Skip to main content

Heb je zin om dit wielerseizoen een leuke toertocht op de racefiets te rijden? April, mei en juni zijn vaak dé maanden om lekker te wielrennen. Er worden dan ook heel veel mooie toertochten georganiseerd. Wij zetten maar liefst twaalf opmerkelijke tochten voor je op een rijtje, met een mooie spreiding door heel Nederland.

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Liever alleen kasseien toertochten?

Ben je specifiek op zoek naar kasseientoertochten? Daar hebben we een apart blog over! We heten immers Cobbles.

Snel naar:


Zondag 2 april Flandrien Ride (Breda, Noord-Brabant) €32 – €56

In het weekend van de Ronde van Vlaanderen, kun je gewoon vanuit eigen land het Vlaamse wielrennen eren – bij de Flandrien Ride (NL Tour Rides) in omgeving Breda. Dit jaar met volledig nieuwe routes! Gemaakt door yours truly notabene. Deze route wisselt geweldig glad asfalt dwars door de natuur af met de nodige kasseistroken. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 165km, 120km of 80km. Met respectievelijk 15 kasseistroken (13,5km) in de langste afstand of 11 bij de middelste (6,9km) en 5 bij de kortste (2,7km).

Na afloop kun je in de Finish Village genieten van de Ronde van Vlaanderen, live op een groot scherm. Onder het genot van een Kwaremont biertje en eventueel met frietje stoofvlees.

Je kunt je online inschrijven tot 26 maart, voor €32. Optioneel is het Flandrien Ride wielershirt á €24.

Naar de website van de Flandrien Ride


Zaterdag 22 april Ronde van Noord-Holland

(Alkmaar/Purmerend/Hoorn, Noord-Holland) €17 – €22

Er zijn veel ‘dé lenteklassieker’ toertochten en de Ronde van Noord-Holland is er een van. We nemen hem op in dit rijtje omdat het weer eens wat anders is dan de Posbank of Zuid-Limburg. Noord-Holland is een prachtige regio om te fietsen. Denk aan knalgroene polders, bloeiende tulpenvelden, en het heerlijke lentezonnetje. Wellicht met een lekkere pauze op een terrasje in van de pittoreske Hollandse dorpjes die de toertocht aandoet. Je kunt starten vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend. Je kunt kiezen uit 85km, 110km en 160km. Je kunt je online inschrijven via de website.

Naar de website van de Volta Limburg Classic


Zaterdag 29 april Bollenstreek Classic

(Lisse, Zuid-Holland) €6 – €12

We plakken er nog een bloementocht achteraan. Dit keer in de zuidelijke wederhelft. Vanuit Lisse 55, 85 of 135 kilometer dwars door de bollenstreek en het Groene Hart. De website laat op moment van schrijven nog weinig los, maar op de NTFU kalender staat de tocht al klaar. Tussen de tulpenvelden fietsen klinkt mooi in elk geval!

Naar de NTFU pagina van de Bollenstreek Classic


Zaterdag 6 mei Fietsturfroute

(Gorredijk, Friesland) €6 – 8

Voor onze volgende tocht nemen we een kijkje in Friesland, bij de Fietsturfroute. Deze toertocht pakt het qua routes ietsje anders aan dan normaal: er zijn drie lussen van respectievelijk 40, 50 en 60 kilometer. Je kunt zelf kiezen welke lussen je rijdt. Dat levert dus de keuze op tussen 40, 50, 60, 90, 100, 110 en 150km. De routes leiden je o.a. langs turfroutes (diverse waterwegen), door de Tjongervallei en langs het natuurgebied de Schoapdobbe. Natuurlijk doe je ook een aantal leuke Friese dorpjes aan onderweg. Je kunt starten vanaf 8:30 uur. Voor de korte routes zelfs tot 14:30 uur. Inschrijven gaat via de NTFU en kost €8.

Naar de website van Fietsturfroute


Zondag 14 mei Ollands Mooiste

(Olland, Noord-Brabant) €5

Olland is een klein dorpje in Brabant, gelegen in een prachtig rurale omgeving. Je kunt kiezen uit 75, 100 of 140km. De route voert je over rustige achteraf-weggetjes, door de natuur en langs het water. De route vermijdt dorpskernen en stoplichten, waardoor het lekker cruisen is door het Brabantse landschap. Een beknopte beschrijving, maar ik kom zelf uit de buurt, dus ik weet dat het hier mooi fietsen is. Vandaar dat ie in dit rijtje staat. Je kunt je online inschrijven via de NTFU, of via daginschrijving ter plaatse.

