Skip to main content

Ben jij een fan van kasseien en het voorjaar? Check dan deze lijst met kasseien, klinkers en keien. In iedere tocht vind je kilometers aan stuitersegmenten. Van april tot september, zodat je het hele jaar van het voorjaar kunt genieten.

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: in dit blog vind je een aantal tochten van onze partner NL Tour Rides, met affiliate links. Met je inschrijving help je Cobbles in de lucht blijven, alvast bedankt! Ook vind je onze eigen toertocht terug. Verder zijn we benieuwd: ken jij nog gave toertochten met kasseien, die in dit overzicht passen? Laat het weten in de Cobbles Strava club of stuur een mail naar info@cobblescycling.com. 

Snel naar:


Zondag 2 april Flandrien Ride (Breda, Noord-Brabant) €32 – €56

In het weekend van de Ronde van Vlaanderen, kun je gewoon vanuit eigen land het Vlaamse wielrennen eren – bij de Flandrien Ride (NL Tour Rides) in omgeving Breda. Dit jaar met volledig nieuwe routes! Gemaakt door yours truly notabene. Deze route wisselt geweldig glad asfalt dwars door de natuur af met de nodige kasseistroken. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 165km, 120km of 80km. Met respectievelijk 15 kasseistroken (13,5km) in de langste afstand of 11 bij de middelste (6,9km) en 5 bij de kortste (2,7km).

Na afloop kun je in de Finish Village genieten van de Ronde van Vlaanderen, live op een groot scherm. Onder het genot van een Kwaremont biertje en eventueel met frietje stoofvlees.

Je kunt je online inschrijven tot 26 maart, voor €32. Optioneel is het Flandrien Ride wielershirt á €24.

Naar de website van de Flandrien Ride


Zaterdag 8 april Parijs-Roubaix Challenge (Roubaix, Frankrijk) €49 – €179

In het tweede weekend van april is Noord-Frankrijk het bedevaartsoort van menig kassei-liefhebber. Op zondag vindt het wielermonument Parijs-Roubaix plaats. Op zaterdag kun je de toertochtversie rijden. Je kunt kiezen uit 70km met 8 kasseistroken, 145km met 19 kasseistroken of 170km met 29 kasseistroken. De 70km en 145km routes zijn een rondje vanuit Roubaix. Voor de 170km versie kun je met een pendelbus van Roubaix naar de start in Busigny. De aankomst van de Hel van het Noorden is natuurlijk in het velodroom in Roubaix.

Je kunt je online inschrijven. Je kunt kiezen uit de drie afstanden, met 3 pakketten per afstand.

Naar de website van de Paris-Roubaix Challenge


Zondag 16 april Gran Fondo Drenthe (Assen, Drenthe) €32 – €56

Wil je het voorjaar meemaken, maar dan in een hele andere hoek van het land? Breng dan eens een bezoekje aan Drenthe. Hier vind je ontzettend veel keien. Geen kasseien dus, maar geloof me: het is mooi stuiteren over de Drenthse ‘flinten’. Vanuit Assen start je de Gran Fondo Drenthe (NL Tour Rides) in verschillende afstanden: 80km, 110km of 160km. In de langste afstand zitten maar liefst 21 kilometer aan Drenthse flinten. Veelal midden in de natuur. En omdat het Drenthe betreft, is er ook de nodige hunebed siteseeing op de route. Een echte traktatie dus. Wil je wel de sfeer, maar een iets minder heftige ervaring? Langs iedere strook ligt een fietspad of is er een omleidingsroute.

Je kunt je online inschrijven voor €32. Optioneel is het gave Gran Fondo Drenthe wielershirt met kasseienprint, voor €24 bij te bestellen.

Naar de website van de Gran Fondo Drenthe


Zondag 14 mei Schaals Sels / Antwerp Port Epic (Antwerpen, België) €10

Schaal Sels is/was een wielerkoers voor de profs die kasseien, verharde wegen en gravel combineert in één event. Tegenwoordig heet het de Antwerp Port Epic. Als recreant kun je traditiegetrouw de toertochtversie rijden, een week voor de profkoers plaatsvindt. De routes van de toertocht bevatten de belangrijkste elementen uit de proefkoers: haven, polder, wind, onverharde stroken en kasseien. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes: ‘Polder’ á 40km (met de passage over de onverharde wegen en de kasseistroken die de Antwerp Port Epic beroemd hebben gemaakt), ‘Wind’ á 53km (over de Brabantse Wal) en ‘Haven’ á 63km. Je kunt zelf kiezen of je een, twee of drie routes fietst.

Deze toertocht werkt met daginschrijving. Je kunt er dus gewoon naartoe rijden en daar jezelf ter plaatse inschrijven.

Op moment van schrijven is de datum nog niet precies bekend. Maar meestal is dit de week voor de profkoers. In dit geval zou dat zondag 14 mei opleveren.

