Skip to main content

De gravelbike is niet meer weg te denken uit de wielersport. Dat is ook niet gek, gravelbikes zijn enorm veelzijdig en snel. Ook de evenementen rondom gravel en bikepacking schieten als paddenstoelen uit de grond. Menno zet een aantal evenementen voor 2022 op een rij.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

 • Zondag 3 november 2024
 • 65 of 90km prachtig gravel
 • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
 • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Nederland heeft veel mooie gravelgebieden. Brabant is prachtig met zijn bossen en heide. Ook de Veluwe, De Utrechtse Heuvelrug en Limburg zijn prachtige gebieden voor de gravelbike. Hieronder vind je per gebied een aantal graveltochten die je zeker moet overwegen. Ben jij een fan van het meerdaagse werk? Bekijk dan ook onze selectie van bikepacking evenementen. Met speciale aandacht voor tochten in Italië, het land van de enige echte Strade Bianche.

Graveltochten in Noord-Brabant

Gravelty Cobbles

27 maart 2022

Hooge Mierde (Noord-Brabant)

60km/90km

Gravelty Cobbles

Onze eigen graveltoertocht

Daar zijn we vet trots op, dus dat mag gezegd worden! Op 27 maart kun je heerlijk gravelen. Kies zelf uit 60km of 90km van de mooiste onverharde paden van Midden-Brabant, de Kempen en het grensgebied. Samen met onze partner NL Tour Rides hebben we een heel gaaf pakket samengesteld. Voor het inschrijfgeld van €39 ontvang je namelijk een heel pakket, ter waarde van €100. Inclusief Cobbles windbody!

Direct inschrijven Gravelty Cobbles - €39Meer info

Inschrijven kan t/m 22 maart

Wat krijg je bij je inschrijving?

 • Twee GPX-routes (60 & 90km)
 • Komoot Regiopakket
 • Cobbles windbody
 • Coffee to go
 • Sportvoedingpakket
 • Erwtensoep en een biertje
 • Cobbles finishers-medaille
Direct inschrijven - €39

Gravelty Cobbles mag je natuurlijk sowieso niet missen, maar check zeker ook de andere graveltochten van onze partner NL Tourrides!

Hotel Brabant Strade Becanus

Presto Gravel Ride Drunen

De Langstraat klassieker

 • Wanneer? Zaterdag 24 september
 • Waar? Waalwijk
 • Hoe ver? 80 km
 • Meer info? Bekijk de website

Speciale tip

De ‘zwerven’ graveltochten georganiseerd door Mark van Ham zijn zeker de moeite waard. Afgelopen jaren heeft hij mooie (winter) graveltochten georganiseerd vanuit Tilburg. Dit jaar heeft hij in de zomer een evenement georganiseerd met mooie routes vanuit een (privé) campingplaats met kampvuur. Houd voor informatie Mark zijn Instagram in de gaten.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-gravel-bikepacking-tochten-2022-drietalGraveltochten zijn er het hele jaar door.

Graveltochten op de Utrechtse Heuvelrug

Vélo Gravel Ride

 • Wanneer? Zondag 6 maart
 • Waar? Amerongen
 • Hoe ver? 50 of 75 km
 • Meer info? Bekijk de website

Backroads

 • Wanneer? Zaterdag 12 maart
 • Waar? Amerongen
 • Hoe ver? 90, 120 of 150 km
 • Meer info? Bekijk de website

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-gravel-bikepacking-tochten-2022-vrouwOok steeds meer vrouwen kiezen voor de gravelbike.

Graveltochten op de Veluwe

Veluwe Krachttoer Gravel 2022

Vael Ouwe Gravel 2022

Gravelpret kampeerweekend

 • Wanneer? Vrijdag 6 t/m zondag 8 mei
 • Waar? Otterlo
 • Hoe ver? Elke dag een korte of een lange gravelrit (tussen 30 en 100 km)
 • Meer info? Bekijk de website

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-gravel-bikepacking-tochten-2022-veldGravelen is dé manier om op de fiets nieuwe paden en gebieden te ontdekken.

