Skip to main content

Je moet je studie betalen, je doet graag leuke dingen met vrienden, de supermarkt wordt steeds duurder en eigenlijk roept je fiets om een nieuw onderdeel. Maar hoe dan…?! Wielrennen is geen goedkope sport, maar als je het slim aanpakt kun je best wat besparen. Ervaringsdeskundige Faya geeft je 5 bespaartips om goedko(o)p(er) te  wielrennen.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Geef tweedehands een kans

Misschien was het een corona impulsaankoop, een leeftijdskwestie, of kwam er een andere hobby. Iedereen heeft zo zijn redenen om afscheid te nemen van oude wielrenspullen. Misschien hebben ze hier en daar een beetje gebruikssporen, maar vaak zijn deze spullen nog in prima staat voor een tweede ronde! Zowel Marktplaats als Vinted staan vol met racefietsonderdelen, -gadgets en -kleding. Wellicht is een tweedehands fietsbroek niet het meest hygiënisch (zie beginnersfout nummer 5), maar er worden ook verschillende nieuwe outfits aangeboden.

Extra tip: zoek niet alleen op de daadwerkelijke naam maar ook op varianten en verbasteringen. Zoek bijvoorbeeld voor een bikepackingtas niet alleen op framebag maar ook op fietstas, tas voor op de fiets, of op een merknaam van fietstassen.

Zegt het voort

Praat met je familie en/of vrienden over je nieuwe hobby. Er is altijd wel een oom of vriendelijke buurvrouw die nog iets voor je heeft liggen wat je kunt gebruiken of voor een klein prijsje kunt overnemen. Wellicht moet je even genoegen nemen met een minder matchende kleur maar… function over fashion!

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-bespaartips-goedkoop-budget-afb1Je kunt het zo gek maken als je wil, maar wielrennen hoeft niet heel veel geld te kosten.

Maak een verlanglijstje

In november kom je erachter dat winterhandschoenen geen overbodige luxe zijn, maar in maart ben je dat alweer vergeten als mensen vragen wat je wil hebben voor je verjaardag. Dus, schrijf het op! Houd gedurende het hele jaar een verlanglijstje bij met wat je graag wil hebben voor het fietsen. Dat scheelt geld en voorkomt goed bedoelde maar nutteloze cadeautjes.

Sale, sale, sale

Koop kleding in het ’verkeerde’ seizoen. In de winter gaat de zomerkleding vaak in de uitverkoop, en ’s zomers gaan de overschoenen juist in de outlet. Het vraagt even om een beetje vooruit denken maar het scheelt je een hoop geld!

Word lid van een vereniging

Sluit je aan bij een (studenten)wielrenvereniging! Nieuwe vrienden, korting bij de lokale fietsenmaker en goedkope uitjes. En met een beetje geluk hebben ze ook nog een leenfiets die je kan gebruiken, ideaal!

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-brabants-mooiste-meetAls lid van wielrenvereniging krijg je vaak een mooie korting op fietskleding.

Voor mij hebben bovenstaande bespaartips goed geholpen. Zo kocht ik een bikepackingtas van AGU voor €7,50 op Vinted, kreeg ik armstukken voor mijn verjaardag, en kostte mijn onderhoudsbeurt bij de lokale fietsenmaker minder door de kortingscode van mijn studentenfietsverenging. Het vraagt soms om het nodige speurwerk maar de aanhouder wint altijd! Hopelijk gaan deze bespaartips voor jou ook werken!

Heb jij ook goede bespaartips?

Help een ander letterlijk en figuurlijk op weg en deel ze in de Cobbles Cycling Strava Club. Dat lidmaatschap is alvast helemaal gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-ademhaling-trainen-beter-fietsen-gerelateerd

cobbles-wielrennen-bespaartips-goedkoop-budget-uitgelicht-2

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×