Naar de NTFU pagina van Ollands Mooiste


Zondag 21 mei Gran Fondo Rosa

(Oosterbeek, Gelderland) €44

Rij op 21 mei 2023 mee in dé klassieke Italiaanse toertocht van Nederland. De routes volgen grotendeels de routes van de etappes van de Ronde van Italië 2016, die in Gelderland werden verreden. Leuke, maar pittige, klimmetjes als de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank moet je in ieder geval bedwingen. Er zijn drie afstanden waaruit je kunt kiezen; Intense (80 km), Endurance (120 km) en de Epic (170 km).

De Gran Fondo Rosa is een grote toertocht met veel deelnemers, door prachtige gebieden. Het is dus een échte toertochtervaring. Naast de volledig uitgepijlde routes krijg je bij je inschrijving á €44:

 • Gran Fondo Rosa 2023 wielershirt t.w.v. €54
 • Gran Fondo Rosa wielersokken t.w.v. €9
 • GF Rosa Finishers medaille
 • Gepersonaliseerd stuurbordje
 • Technische ondersteuning door Cyclon
 • Uitgebreide verzorgingsposten onderweg
 • Maxim Sportvoedingspakket
 • Kop Italiaanse koffie voor de start
 • Overheerlijke verse pasta t.w.v. €6 bij de finish
 • Kortingsvoucher van € 10 voor de webshop van onze kledingpartner Grupetto

Inschrijven kan online via de website. Je kunt je ook inschrijven als vriendenteam of als business team

Naar de website van Gran Fondo Rosa


Zondag 28 mei Lönsberg Klim Classic

(Oldenzaal, Overijssel) €4 – €5

We vervolgen het klimwerk met de Lönsberg Klim Classic, op een plek waar misschien niet iedereen aan denkt bij klimmen: Overijssel (we hebben hier zelf ook een klim-route gemaakt trouwens). Je kunt kiezen uit 85, 110 of 135 kilometer. De toertocht gaat via autoluwe binnenwegen de grens over naar Lage, de Lönsberg en het heuvelachtige Uelsen. Bij Ootmarsum is een klim uit het parcours van het NK voor professionals in de route opgenomen. De tocht wordt georganiseerd door de Oldenzaalse Wielerclub en je kunt je via de NTFU vooraf online inschrijven, of kiezen voor daginschrijving.

Naar de website van Gran Fondo Rosa


Zondag 4 juni Cobbles Ride

(Tilburg, Noord-Brabant) €32 – €54

Onze eigen toertocht! Op zondag 4 juni 2023 organiseren we de Cobbles Ride, samen met NL Tour Rides. We hebben een prachtige route gemaakt, die garant staat voor genieten op de fiets! Je vertrekt vanaf een mooie locatie nabij Tilburg: Klooster Nieuwkerk, midden in de natuur. Het is dus direct sfeer proeven! Vooraf wordt je verwelkomd met een lekkere kop koffie en krijg je een sportvoedingspakket en gepersonaliseerd stuurbordje voor onderweg. Onderweg zijn ook nog twee verzorgingsposten voor ravitaillering.

De route voert je door een aantal mooie natuurgebieden in Midden-Brabant: de Kempen, Chaamse Bossen en Galderse Bossen. Kies uit 80, 120 of 150km. In de route zweef je over maagdelijk glad asfalt recht door de natuur, maar je komt ook wat racefiets-proof gravel (hard pack) tegen, net als een aantal kasseistroken. Een beetje geïnspireerd door Schaal Sels dus! De routes bevatten respectievelijk 3500m, 5500m of 6200m aan kasseistroken. De vergunningen zijn nog in aanvraag, dus de route is aan wijzigingen onderhevig.

Je betaalt altijd €32 voor je inschrijving, maar vroegboekers pikken een graantje extra mee. In maart boek je de Top Deal, waarbij je een Brabants Worstenbroodje en een Cobbles wielerpet cadeau krijgt. In april boek je als Early Bird en krijg je het worstenbroodje. In mei boek je de Regular inschrijving, zonder extra’s. Optioneel voor alle deelnemers is het Cobbles wielershirt voor €24.

