Skip to main content

Na een voorzichtige start van het seizoen is de toertochtenkalender inmiddels weer goed gevuld met meer dan 600 toertochten tot in elke uithoek van het land. Dat levert meteen een luxeprobleem op: voor welke tocht(en) ga jij je inschrijven? Om keuzestress te voorkomen heeft Wout een kleine selectie voor je gemaakt uit het aanbod voor de komende maanden.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Toertochten mei 2022

Omloop Midden Nederland (7 mei)

De Omloop Midden Nederland is een speciale toertocht. Er kan namelijk gestart worden vanuit drie fietsclubs: WTC Woerden, Wielertoerclub Huizen en Toerfietsclub Leusden. Afhankelijk van je startpunt en de afstand (50 tot 200 km) gaat deze toertocht door het Groene Hart, het Gooiland en over de Utrechtse Heuvelrug.

Rondom stad (15 mei)

Deze tocht van 80 of 120 km voert je door de natuurgebieden rondom de stad Groningen. Niet voor niets spreekt men in de regio over ‘De Golden Raand’ om de stad. Hoewel je door het gebrek aan hoogtemeters het zicht op de Martinitoren zelden verliest, waan je je geen moment in de drukte van het stadse bestaan. Natuurgebieden als de Westerbroekstermadepolder, Nationaal Park Drentsche Aa of de Onlanden tonen hun rust en schoonheid. Rondom Stad leidt je over wegen waarvan menig fietser het bestaan nog niet kende.

Gran Fondo Rosa (22 mei)

Ieder jaar organiseert onze partner NL Tour Rides gedurende de ronde van Italië de ‘Gran Fondo Rosa’. Samen met je fietsvrienden en honderden andere fietsers vier je op 22 mei het Italiaanse wielrennen. De routes van dit jaar gaan over delen van het parcours van de Giro 2016-etappes in Gelderland. Leuke, maar pittige, klimmetjes als de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank moet je in ieder geval bedwingen. Je kunt kiezen uit 80 km, 120 km en 170 km. De start en finish ligt in Oosterbeek, waarbij achteraf een DJ is, Italië-geïnspireerd wielerbier en nog veel meer. Voor €29 schrijf je je in en kun je gebruik maken van de uitgepijlde routes. Optioneel zijn er ook nog het GF Rosa wielershirt, GF Rosa fietssokken en een GF Rosa koersklakske. Check de website van Gran Fondo Rosa voor meer info en om je in te schrijven.

Let op: er is nog maar een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar.

Klimclassic (26 mei)

Op Hemelvaartsdag kun je, hoe toepasselijk, de nodige hoogtemeters maken tijdens de Zuid-Limburgse Klimclassic. Het wordt in ieder geval geen rondje rond de kerk, de keuze is tussen 110 of 180 km vanuit Maastricht door de Voerstreek en de Ardennen. Ben je competitief ingesteld, dan kun je prijzen winnen door op een aantal aangewezen Strava-segmenten als snelste man of vrouw van de dag boven te komen.

Toertochten juni 2022

Cobbles Ride (vanaf 4 juni)

Met de Cobbles Ride haal je een toertocht naar jóu toe. Je krijgt een overvolle box thuisgestuurd met o.a. de nieuwe Cobbles jersey. Deze Box Ride wordt georganiseerd door Cobbles en NL Tour Rides. Met 24 premium routes verspreid over 7 gebieden is er voor ieder wat wils. Alle routes uit de 2021-regio’s zijn helemaal vernieuwd, en er zijn 2 totaal nieuwe gebieden!

Inschrijven kan t/m 29 mei. Je hebt je box en de GPX files uiterlijk vrijdag 3 juni in huis, zodat je vanaf zaterdag 4 juni kunt fietsen. Kies simpelweg een route en zoek langs het parcours een geschikte parkeerplaats. Je volgt de GPX daarna met je fietscomputer of smartphone. Vanaf dat moment kun je genieten van heerlijke fietsavonturen en met je fietsvrienden een onvergetelijke fietsdag beleven.

Artikel gaat verder onder afbeeldingCobbles-Ride-2022-box-totaal-450pxVoor slechts €39 ontvang je deze goedgevulde box én 24 fietsroutes. 

Meer info Cobbles Ride

De routes van de Cobbles Ride zijn verspreid over:

 • Zuid-Limburg (epische klimmen)
 • Posbank & Veluwe (klimmen)
 • Sallandse Heuvelrug (milde klimmen)
 • Midden-Brabant (kasseien & racefietsgravel)
 • Maasduinen (heide & racefietsgravel)
 • Rotterdam (windmolens kijken)
 • Amsterdam (dijken, meren en rivieren)

Meer info Cobbles Ride

Bollenstreek classic (11 juni)

De elfde editie van de Bollenstreek Classic vindt plaats op 11 juni 2022. De routes van 55, 85 en 135 km voeren de deelnemers naar de mooiste plekjes in de Bollenstreek en het Groene Hart, langs vaarten en meren en door vriendelijke dorpjes in een weids polderlandschap. Start en finish zijn bij het clubhuis van de RTV de Bollenstreek in Lisse.

