Skip to main content

Met de zon die hoog aan de hemel staat, lange dagen en zwoele avonden is het moraal van de meeste wielrenners hoog. Maar ben je toe aan wat afwisseling of een mooie uitdaging voor de zomerperiode? Paul heeft voor jou een mooie lijst van toertochten samengesteld voor de komende 3 maanden.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Toertochten wielrennen in juli

Zondag 2 juli – IJsselmeer Challenge (Lelystad, Flevoland)

De Afsluitdijk is al jaren dicht voor fietsers en blijft dat tot eind 2025. Maar dit jaar is er een unieke kans: voor één weekend gaat de Afsluitdijk open voor fietsers.

Een ronde om het IJsselmeer fietsen staat bij mening Nederlands wielrenner op de bucket list. Je bent echter 300 kilometer onderweg, dus dat is niet zomaar wat. Daarom is het extra makkelijk om deze uitdaging in toertochtverband aan te gaan. Dan wordt je verzorging helemaal geregeld! Denk aan bevoorrading vooraf en onderweg. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 150 km, 200 km of 300 km. Maar let wel: alleen de 300 km route gaat echt rondom het hele IJsselmeer. Wees er op tijd bij, want er zijn slechts 500 inschrijvingen per afstand beschikbaar.

De voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor daginschrijvers.

Meer info en inschrijven

Zondag 9 juli – Omloop der Zevenheuvelen (Berg en Dal, Gelderland)

In de omgeving van Nijmegen kun je prachtig fietsen waarbij de route mooi afwisselend is met lekker vlak langs de rivieren van ons land en echt nog best een beetje klimmen bij Berg en Dal. Op deze dag is er de keuze tussen toertochten van 80, 110 en 140 kilometer die volledig verhard zullen zijn. Ook zijn deze tochten zo gelegd dat er amper stoplichten in de routes te vinden zullen zijn. Na de finish kun je zelfs nog genieten van een wedstrijd die daar wordt verreden over het prachtige parcours bij Berg en Dal. Bij deze wedstrijd zat ik vorig jaar zelf nog stervend in het wiel van de mannen van Lotto Soudal.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-groepEen toertocht is een mooie gelegenheid om eens in een andere omgeving te fietsen.

Zaterdag 22 juli – Pieter Weening Classic (Surhuisterveen, Friesland)

In het prachtige Noorden van ons land wordt 22 juli alweer de 17e editie van de Pieter Weening Classic verreden, een toertocht waarbij je elk jaar weer andere routes kan verwachten. Voor ieder is hier ook wat wils met routes variërend van 25-150 km. Hierbij zullen de kortere routes van 25 en 40 kilometer je voornamelijk voeren door Friesland en de langere routes van 60, 100 en 150 km zullen je voeren langs de prachtige wateren van Groningen.

Meer info en inschrijven

Toertochten wielrennen in augustus

Zaterdag 5 augustus – Bauke Mollema tocht (Groningen)

Dit is je kans om een keer te kunnen fietsen met een van de bekendste profwielrenners van ons land, Bauke Mollema. Hierbij zul je samen met hem en honderden anderen fietsen door wat jaren het trainingsgebied is geweest van Bauke Mollema, en kun je genieten van het prachtige Groningen. In tegenstelling tot vorig jaar is er nu de keuze tussen 2 routes van 90 en 150 km. Deze zullen weer duidelijk gepijld zijn met verzorging onderweg waarbij je voeding/drank en medische/technische ondersteuning kan verwachten. Geen reden dus om met volledig afgeladen achterzakjes te beginnen want dit kan rijkelijk worden aangevuld onderweg!

Meer info en inschrijven

Zondag 6 augustus – Hel van de Heuvelrug (Driebergen, Utrecht)

De DTC-klassieker op de 1e zondag van augustus waarbij je de mooiste beklimmingen van de Utrechtse Heuvelrug en Zuid Veluwe gaat beklimmen. Hierdoor maak je op de langste toertocht (180 km) dan ook meer dan 1000 hoogtemeters wat dit tot een echte Hel van Heuvelrug zal maken! Voor degene die toch iets minder ver willen rijden en klimmen zijn er echter ook meer dan genoeg opties. De kortste toertocht is namelijk maar 35 km met als overige opties de 60, 80, 100 en 145 km om zo voor ieder wat wils te hebben.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-klimmenBij sommige toertochten moet je je klimmersbenen meenemen. 

Zondag 20 augustus – Clasico España 20 Augustus (Utrecht)

Om alvast in Spaanse sferen te komen voordat de Vuelta weer begint organiseert NL Tour Rides op 20 augustus een kleinschalige toertocht. Hierbij zijn slecht 250 startplaatsen beschikbaar dus wacht niet te lang met inschrijven! De toertocht van 100 km zal je voeren over de Utrechtse Heuvelrug waarvan de laatste 50 kilometer over het parcours van de 1e etappe van de Vuelta van vorig jaar zal gaan.