Naar onze webpagina over de Cobbles Ride


Zondag 11 juni Nationale Parkentocht

(Gorssel, Gelderland) €10

De naam doet al vermoeden dat je gaat genieten van het nodige natuurschoon. Vertrekpunt van de Nationale Parkentocht is het prachtige plaatsje Gorssel, gelegen aan de IJssel tussen Deventer en Zutphen. De route loopt door het uitgestrekte boeren landschap rondom de IJssel, de prachtige bosgebieden van de Veluwe en de uitgestrekte heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de tocht passeer je verschillende uitdagende klimmetjes zoals de Luttenberg en Lemeleberg. Langs de route zijn verschillende pauzeposten ingericht. De routes zijn uitgepijld en als GPX beschikbaar. Je kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende afstanden: 75, 90, 120, 165 of 210 kilometer. Bij de 210 kilometer versie bestijg je maar liefst 1000 hoogtemeters!

De info op de website lijkt wel nog over 2022 te gaan, dus neem dit met een klein korreltje zout voor 2023. Inschrijven kan via de NTFU en zo te zien ook via daginschrijving.

Naar de website van de Nationale Parkentocht Naar de NTFU pagina


Zondag 25 juni 2 juli IJsselmeer Challenge

(Lelystad, Flevoland) €54 – €59

Een ronde om het IJsselmeer fietsen staat bij mening Nederlands wielrenner op de bucket-list. Je bent echter 300 kilometer onderweg, dus dat is niet zomaar wat. Daarom is het extra makkelijk om deze uitdaging in toertochtverband aan te gaan. Dan wordt je verzorging helemaal geregeld! Denk aan bevoorrading vooraf en onderweg. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 150km, 200km of 300km. Maar let wel: alleen de 300km route gaat echt rondom het hele IJsselmeer. Wees er op tijd bij, want er zijn slechts 500 inschrijvingen per afstand beschikbaar.

UNIEKE KANS: AFSLUITDIJK = OPEN VOOR ÉÉN WEEKEND

De Afsluitdijk is al jaren dicht voor fietsers en blijft dat tot eind 2025. Maar dit jaar is er een unieke kans: voor één weekend gaat de Afsluitdijk open voor fietsers. NL Tour Rides heeft dan ook rap gehandeld en geregeld dat de toertocht een weekje later mag plaatsvinden. Nu heb je dus de unieke kans om met recht het hele rondje IJsselmeer te kunnen fietsen. Hierna moet je dus nog zeker anderhalf á twee jaar wachten voordat dit weer kan. Wees er dus snel bij en zorg dat jij een van de 500 inschrijvers voor de IJsselmeer Challenge bent.

Bij je inschrijving van €54 / €59 ontvang je een uitgebreid deelnamepakket:

 • Volledig uitgepijlde routes
 • Technische ondersteuning
 • Bezemwagen
 • Uitgebreide verzorgingsposten onderweg
 • Koffie/thee voor de start
 • Maxim Sportvoedingspakket
 • Fietspendelbus over de Afsluitdijk FIETSEND OVER DE AFSLUITDIJK
 • Onbeperkt dranken na de finish
 • Finishers medaille
 • Verse Pasta na de finish
 • Gepersonaliseerd stuurbord

Optioneel voor €24 kun je het IJsselmeer Challenge wielershirt bijbestellen. Met je inschrijving steun je bovendien het Hersentumorfonds. Je kunt je online inschrijven (met annuleringsmogelijkheid tot 1 juni).

Naar de website van de IJsselmeer Challenge


Dan nog iets uit juli, wat we je alvast willen meegeven:

Zaterdag 1 juli Le Tour Ride

(Scheveningen, Zuid-Holland) €32 – €54

Wederom een tocht die het klassieke profwielrennen eert: het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Tour de France startte in Scheveningen. Op moment van schrijven is er nog weinig bekend over deze tocht. Je kunt er echter vanuitgaan dat het een prachtig eerbetoon aan de 60e editie van de Ronde van Frankrijk gaat zijn! De start ligt in Scheveningen en NL Tour Rides kennende komt er weer een bomvol deelnamepakket. Houdt de NL Tour Rides wielerkalender in de gaten voor de opening van de inschrijvingen.

Naar de wielerkalender van NL Tour Rides


Weet jij nog een bijzondere toertocht?

Ken jij nog een gave toertocht die je mede-wielrenner niet mag missen? Laat het weten in de Cobbles Strava Club of stuur een mailtje naar info@cobblescycling.com.

Gerelateerd artikel

Liever een graveltoertocht? Check onze gravel toertochten in april, mei en juni 2023:

Specifiek op zoek naar een kasseientoertocht? Check ons overzicht van kasseientoertochten in 2023 (april – september):

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×