Skip to main content

In de tweede grootste stad van Nederland wonen veel fietsers. En die willen natuurlijk toeren. Omdat omgeving Rotterdam nogal stedelijk is, kan het wel wat puzzelwerk zijn als je een goede route wil maken. Daarom hebben wij hier een aantal mooie routes voor je!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: we staan er niet 100% voor in dat deze routes altijd up-to-date of foutloos zijn. Heb je tips of andere feedback? Dan nemen we die graag aan, bedankt alvast! Je kunt ons mailen op info@cobblescycling.com.

De Collectie

We hebben zes routes voor je in petto. Bij de laatste drie kun je zelfs kiezen uit drie afstanden. Al met al is er qua afstand genoeg variatie, van 34km tot 115km. Wil je meer? Wees creatief en lus de routes aan elkaar! Maak natuurlijk gerust een kopie en pas de route aan zodat het goed uitkomt voor jouw startpunt.

De routes die je in dit artikel vindt zijn:

 1. Rondje Rotte (34km)
 2. Slingerdijkjes (55km)
 3. Oude Maas & Hartelkanaal (88km)
 4. Polders & Plassen (115km/85km/70km)
 5. Rondje Den Haag (115km/97km/66km)
 6. Rondje Dordrecht & Kinderdijk (115km/90km/75km)

In deze collectie vind je alle routes:


Rondje Rotte (34km)

Wat de Ronde Hoep voor Amsterdam is, is het Rondje Rotte voor Rotterdam. Heerlijk langs het water cruisen. Je zult hier de nodige andere fietsers tegenkomen. Wees vriendelijk en ga lekker bij elkaar in het wiel hangen of maak eens een praatje. Met 34km ideaal als je bijvoorbeeld na het werk nog even snel een rondje wil doen. De route voert je eigenlijk gewoon op en neer langs de Rottemeren, aan de noordzijde van de stad.


Slingerdijkjes (55km)

Zoek je een route die je veilig met een groep kunt rijden en waar je een kleine twee uurtjes mee zoet bent? Zoek dan niet verder. De route start bij een parkeerplaats in het Lage Bergse Bos. Geen gevaarlijke kilometers door de stad, maar direct het buitengebied in. Langs de Rottemeren slinger je noordwaarts. Bij het Bentwoud draai je af en zie je lekker veel polder. Vanaf Gouda fiets je een heel eind over de dijk langs de Hollandsche IJssel. Daarna kom je toch weer in het stadse terecht, bij Capelle a/d IJssel. Vanuit daar fiets je terug naar het startpunt voor een welverdiende pint bij het restaurant aan de finish. Of je draait wat eerder af naar huis, verder de stad in.


Oude Maas & Hartelkanaal (88km)

Deze route bevindt zich aan de zuidkant van de stad. Het startpunt ligt niet op een hele specifieke plek, dus leg die gerust waar het voor jou goed uitkomt. Net als bij alle routes in dit artikel zie je ook hier weer veel water. Lekker cruisen over rustige paden. En dat in zo’n stadse omgeving! Onderweg kom je langs een paar mooie aangezichten, zoals het vestingdorpje Brielle. En de bekende Botlekbrug (of ie mooi is, is een andere vraag, maar opmerkelijk is ie wel).


Polders & Plassen (115km / 85km / 70km)

Deze route bevindt zich wederom aan de noordkant van de stad. We hebben de start en finish bij COPPI Koffie & Fietsen gelegd. Een sfeervol begin- en eindpunt van je fietsrit vanuit Rotterdam, denken we. Check even de openingstijden van tevoren.