Meer info en inschrijven

Zaterdag 26 augustus – 1k Ride (Oosterbeek, Gelderland)

Op 26 augustus kan je de klimmersbenen weer op de proef stellen in de CycloWorld 1K ride. Een bijzondere uitdaging om in de omgeving van Arnhem en Zuidelijke Veluwe meer dan 1.000 hoogtemeters te bedwingen. Een beetje col in de Alpen kent ook al snel een dergelijk hoogteverschil. Dit hoogteverschil zal overwonnen worden op maar liefst 25 klimmetjes! In totaal zijn er 4 routes (80, 120, 145 en 165 km) uitgezet, waarvan de langste meer dan 1.500 hoogtemeters heeft. Onder andere de bekende Posbank en de Italiaanse Weg zitten in de routes maar ook de Monnikensteeg, Sterrenberg, Grebbeberg, Emma Pyramide en de Holleweg.

Meer info en inschrijven

Zondag 27 augustus – Hunebed Highway Classic (Valthe, Drenthe)

De Hunebed Highway tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als een rode draad door de grotendeels vernieuwde fietsroutes. Langs deze autoweg liggen prachtige dorpen en landschappen, zoals o.a. het Hondsruggebied. De Hondsrug vormt samen met een deel van het omringende gebied het enige Geopark van Nederland. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Vooral bij de 155 km route is er dan ook sprake van een klimroute, met ‘maar liefst’ 426 hoogtemeters! De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming.

Extra mooi: tijdens dit evenement kun je fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Je kunt er een leuke gezinsdag van maken want er is voor elk wat wils. Gaat de één lekker uitdagend fietsen, kan de ander ontspannend gaan wandelen. En na afloop samen een drankje doen. Voor de toerfietsers is er de uitdagende Hunebed Highway Classic over de afstanden 65, 95, 125 en 155 km, voor de MTB-ers ligt er een mooie tocht over 30 en 50 km klaar. Voor de wandelaars zijn er routes van 5, 10, 15, 20 en 30 km.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-kijkenKijken naar andere fietsers en hun materiaal hoort er ook bij.

Toertochten wielrennen in september

Zondag 10 september – Toertocht kromme Rijnstreek (Houten, Utrecht)

Een perfect georganiseerde en kleinschalige toertocht door de Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug. De langste routes pakken de Amerongse Berg en een stukje van de Lekdijk mee. Als je zoekt naar een tocht met afwisselend landschap, dan zit je hier goed!

Op deze dag wordt Fort Honswijk opengesteld voor bezoek en is als pauzeplek opgenomen als pauzeplek in de routes boven de 20 km. Voor de 100 en 140 km route is er tevens een pauzeplek bij het fietscafé De Proloog in Amerongen.

Meer info en inschrijven

Zondag 17 september – Kâld Kletske Klinkerkoers (Dokkum, Friesland)

De mooiste Friese routes, de meest uitdagende klinkersegmenten, de beste muziek, het lekkerste speciaalbier en vooral erg veel sterke verhalen na afloop. Dat is de Kâld Kletske Klinkerkoers! Een echte Cobbles toertocht dus waarbij er voor ieder wat wils is met routes variërend van 50-150 km door het prachtige Friesland.

Vanuit Brouwerij Dockum gaat het stoempend, schokschouderend en dokkerend over de klinkers en kasseien van Noardeast-Fryslân. Vooraf nog even een espresso uit de koffiebakfiets voor de broodnodige legale doping en tussendoor liggen de snacks voor je klaar. Na afloop word je ontvangen met een Kâld Kletske op het sfeervolle terras van Brouwerij Dockum waar de muziek al volop door de boxen klinkt. Met een burger of een pizza erbij is het compleet en kunnen de sterke verhalen beginnen.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-italiaansewegJe krijgt niet overal uitsluitend asfalt voor de wielen.

Zaterdag 30 september – Oktoberfest ride (Eindhoven, Noord-Brabant)

Met de Oktoberfest Ride sluit je het wielerseizoen in stijl af. Lekker een toertocht rijden met je fietsvrienden en na afloop gezellig genieten in het Oktoberfest Finish Village. NL Tour Rides zorgt voor Oktoberfest sfeer, heerlijk bier, lekker eten en vrolijke Dirndl’s.

De Oktoberfest Ride kent drie afstanden; 60 km, 85 km en 110 km. Door het prachtige Brabantse land en een klein stukje België. Onderweg kun je uitrusten op twee pauzepunten die overvloedig zijn uitgerust met Leckeres Essen und Trinken.

Meer info en inschrijven

Heb jij je al ingeschreven voor een toertocht deze zomer?

Of heb je andere fietsplannen? Laat het weten in de Cobbles Cycling Strava Club. Nog geen lid? Dat is zo geregeld en kost niets!

Gerelateerd artikel

 

cobbles-wielrennen-toertochten-juli-september-2023-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×