Gerben Löwik Classic (18 juni)

Samen met oud-prof Gerben Löwik heeft de Wielerclub Twenterand een uitdagende route uitgepijld die zich in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug zal afspelen. Je fietst tijdens de Gerben Löwik Classic langs de mooiste plekjes van Twente en Salland. Alle bekende klimmetjes zijn hierin meegenomen, maar natuurlijk ook de omgevingen met mooie vergezichten. Je kunt kiezen uit routes van 75, 90 of 140 km.

Voor mountainbikers zijn er routes van 35, 65 of 90 km door de omgeving van Vriezenveen. Onverharde paden, single tracks, drop-offs en andere uitdagende objecten. De organisatie spreekt van ‘uitdagende routes met een knipoog’ waarbij ‘het ludieke zeker niet uit het oog is verloren’. Benieuwd wat ze hiermee bedoelen? Schrijf je in en je komt er vanzelf achter!

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-in-juni-2019-gran-fondo-veluweAls er hoogtemeters te sprokkelen zijn, stuurt de Jan Janssen Classic je erheen.

Jan Janssen Classic & Hel van Ede-Wageningen (25 juni)

De Jan Janssen Classic start in Wageningen en staat bekend als een van de zwaarste fietstochten van midden Nederland. De routes variëren tussen 70 en 200 km en doen zoveel mogelijk klimmetjes aan. En gezien de ligging van Wageningen tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug zijn dat er heel wat! Op de langste afstand heb je dan ook ruim 2000 hoogtemeters te overwinnen. Ook in Wageningen zijn ze de mountainbikers niet vergeten. Onder de noemer ‘Hel van Ede-Wageningen’ kunnen zij zich wagen aan routes van 60 of 100 km door de Veluwse bossen tussen Ede en Arnhem.

Lijkt dit je een leuke tocht? Dan is dit je laatste kans, want de organisatie stopt er na deze editie mee.

Toertochten juli 2022

1K Ride (3 juli)

Zondag 3 juli kun je de klimmersbenen weer op de proef stellen in de 1K Ride van NL Tour Rides. Een bijzondere uitdaging om in de omgeving van Arnhem en Zuidelijke Veluwe meer dan 1.000 hoogtemeters te bedwingen. Er zijn drie routes (80, 120 en 145 km) uitgezet, waarvan de langste meer dan 1.500 hoogtemeters heeft. Onder andere de bekende Posbank en de Italiaanseweg zitten in de routes maar ook de Monnikensteeg, Sterrenberg, Grebbeberg, Emma Pyramide en de Holleweg.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles wielrennen toertochten nl tour rides 1k ride toertocht klimmen italiaansewegDe beklimming van de Italiaanseweg is een vast onderdeel van de 1K Ride.

Markermeertocht (10 juli)

Fietsen in West-Friesland betekent rijden over karakteristieke dijken, door ruim landschap en over rustige wegen. Een prachtige weidse omgeving voor een toertocht. Zoals de naam van de tocht al suggereert staat het Markermeer centraal. De lange afstand van de Markermeertocht (140 km) gaat vanuit Hoorn via de dijk Enkhuizen-Lelystad en de Oostvaardersplassen naar Almere en daarna door naar de koffiestop in Muiden. Vervolgens rijd je via Ilpendam, Purmerend en Oosthuizen terug naar Hoorn. Maar je kunt ook voor een kortere rit van 63 of 103 km kiezen.

L’Étape Rotterdam by Tour de France (16 juli)

Rotterdam wil in 2024 of 2025 Le Grand Départ van de Tour de France organiseren. Om alvast in de stemming te komen kun je dit jaar al meedoen aan de eerste editie van L’Étape Rotterdam by Tour de France, die op zaterdag 16 juli 2022 plaatsvindt. Onder de vlag van de Tour de France wordt er een cyclosportieve race verreden en zijn er verschillende toertochten uitgezet in Rotterdam en omgeving.

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-toertochten-2022-mei-juni-juli-kaartJe kunt in ieder geval niet zeggen dat er geen toertocht bij jou in de buurt is. (bron: fietssport.nl)

Pieter Weening Classic (23 juli)

Het kenmerkende van de Pieter Weening Classic is dat ieder jaar andere routes worden gereden door één of meer van de Noordelijke provincies. De startplek ligt wel vast, die is in Surhuisterveen. Iedere fietser, zowel de recreatieve als de beginnende en gevorderde toerfietser, komt aan zijn/haar trekken door de routes met verschillende afstanden. Er is zelfs een (gratis) tocht van 25 km, de overige routes variëren van 40 tot 150 km.

Ben jij ook zo blij dat er weer toertochten georganiseerd worden?

En bij welke tocht sta jij dit jaar aan de start? Deel het in de Cobbles Cycling Strava Club!

Gerelateerd artikel

cobbles-gravel-bandengids-gerelateerd

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×