Skip to main content

Ben jij op zoek naar een leuke toertocht om het fietsseizoen mee af te trappen? Of wil je een uitdagend doel verderop in het voorjaar om naartoe te trainen? Cobbles helpt je kiezen uit het overweldigende aanbod aan toertochten in het voorjaar van 2024.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

15 maart t/m 15 april – Cobbles box ride

Kasseienritten horen bij het voorjaar als de gele trui bij de Tour de France. Cobbles doet zijn naam eer aan en organiseert in samenwerking met NL Tour Rides een box ride met keuze uit maar liefst 19 GPX routes in 7 fietsgebieden met kasseien in Brabant en Drenthe. Je kunt de box bestellen van 15 maart tot en met 15 april. Bij inschrijving ontvang je de complete nieuwe set Cobbles fietskleding, plus andere leuke goodies. Laat deze topdeal niet schieten!

Meer info en inschrijven

24 maart – Omloop van Zandvoort

Op 24 maart zijn het niet de bolides van de Formule 1 die bezit nemen van circuit Zandvoort, op deze dag is het circuit voor fietsers. Alle afstanden, variërend van 40 tot 120 km, starten en finishen op het circuit en leiden je vervolgens door de duinen en de bollenstreek. Op dezelfde dag is ook de Zandvoort Circuit Run voor hardlopers, dus het is op 24 maart een gezellige sportieve boel op en rond het circuit.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-voorjaar-2024-zandvoort-circuitTijdens de Omloop van Zandvoort mag/moet je een rondje over het circuit.

30 maart – Acht van Burgum

Heb jij een hekel aan stoplichten? Dan is de Acht van Burgum misschien wel de toertocht voor jou, want volgens de organisatie heb je net zoveel kans op stoplichten op de route als op het winnen van de Staatsloterij! Voor het maken van hoogtemeters hoef je ook niet mee te doen aan deze Friese toertocht, maar wel voor een lekkere rit over rustige wegen door it Fryske gea.

Meer info en inschrijven

7 april – Kwaremont toertocht

De Kwaremont toertocht is op dezelfde dag als Parijs-Roubaix, en dat is geen toeval. Het idee is dat je eerst zelf sportief bezig bent (75 of 110 km door Noord-Limburg) om daarna moe maar voldaan en onder het genot van een kop soep en/of een biertje de profs aan het werk te zien op de kasseien in Noord-Frankrijk.

Meer info en inschrijven

13-20 april – Fietsen langs de bollenvelden

De Nederlandse bollenvelden zijn wereldberoemd en trekken massa’s toeristen naar ons land. Deze jaarlijkse kleurenpracht is natuurlijk ook een schitterend decor voor een fietstocht, en er zijn in april dan ook verschillende toertochten die je door dit spectaculaire landschap voeren. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit de Groenendaaltocht, de Duin- en bollentocht, of de Tulpenclassic.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-voorjaar-2024-bollenveldMidden april is hét moment voor een ‘bollentocht’.

20 april – Grenspalenklassieker Brabantse Wal

De grenspalenklassieker is een serie van 4 toertochten langs de oude grenspalen die de grens tussen Nederland en België markeren. Anders dan vorig jaar heb je nu per toertocht de keuze om een route over de weg of deels offroad over gravel en zandpaden te rijden. De rit over de Brabantse Wal is de meest westelijke, en de eerste van het seizoen. Je kunt kiezen uit 90, 120 of 150 km.

Meer info en inschrijven

27 april – bike-beer-BBQ road ride

Op Koningsdag kun je in de Achterhoek genieten van een toertocht van 60 of 80 km, gevolgd door een BBQ met live muziek en ambachtelijk gebrouwen biertjes van proeflokaal Brouwersnös uit Groenlo. Naast de wegroutes zijn er ook graveltochten en routes voor e-bikes.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-voorjaar-2024-bike-beer-bbqHet biken is gedaan, tijd voor de andere twee B’s.

5 mei – Weizentocht

Ook in Twente houden ze wel van een biertje na het fietsen. Na een rit van 85 of 135 km vanuit Deurningen kun je op bevrijdingsdag aanschuiven bij het plaatselijke Weizenfestival.

Meer info en inschrijven

11 mei – Lauwersmeer- en waddentocht

It giet oan! Deze toertocht voert je 65 of 100 km door het unieke Waddengebied (Unesco werelderfgoed) en nationaal park Lauwersmeer. De tocht biedt je de kans om het schitterende landschap, het prachtige natuurschoon en de historische dorpen in dit gebied beter te leren kennen. Altijd handig: je kunt kiezen of je start in Dokkum of in Zoutkamp.

Meer info en inschrijven

19 mei – Heimwee naar Nijmegen

Wat een goede naam voor een toertocht, het zou een boektitel kunnen zijn. Deze tocht is bedoeld voor fietsliefhebbers die verlangen naar traditie in een nieuw jasje. Met een stempelkaart in je achterzak ontdek je samen met je fietsvrienden het beste van de heuvelachtige omgeving van de Keizerstad. Dat is inclusief nagenieten op het terras en een tombola.

Meer info en inschrijven

26 mei – Abdijentocht La Trappe

Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot is bekend als de thuisbasis van trappistenbier La Trappe. Na een rit van 65 of 125 km door het Brabantse land van bossen, vennen, hei, weilanden en dorpen is het hier natuurlijk goed finishen. Houd jij van wielrennen én van gravelen? Dan kun je gebruik maken van een packagedeal en je met korting inschrijven voor de Abdijentocht La Trappe en The Gravel Pit (26 oktober).

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-voorjaar-2024-abdij-la-trappeJe weet wat je beloning is na het rijden van de Abdijentocht.

2 juni – Lady’s ride Westbeemster

Speciaal en alleen voor dames. Er wordt gestart vanuit Hoorn in verschillende groepjes op basis van snelheid en gereden onder het motto ‘samen uit, samen thuis’. De route is 65 km lang en gaat over karakteristieke dijken, door ruim landschap en over rustige, veilige wegen. En langs een koffie- en appeltaartstop uiteraard.

Meer info en inschrijven

9 juni – Hart van Brabant ride

De Hart van Brabant Ride wordt georganiseerd door Cobbles en NL Tour Rides, dus dan weet je dat het goed zit! Vanaf de Parade in Den Bosch voert deze tocht van 90, 120 of 150 km je in zuidelijke richting. Onderweg doe je verschillende natuurgebieden in de Meijerij en Midden-Brabant aan, zoals de Loonse en Drunense Duinen, Kampina en Oirschotse Heide. Bij de finish word je onthaald met een Brabants worstenbroodje en een biertje om de dag compleet te maken.

Schrijf je uiterlijk 15 april in en ontvang de 2024 Cobbles pro jersey ter waarde van €59 cadeau!

Meer info en inschrijven

Aan welke toertocht(en) ga jij meedoen?

Deel je tips en plannen in de Cobbles Cycling Strava Club. En vergeet niet te zwaaien als je iemand anders in een Cobbles outfit ziet rijden!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-toertochten-voorjaar-2024-gerelateerd

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×