Skip to main content

De gravelbike werd ooit als een winterfiets gezien, maar genieten van deze alleskunner doen we het jaar rond, dus ook dit voorjaar. Cobbles zet de tofste gravel toertochten alvast voor je op een rij. 

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

30 maart – Hello spring

Hoe kunnen we dit overzicht beter aftrappen dan met een evenement voorzien van deze naam. De Nijkerkse fietsers van De Burcht Cycling organiseren op 30 maart een gezellige tocht voor verschillende fietsdisciplines. De gravelrijders wordt een uitdagende route over lange gravelpaden beloofd, waarbij je kunt kiezen tussen een tocht van 83 of 129 kilometer. De rand van de Gelderse Vallei – Veluwe staat per definitie garant voor mooie tochten. Er zijn geen verzorgingsposten dus vul je bidons van tevoren en neem je eigen vertrouwde (sport)voeding mee. Inschrijving is daarentegen slechts €5 (NTFU-leden €4).

Meer info en inschrijven

1 april – Parel van Brabant (Gravelty Cyclon)

Verwacht een bijzonder fraaie graveltocht dwars door het prachtige landschap van Noordoost Brabant. Volgens de organisatie is deze tocht net zo mooi als diens Gravelty-evenknie op de Veluwe. Start en finish zijn in Schaijk bij Cyclon, het bekende Bike Care-merk. Er zijn twee lussen te fietsen van elk zo’n 40 à 45 kilometer. Afhankelijk van je voorjaarsvorm fiets je er één of pak je toch die tweede mee. De verzorging vooraf, onderweg en achteraf is goed geregeld. Na een lekkere pastamaaltijd en een lokaal biertje/ drankje ga je voorzien van een goed gevulde Cyclon-onderhoudsemmer richting huis.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-voorjaar-2024-hamburgerEen hamburger met een biertje is de perfecte afsluiting van een graveltocht.

1 april – Dirty Kempen gravel ride

Omdat het Pasen is voor dit weekend een extra tip voor een gravel toertocht mét ontbijt! Boek je paasontbijtje voor tweede Paasdag bij de derde editie van de Dirty Kempen gravel ride. De voorinschrijvers kunnen voor slechts €1 hun maag ter plekke vullen voordat ze aanvallen op de vernieuwde routes. In een tocht van 55, 80 of 115 kilometer ontdek je de Nederlandse en Belgische Kempen. Er zijn verzorgingsposten onderweg en na afloop geniet je, bij de inschrijving inbegrepen, van een biertje, een “fatsoenlijke burger”, afterparty met dj én een uniek evenement-petje.

Meer info en inschrijven

7 april – Kanjers voor kanjers gravel toertocht

Kanjers voor Kanjers wil zich inzetten voor minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen. Hiertoe organiseert deze Achterhoekse organisatie sportieve evenementen. Op 7 april doen ze dat samen met Peddelaars Aalten in een groot sportevent. Onderdeel daarvan is een grensoverschrijdende gravel toertocht van 80 of 93 kilometer door de fraaie landschapscoulissen van de Achterhoek en Duitsland. Het volledige inschrijfbedrag van €7,50 komt ten goede van de projecten van Kanjers voor Kanjers.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-voorjaar-2024-omslagGezelligheid met andere gravelaars, (ook) daarom rijd je een toertocht.

14 april – Strade di Twente

Een sportieve prestatie gecombineerd met een visueel feest voor je ogen, dat is wat de Twentse landschappen in deze toertocht met zich meebrengen volgens de Losserse Wielerclub, organisator van deze Strade. Een keuze in afstand is er niet, iedereen rijdt ‘gewoon’ de epische 103 kilometer. Uitdagende gravelstroken, kronkelende zandpaden en idyllische landwegen liggen in het vooruitschiet. Er wordt in versnaperingen voorzien tijdens en na de tocht. Kortom, alle ingrediënten voor een bijzondere gravelrit lijken aanwezig.

Meer info en inschrijven

21 april – TC de Liemers gravel ride

Opnieuw een gravel ride die in het teken staat van het goede doel. TC de Liemers stelt de tocht in het teken van Parkinson on Tour. Doel is geld in te zamelen voor duo-fietsen die gebruikt worden bij De Liemerije, een organisatie voor ouderen met dementie en lichamelijke problemen. Een deel van het inschrijfgeld komt hieraan ten goede. De tocht leidt je door de Liemers, over de Elterberg en door de Achterhoek. Laatstgenoemde neem je mee bij de 125 kilometer-route. Je kunt ook voor een fraaie 85 kilometer kiezen. Zoals bij bijna alle gravel toertochten wordt de gpx een aantal dagen voor het evenement verstrekt. Ben je niet in het bezit van een navigatiesysteem dan zijn er voorrijders beschikbaar. Er zijn verzorgingsposten en de fiets staat bewaakt als je na afloopt nog iets drinkt.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-voorjaar-2024-startKlaar voor de start!

