 verzorgingsposten ingericht op bijzondere locaties waar met fruit, koek, sportdrank en water. Na afloop geniet je van je succes (en natuurlijk een hapje en drankje) op het gezellige finishplein in Wageningen.

Meer info en inschrijven

30 juni – Cycle NL

Deze derde editie van CYCLE NL (initiatief van de Hartstichting) wordt er gefietst rondom het prachtige Apeldoorn en over de Veluwe. Mountainbiker, wielrenner, gravelbiker of recreatieve toerfietser; met meerdere routes, afstanden en ondergronden is er voor iedere fietser een passende route. De racefietsers kunnen kiezen uit 60, 120 of 180 kilometer. Onverhard fietsen kan via de 60 of 110 kilometer-routes en de recreatieve fietser kiest tussen 30 of 60 kilometer. Via de prima verzorgde website vind je alle informatie als je voor dit goede doel wilt fietsen.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeelding

cobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-klimmenGa jij voor een snelle, vlakke tocht, of kies je er een met hoogtemeters?

7 juli – Sallands Mooiste

Sallands Mooiste is met haar 11e editie inmiddels een begrip bij veel fietsliefhebbers. Er is oko nu gezorgd voor mooie en gevarieerde routes voor zowel de recreatieve fietser als de gravelrijder, wielrenner of handbiker. De routes kennen diverse rust- en verzorgingspunten en er is veel gezelligheid en aan de finish middels een groot wielerterras, gelegenheid om de fiets af te spuiten en bewaakte fietsstalling.

De organisatie meldt daarnaast hun enthousiaste vrijwilligers en veel faciliteiten waaronder, douche- en kleedruimten. Je kunt deelnemen aan een familietocht die 35 kilometer telt. De gravelritten zijn er in de afstanden 45, 80 of 120 kilometer. De toertochten kun je fietsen over 75, 100 of 14 kilometer waarbij de 75 kilometer geschikt is voor de handbiker.

Meer info en inschrijven

14 juli – Gran Fondo en Gravelty Achterhoek

NL Tour Rides presenteert op zondag 14 juli de Gran Fondo Achterhoek; een toertocht door één van de mooiste streken van Nederland. De routes van de Gran Fondo Achterhoek lopen door het gebied tussen de rivier de IJssel, de Duitse grens en de Overijsselse streken Salland en Twente. Over rustige landelijke wegen, door de bossen en dwars door landerijen. Onderweg worden er aantal mooie uitdagingen voorgeschoteld.

Gran Fondo Achterhoek start en finisht vanaf Recreatiegebied Hilgelo in Winterswijk. Er is keuze uit de afstanden 90, 120 of 150 kilometer. In combinatie met het overvolle deelnemerspakket is een heerlijke fietsdag door een bijzonder deel van Nederland gegarandeerd. De afstand van de Gravelty is bij dit schrijven nog niet bekend.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-gravelen-in-de-achterhoek-witte-strookAan mooie gravelpaadjes geen gebrek in de Achterhoek.

14 juli – Rondje Middenmeer

Fietsen over karakteristieke Noord-Hollandse dijken, door ruim landschap en over rustige, veilige wegen. Een prachtige weidse omgeving voor een sportieve en gezellige toertocht. De rit voert door de polders richting Middenmeer met een kop koffie met appeltaart bij het vliegveld Middenmeer. Er zijn drie routes uitgezet over 65, 87 en 114 km. Deze toertocht is voor alle racefietsers. Om 09:00 vertrekken groepjes met elk een eigen gemiddelde snelheid (25 tot 33 km/h), een eigen wegkapitein vanuit het principe ‘samen uit samen thuis’. Dat maakt deze toertocht anders dan veel andere tochten en daarmee geschikt voor elk niveau racefietser.

Meer info en inschrijven

20 juli – Pieter Weening Classic

Fietsen door het land van Pieter. Deze classic is alweer aan zijn 19e editie toe. Ieder jaar vinden ca 2000 deelnemers de weg naar het Torenplein in Surhuisterveen. Het plein “Piazza Pieter Weening” is het start- en finishpunt van de routes. Zowel voor als na de start is het gezellig vertoeven op het plein. Ook dit jaar wordt er een andere route gereden dan in voorgaande jaren. Iedere fietser, zowel de recreatieve als de beginnende en gevorderde toerfietser, komt aan zijn of haar trekken door de bepijlde routes met verschillende afstanden, te weten 25, 40, 60, 100 of 150 kilometer.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-groepDe zomerperiode is perfect om een mooie toertocht te rijden met je fietsvrienden.

27 juli – Ronde Venen Route

Het gebied De Ronde Venen is ontstaan door turfwinning en inpoldering. Rond het gebied liggen vele rivieren die een bijna gesloten, ronde cirkel vormen. Daar komt dan ook de naam ‘Ronde Venen’ vandaan. De gemeente De Ronde Venen bestaat uit acht kernen. De 110 en de 70 kilometer-routes doen alle acht kernen aan. Er wordt gefietst langs schilderachtige riviertjes maar ook de Vinkeveense plassen worden aangedaan en het unieke natuurgebied ‘Botshol’ bij Vinkeveen. Er is ook een 40 kilometer lange familietocht

Meer info en inschrijven

Bij welke toertochten sta jij aan de start deze zomer?

Wordt het er een uit dit lijstje,  of heb je nog andere tips? Laat het weten in de Cobbles Cycling Strava Club.

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×