Graveltochten in Limburg

Gravel series Liberation Ride

 • Wanneer? Zaterdag 10 september
 • Waar? Banholt
 • Hoe ver? 64, 100 of 195 km
 • Meer info? Bekijk de website

LTD Gravel Fest

 • Wanneer? Zaterdag 10 december
 • Waar? Schinnen
 • Hoe ver? 80, 120 of 160 km
 • Meer info? Bekijk de website

Speciale tip

Houd ook Pathfinder Giro in de gaten op Instagram of Facebook. Yorit Kluitmans organiseert mooie tochten vanuit Eindhoven, en dit jaar wil hij een graveltocht vanuit Limburg organiseren.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-gravel-bikepacking-tochten-2022-zandpadLekker spelen in de zandbak, ook dat is gravelen.

Bikepacking evenementen

Wil je een extreme uitdaging aangaan om jezelf eens goed te testen? Of ben je op zoek naar motivatie om te trainen? Ga dan eens op zoek naar een meerdaagse tocht in het binnen- of buitenland met veel hoogtemeters. Wanneer je een dergelijk evenement plant voor jezelf heb je een doel om naartoe te werken, dit vergroot je motivatie om fit en actief het nieuwe jaar in te gaan.

Race Around The Netherlands

Laten we meteen beginnen met één van de meest extreme tochten die Nederland te bieden heeft: de RATN oftewel ‘Race Around The Netherlands’. Deze rit wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Dit jaar is het weer zover, op 29 april dus wees er snel bij als je nog mee wil doen. Deelname kan individueel of in duo’s. Het is de bedoeling dat je self-supported de hele route aflegt. De rit is 1900 kilometer met meer dan 5000 hoogtemeters, dus het is wel belangrijk om met wat kilometers in de benen aan de start te staan. Check de website voor meer informatie.

The Ride Gravel

The Ride Gravel voert je in vijf uitdagende etappes (100+ km met 60% off-road) van de Franse Vogezen naar de Limburgse Cauberg. Etappes zijn zelfvoorzienend, maar met steun van de organisatie. Dit bikepacking avontuur vindt dit jaar plaats van 5 tot 9 september. Meer informatie vind je op de website.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-bikepacking-nederland-omslagWe gaan nog niet naar huis…

Empire Lands Gravel Bike Adventure

Tijdens deze self-supported tocht in Italië ontdek je een aantal epische oude wegen (zoals Via Appia, Via Francigena), een prachtig landschap in een afgelegen berggebied, adembenemende kleuren aan de Costa dei Trabocchi, duizenden jaren oude steden en Rome is Rome! Start vanaf Silvi op 7 mei voor deze uitdaging over 880 kilometer en 12000 hm. Er zijn slechts 100 startplekken, dus druk zal het niet zijn. Nieuwsgierig? Check de website!

In Zir par la Rumagna in Gravel

Voor de kilometervreters: 480 km met 5000 hoogtemeters in twee dagen (14 en 15 mei). Geen professionele teams of ondersteuning. Zoek je eigen eten en water. Start en finish liggen in Rimini, daartussen rijd je over onverharde wegen, met enkele asfaltstroken om rivieren over te steken. Start op zaterdag om 04.00 uur en zorg dat je op zondag om 20.00 uur binnen bent. Lijkt het je wat? Hier vind je meer informatie.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-bikepacking-nederland-kamperenEven uitrusten, en dan weer verder.

Toscane Trail

De Toscane Trail is naar eigen zeggen ‘s werelds grootste bikepacking evenement. Dit jaar is de 9e editie. De 470 km lange tocht start op 29 mei en laat je de essentie van Toscane ervaren. Je rijdt door betoverende bossen en eeuwenoude steden en dorpen. Self-supported, dus jij bent de enige die bepaalt of, waar en hoe lang je rust, eet en slaapt. Meer weten? Volg deze link.

Veneto Trail

De Veneto Trail is een self-supported bikepacking-avontuur, ontworpen voor mountainbikes, dat je van de Po-vallei naar de Dolomieten door de hele regio Veneto (NE-Italië) brengt. De tocht is 450 km lang met 10.000 hoogtemeters. Het evenement begint en eindigt in Cittadella, het is niet-competitief en er is geen tijdslimiet. Zin in deze uitdaging? De voorpret begint op de website.

Wat wordt jouw gravel of bikepacking uitdaging voor dit jaar?

Deel je plannen, ambities en dromen in de Cobbles Cycling Strava Club. En vergeet onderweg niet te zwaaien naar iedereen met een Cobbles shirt die je tegenkomt!

Gerelateerd artikel

komoot bikepacking route gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×