27 april – LtD gravelfest

Laurens ten Dam (LtD) is wellicht de hoofd-gravelaar van ons gravelgilde. Na zijn succesvolle fietscarrière op de weg is deze fulltime avonturier sinds jaren ambassadeur van het gravelfietsen. Zijn gravelfest kennen we inmiddels als eendaags gravel-festival. Dat deze dit jaar wordt gehouden op Koningsdag maakt het extra speciaal. Een festivalsfeer en prachtige routes in Zuid Limburg, waarbij er veel moeite is gestoken in het ontdekken van juist die paadjes die we nog niet allemaal kennen daar. Geniet 133 of 83 kilometer lang van dit heerlijke stukje Nederland. Met een inschrijfprijs van €59,95 is het festival behoorlijk aan de prijs. Daar krijg je dan wel een enorme lijst aan extra’s voor terug, dit is namelijk meer dan alleen een gravel toertocht. LtD belooft “je beste Koningsdag op de fiets. Ooit”.

Meer info en inschrijven

4 mei – Velodroom Ot en Sien gravel ride

WTC Roden en fietszaak Velodroom weten zeker dat in deze derde editie van hun graveltocht niet alleen de gravelbikes maar ook de deelnemers zullen ‘smilen’. De gemeente Noordenveld zal de plaats van handeling zijn en uit de reviews van voorgaande jaren blijkt dat je veel offroad kunt verwachten. Iedereen fietst de 90 kilometer, en er is voorzien in een verzorgingspost na 50 kilometer. Na afloop staat er “een echte gravel ride versnapering” op je te wachten bij Velodroom.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-voorjaar-2024-stofKort-kort bij een gravel toertocht betekent stoffige (of modderige) benen.

10 mei – Ermelose gravel tocht

Een groot deel van Nederland heeft een verplichte vrije dag op Hemelvaartsdag en snoept de dag daarna er nog even bij. Ideaal om een mooie graveltocht te fietsen. Als deze over de Veluwe loopt dan weet je het met de route wel goed zit. De actieve VWV Ermelo organiseert deze gravel toertocht als onderdeel van hun Ermelose Fietssensatie. Er is keuze tussen routes van 60 of 100 kilometer. Verzorgingspost en sfeer is geregeld. Wat de organisatie echter niet kan voorspellen dan wel voorkomen is of er een wolf voor je wielen langs zal komen. Avontuur hoe dan ook gegarandeerd in deze prachtige gravelomgeving.

Meer info en inschrijven

19 mei – Gravelty Rosa Strade Bianche

De Gravelty Rosa Strade Bianche gaat volledig over de Veluwe en is voor 90% onverhard. De route van 75 of van 95 kilometer leidt je over de mooiste wegen en paden van deze gravelheaven. De Veluwe kent eindeloos veel kilometers prachtige gravelpaden, bossen en heidegebieden. Start en finish is in Oosterbeek in het Park Hartenstein waar die dag ook de Gran Fondo Rosa toertocht start en finisht. Een dag om het Italiaanse wielrennen te vieren in al zijn facetten. Start ‘s ochtends met een goede kop koffie. Voor onderweg krijg je Maxim sportvoeding mee en een ravitailleringspakket. Na de finish is er een welverdiend biertje, of ander drankje, en een overheerlijke verse pasta.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-voorjaar-2024-koffieEen ‘Italiaanse’ gravel toertocht begint natuurlijk met een straffe bak koffie.

25 mei – Limburgs mooiste

Limburgs mooiste is al lang een begrip onder toerfietsers en mountainbikers. In 1991 is dit evenement ontstaan uit een traditie van fietstochten voor familie en vrienden van de Heerlense fietsclub Grand Ballon. Ook zij zien de populariteit van de gravelbike en organiseren dit jaar een nieuw concept met een 90 kilometer lange, custom built, gravelroute. Deze is een mix van het ouderwetse heuvelland en echte gravelplateaus. Het heuvelland rondom Mechelen kent een aantal venijnige klimmen. Op de plateau’s rond Schimmert zijn er iets bredere paden met prachtige vergezichten te vinden. De hoogtemeters en de soms iets ruigere ondergrond maken dit een uitdagende ronde. De gehele verzorging en omlijsting is puik geregeld zoals je gewend bent van Limburgs mooiste.

Meer info en inschrijven

26 mei – Giro di Schouwen-Duivenland gravel

Zeeland komt slechts zelden voorbij in overzichten van gravel toertochten. Sinds de doortocht van de Giro d’Italia op Schouwen-Duivenland in 2010 is de Giro Di Schouwen-Duivenland een jaarlijks terugkerend fietsevenement. Op 26 mei is de nieuwe editie, en voor het tweede jaar op rij wordt voorzien in een gravelrit. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik niet precies weet wat ik me voor moet stellen bij gravelen aan de Zeeuwse kust, behalve dat de organisatie een route van 80 heeft uitgezet met zoveel mogelijk onverharde paden. Maar ach, een mooie omgeving met prachtige vergezichten zijn sowieso inclusief, dus waarom niet? Bovendien draag je bij aan een lokaal goed doel, dit jaar is dat Kamperen bij Sophie.

Meer info en inschrijven

Bij welke gravel toertocht sta jij aan de start dit voorjaar?

Deel je plannen en tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-gravel-toertochten-voorjaar-2024-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×