Skip to main content

Rond Tilburg ligt een aantal natuurgebieden waar je heerlijk kunt fietsen, ook of juist op de gravelbike. Wil jij een lekker stukje gravelen in de buurt van Kruikenstad? Menno heeft een mooie selectie van routes voor je samengesteld.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Gravel

toertocht

in NL?

Heb jij zin in een toertocht met prachtige gravelroutes? In Nederland valt genoeg te ontdekken! NL Tour Rides heeft een paar mooie onverharde tochten door de mooiste natuur in Nederland.

 • Gravelty Cobbles
  (Tilburg, De Kempen, Vlaanderen)
 • Strade Bianchi
  (Veluwe)
 • Gravelty Oktoberfest
  (Eindhoven, Strabrechtse Heide)
 • Gravelty Rudolph
  (Terletse Heide, Veluwezoom)
Bekijk de toertochten

Door je via deze link in te schrijven, help je Cobbles

Gravel voor de rappe rijders

Deze route van 70 kilometer start in Tilburg Zuid bij het Willem II stadion. Het is een route met snelle, lange gravelpaden, geschikt voor de gravelbike vanaf 33 mm banden. Hoogtepunten in deze route zijn de kasseienstrook bakertand, gravelstrook Nieuwedijk, de 3 kilometer lange gravelstrook dwars door landgoed de Utrecht en de 5 kilometer lange gravelstrook door de gewestbossen van Ravels.

Gravelty Cobbles – 27 maart 2022

Wil jij lekker gravelen tijdens een leuk event? Op 27 maart 2022 vindt onze eigen graveltoertocht plaats! Kies uit 60 of 90km en laat je voeren over de mooiste onverharde paden van Midden-Brabant, de Kempen en het grensgebied. Vooraf kun je lekker opwarmen met een kop koffie bij de Spartelvijver. Het fietsen zelf kan in stijl met onze Cobbles windbody. Achteraf word je feestelijk onthaalt bij de finish, kun je op de foto met je medaille en geniet je van een heerlijke kop erwtensoep. Schrijf je nu in voor €39 en ontvang het deelnamepakket t.w.v. €100 op 27 maart.

Let op: er zijn nog slechts enkele startbewijzen beschikbaar. Onze tocht vond namelijk eigenlijk op 19/20 februari plaats. Vanwege de storm is het event verplaatst naar 27 maart. Hopelijk met veel mooier weer en (wegens het wegvallen van de coronamaatregelen) ook wat meer feest op het event! We waren nog net niet uitverkocht, dus zorg dat je er snel bij bent, als je nog mee wil doen.

Meer info Direct inschrijven

Van Tilburg naar Turnhout

De langere versie van bovenstaande route gaat via de Rechte Heide naar ‘t Zand in Alphen. Deze route loopt net wat verder door België. Aan de westkant van Turnhout liggen een paar heerlijke gravelpaden! Enkele hoogtepunten zijn de gravelpaden Gelsloopkepad en de gravelstrook Vennengebied. Deze mooie brede gravelpaden zijn zoals je ze het liefst hebben wilt. Fijn knisperend gravel onder de banden tussen Turnhout en de Merksplas in het Vennengebied. Echt een aanrader!

Gravelen door Gorp en Chaam

Deze ronde bestaat uit twee lussen. Als je geen tijd of zin hebt om de hele route te doen, kun je dus ook één lusje doen. De route start onder Tilburg direct op een gravelpad richting de Rechte Heide. De route loopt continu door de bossen en bestaat uit gravel en ook veel bospaden. Dit maakt de route ook geschikt voor gravelbikes met bredere banden en mountainbikes. Het gravelpad langs het oude klooster van Nieuwkerk verbind de lussen met elkaar. Dit klooster is een ideaal startpunt en is tevens een heerlijke plek voor een bakje koffie of een trappistenbiertje!

In het spoor van Timo Roosen

Wat ook interessant is, is om te kijken naar routes die de profs rijden. Nederlands kampioen wielrennen Timo Roosen trekt er regelmatig op uit met zijn cyclocrosser en maakt zelf mooie routes. Deze route van 110 kilometer vertrekt vanaf Natuurgebied Moerenburg richting de Kampina en loopt via Boxtel en Vught weer terug naar Tilburg. De route is goed te doen met een gravelfiets vanaf 33 mm banden.

Gravelen met Toon Aerts

De aangepaste versie van een route van Toon Aerts rond de Merkseplas en Rijksvorsel is ook uitdagend en combineert stukken op de weg met de mooie gravelpaden in de omgeving van de Merkseplas ten westen van Turnhout.

Voor de kilometervreters (ACT2)

Ben je op zoek naar een monsterrit of bikepackingtocht, kijk dan eens naar de route van A-cross the 2 (ACT2) langs de zuidelijke grens. De route is grotendeels onverhard en lust natuurgebieden aan elkaar met bospaden en singletracks. Door de vele singletracks is de route ook uitermate geschikt voor de mountainbike. Het is een leuke route om niet te ver van huis kennis te maken met bikepacking. De route is 230 km en goed te doen in minimaal twee dagen. Wil je je tassen en bepakking eens testen voordat je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat, dan is dit een route voor jou!

Weet jij nog meer mooie gravelroutes in de buurt van Tilburg?

Word lid van de Cobbles Cycling Strava Club en deel je ritten met je clubgenoten!

Gerelateerd artikel

Bekijk voor meer route-inspiratie de Routes pagina van Cobbles.

cobbles-gravel-routes-tilburg-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×