Naar de website van Schaal Sels / Antwerp Port Epic


Donderdag 18 mei Only For Men Stone Ride (Sluis, Zeeuws-Vlaanderen) €32 – €56

Op Hemelvaartsdag vindt de Stone Ride in de Only For Men serie van NL Tour Rides plaats (routes door yours truly). Een volledig nieuwe toertocht in 2023! Deze gaat over de beroemde kasseistroken uit Zeeuws-Vlaanderen. Je kunt kiezen uit 150km, 110km of 80km. In de lange afstand kom je zelfs vlak langs Brugge, waar je natuurlijk ook een aantal mooie stroken vindt! Met respectievelijk 9 stroken (9,5km), 6 stroken (5,3km) of 4 stroken (3,3km). Net als vorige edities wordt deze tocht georganiseerd in samenwerking met het mannenmodemerk ‘Only For Men’ ten behoeve Stichting Mannen voor Mannen, tegen prostaatkanker.

Omdat het om een nieuwe toertocht gaat, zijn de vergunningen nog in aanvraag. De routes zijn dan ook aan wijzigingen onderhevig. De website is nog niet online, dus houdt de kalender van NL Tour Rides in de gaten voor de Only For Men Stone Ride.

Naar de kalender van NL Tour Rides


Zondag 4 juni Cobbles Ride (Tilburg, Noord-Brabant) €32 – €56

Onze eigen toertocht! Op zondag 4 juni 2023 organiseren we de Cobbles Ride, samen met NL Tour Rides. We hebben een prachtige route gemaakt, die garant staat voor genieten op de fiets! Je vertrekt vanaf een mooie locatie nabij Tilburg: Klooster Nieuwkerk, midden in de natuur. Het is dus direct sfeer proeven! Vooraf wordt je verwelkomd met een lekkere kop koffie en krijg je een sportvoedingspakket en gepersonaliseerd stuurbordje voor onderweg. Onderweg zijn ook nog twee verzorgingsposten voor ravitaillering.

De route voert je door een aantal mooie natuurgebieden in Midden-Brabant: de Kempen, Chaamse Bossen en Galderse Bossen. Kies uit 80, 120 of 150km. In de route zweef je over maagdelijk glad asfalt recht door de natuur, maar je komt ook wat racefiets-proof gravel (hard pack) tegen, net als een aantal kasseistroken. Een beetje geïnspireerd door Schaal Sels dus! De routes bevatten respectievelijk 3500m, 5500m of 6200m aan kasseistroken. De vergunningen zijn nog in aanvraag, dus de route is aan wijzigingen onderhevig.

Je betaalt altijd €32 voor je inschrijving, maar vroegboekers pikken een graantje extra mee. In maart boek je de Top Deal, waarbij je een Brabants Worstenbroodje en een Cobbles wielerpet cadeau krijgt. In april boek je als Early Bird en krijg je het worstenbroodje. In mei boek je de Regular inschrijving, zonder extra’s. Optioneel voor alle deelnemers is het Cobbles wielershirt voor €24.

Naar onze webpagina van de Cobbles Ride 2023


Zondag 17 september Kâld Kletske Klinkerkoers (Dokkum, Friesland)

Geen échte kasseien, maar wel mooie klinkerstroken! En een omgeving waaraan je misschien niet meteen denkt als je een kasseien-toertochten-blog leest: Noardeast-Fryslân. Je kunt kiezen uit 50km, 100km of 150km. Bij je inschrijving ontvang je een uitgebreid deelnamepakket, met oa live muziek bij de finish bij Brouwerij Dockum, onder het genot van een hapje en een drankje.

Je kunt je inschrijven op de dag zelf. Hoeveel het precies kost, staat op dit moment nog niet op de site vermeld. Maar, 10% van het inschrijvingsgeld gaat in elk geval naar het Diabetes Fonds. Maatschappelijk Verantwoord Fietsen dus.

Naar de website van de Kâld Kletske Klinkerkoers


?? Klinkers Karren (Drenthe)

Wederom klinkers en geen kasseien, maar dat zien we door de vingers, omdat je ook hier weer een nieuwe omgeving ontdekt. Aan de foto’s te zien, rijd je wel over de Drenthse flinten, dus dat hobbelt minstens zo hard als kasseien. Er is alleen op moment van schrijven nog niets bekend over de 2023 editie. De 2022 editie was afgelast, dus we gaan er vanuit dat die in het voorjaar plaatsvond en door Corona niet kon doorgaan. En dat alles gewoon hetzelfde houden voor 2023. Dat gezegd hebbende: de route is 98% verhard en voert je door prachtige stukken van Drenthe en Overijssel. Je kunt kiezen tussen 120 of 70km. Onderweg is er verzorging en achteraf kun je nog een versnapering kopen.

Naar de website van Klinkers Karren


Welke kasseientoertocht ken jij?

Laat het weten in de Cobbles Strava Club! Dan kunnen we het opnemen in dit overzicht.

Gerelateerd artikel

Als je over kasseien gaat rijden, wil je natuurlijk weten… hoe je over kasseien moet rijden. Onze ervaringsdeskundige Jeroen geeft je 8 tips hoe jij het beste deze hobbelsegmenten kunt overleven. Of nog belangrijker: je fietsvrienden het nakijken kunt geven!

cobbles wielrennen tips kasseien fietsen

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×