Skip to main content

Tijdens het mountainbiken komt Bart in contact met de natuur, hij daagt zichzelf uit en beleeft onvergetelijke momenten. Of je nu een doorgewinterde mountainbiker bent of net begint, wedden dat ook jij deze wow-momenten herkent?

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. De overwinningsroes op de top

De top bereiken van een uitdagende klim is jouw moment van triomf. De geleverde inspanning en vastberadenheid die nodig zijn om de klim te bedwingen maken de aankomst boven en het uitzicht vanaf de top des te bevredigender.

2. De verborgen schoonheid van een trail

Mountainbikeroutes lopen vaak door de mooiste en ongerepte natuurlijke landschappen. Het ontdekken van spectaculaire trails, verborgen natuur(monumenten), een vredig meer of een prachtig uitkijkpunt langs de route kan adembenemend zijn.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-mountainbiken-wow-momenten-natuur-meerEven genieten van het uitzicht tijdens het mountainbiken.

3. Feel the flow

De flowtoestand ervaren tijdens het rijden is als in een trance zijn. Het is dat magische moment waarop je één wordt met je fiets, de trails en de natuur. Dit wow-moment ga je nooit meer vergeten.

4. Overwinnen van angst

Een gedeelte van een trail overwinnen dat je ooit met angst vervulde, is een gedenkwaardige prestatie. Of het nu een technische afdaling, een drop-off of een ander uitdagend obstakel is, het gevoel van voldoening is ongeëvenaard.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-mountainbiken-wow-momenten-bos-trailMet de juiste techniek en een beetje parcourskennis zijn snelle slinger trails puur genieten!

5. Ontmoetingen met moeder natuur

Het delen van de trail met wilde dieren is een magische ervaring. Het zien van een hert, eekhoorn, vos of zelfs een zeearend die voor je uitvliegt maakt je rit memorabel. Je voelt je verbonden met Moeder natuur, die je onderweg vele wow-momenten schenkt.

6. Een helpende hand bieden

Een fietser in nood te hulp schieten is een hartverwarmende ervaring. Of het nu gaat om het repareren van een lekke band, de weg wijzen, een handje helpen op een zware klim of simpelweg aanmoediging bieden, de kameraadschap van de mountainbikegemeenschap is iets bijzonders.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-mountainbiken-wow-momenten-weer-seizoenenDe routes veranderen mee met de seizoenen, waardoor je je verbonden voelt met de natuur.

7. Rijden in veranderende seizoenen en weersomstandigheden

Het ervaren van dezelfde trail in verschillende seizoenen biedt unieke, uitdagende en adembenemende momenten. Van het weelderige groen van de zomer tot de levendige kleuren van de herfst of het met sneeuw bedekte winterwonderland, elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid. Zelfs in het seizoen kan dezelfde trail heel anders ervaren worden bij mooie en slechte weersomstandigheden. Los zand, modder, bevroren ondergrond, bladeren, regen, wind, laagstaande zon, vele verschillende omstandigheden maken het parcours telkens anders.

8. Een technisch meesterwerk

Met succes een technisch gedeelte van de trail afleggen, zoals een rotsachtig pad of een wortelrijk klimmetje, voelt als het maken van een kunstwerk. Het is het bewijs van je technische vaardigheden op de fiets die je jezelf hebt eigen gemaakt.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-mountainbiken-wow-momenten-boomwortelsHet overwinnen van een een technische uitdaging is absoluut een wow-momentje.

9. Adrenalinekick

Het volgende wow-moment is de opwinding van een steile heuvel of berg af te dalen op volle snelheid of een sprong te maken. Dit is een adrenalinekick als geen ander die je een smile geeft van oor tot oor. Het zijn die hartslag versnellende momenten waardoor je steeds weer terugkomt voor meer.

10. Voldoening na de rit

Het gevoel van voldoening na een lange en uitdagende rit is onbetaalbaar. Soms ben je bedekt met modder, zweet en vuil, soms geniet je gewoon van de nasleep van een geweldige rit. Het wow-gevoel van volkomen tevredenheid is iets dat je opnieuw wil ervaren, keer op keer.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-mountainbiken-wow-momenten-trail-snelheidOp snelheid vlak langs de bomen suizen geeft adrenaline en voldoening.

Deze wow-momenten maken mountainbiken voor mij een werkelijk onvergetelijke ervaring. Ze bieden me de schoonheid en stilte van de natuur, de sportieve kracht van het menselijke lichaam en geest en de vreugde van avontuur. Dus, de volgende keer dat je de trails op gaat, koester deze momenten die elk mountainbike-avontuur bijzonder maken.

Wat zijn jouw ultieme wow-momenten op de mountainbike?

Deel jouw mooiste ervaringen in de Cobbles Cycling Strava Club. Ben je nog geen lid? Dat kost niets en is zo geregeld!

Gerelateerd artikel

cobbles-mountainbiken-downhill-winterberg-green-hill-gerelateerd

Bart Sibon is zelfstandig sportzorgmasseur, personal - en hersteltrainer bij Garuda Sport. Hij is soigneur bij VolkerWessels Cycling team. In zijn vrije tijd is hij veelvuldig op de mountainbike te vinden op de parcoursen in de Nederlandse bossen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×