Langs de Rottemeren rijdt je richting het noorden de stad uit. Daarna volgen heel veel Hollandse aangezichten. Polders, lange rechte weggetjes aan het water, huizen her en der verspreid. En natuurlijk zoeken naar bruggen om het water over te steken. In het puntje van de route fiets je over een smal fietspadje dwars over de Nieuwkoopse Plassen. Een leuke beloning voor de 115km fietsers! Ook een stukje verder zuidwaarts fiets je weer dwars ‘over’ het water, bij de Reeuwijkse Plassen. En daarna is er aan slingerende dijkweggetjes wederom geen gebrek – her en der afgewisseld met een pittoresk Hollands dorpje. Terug in de stad doe je nog een rondje door het Kralingse Bos, voor je finisht bij Coppi.

De 115km gaat helemaal tot aan de Nieuwkoopse Plassen. De 85km versie hakt dat stukje in het noorden eraf. De 70km versie hakt er nog wat meer vanaf. Richting het einde van de Rottemeren gaat die recht naar het oosten om voorbij Gouda weer aan te sluiten.


Rondje Den Haag (115km / 97km / 66km)

Dit Rondje Den Haag kun je in principe ook vanuit andere steden starten, waaronder Den Haag natuurlijk. Of Zoetermeer. Je hebt het al door: als je in deze omgeving wil fietsen, is het echt puzzelen om de bebouwde kom te ontwijken. Dat hebben we voor jou gedaan.

De route start weer bij COPPI Koffie & Fietsen. Je vertrekt in noordwestelijke richting, om het vliegveld heen, recht de polder in. Daar slinger je vakkundig door rustige gebieden om Delft heen en tussen Den Haag en naburige dorpjes door. Niet veel later bevind je je dan opeens in de duinen! Daar fiets je een heel stuk, afgewisseld met de boulevard van Scheveningen. Omdat je als Nederlander niet genoeg water kunt zien, voert de route je hier nog langs een paar meren/plassen. Nadat je Zoetermeer aan de noordkant gepasseerd bent, fiets je weer langs de Rottemeren de stad in.

De 97km versie hakt her en der een stukje van de 115km route af, maar is op de belangrijkste stukken hetzelfde. De 66km variant komt echter niet bij de kust. Via een aantal mooie paadjes (waaronder de mooie Burgemeester Waaijerbrug) fiets je tussen Delft en Zoetermeer door. Bij Stompwijk sluit je weer aan bij de andere routes.


Rondje Dordrecht & Kinderdijk (115km / 90km / 75km)

Deze route is een cadeautje uit de Cobbles Box Ride uit 2022. 115km toeren rondom Dordrecht. Iets verder van Rotterdam CS dus, maar we tellen hem toch gewoon mee. Er zitten een paar hele goede sightseeing stukjes in, waaronder (zoals de titel al verraadt) de windmolens van Kinderdijk.

Het startpunt ligt bij een parkeerplaats bij Barendrecht, maar verander deze gerust zodat het jou goed uitkomt. Eerst verken je de omgeving van het Oudeland van Strijen. Daar doe je een aantal echt Zuid-Hollandse plaatsjes en dijkweggetjes aan. De 90km versie voert je ook echt langs het natuurgebied af. Daarna fiets je langs de Dordtse Biesbosch, waarbij de 115km nog even een extra lusje doet. Daarna steek je parallel aan de spoorbrug het water over en kom je bij een schilderachtig Hollands landschap uit. Smalle asfaltstrookjes door de polder, met prachtige windmolens. Pas je wel op dat je geen toeristen aanrijdt bij Kinderdijk? Tip: vermijd populaire tijden bij dit stuk van de route. Alle afstanden pakken deze windmolens mee. De afsnijroutes bevinden zich op het begin van de route, rond het Oudeland van Strijen.


Wat zijn jouw route tips voor Rotterdam?

Heb jij nog gave routes rondom Rotterdam? Laat het weten in de Cobbles Strava Club! Word lid en blijf op de hoogte van onze nieuwste artikelen.

Gerelateerd artikel

Meer routes met veel water in de Randstad? Check dan ons artikel met routes rondom Amsterdam:

Wielrennen Amsterdam: 10 routes rondom de hoofdstad

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×