Skip to main content

Zoals je gewend bent van Cobbles kreeg je ook in 2021 weer een gevarieerd assortiment aan artikelen voorgeschoteld. Soms specifiek gericht op wielrenners, gravelaars of mountainbikers, maar vaak ook over zaken die alle sportieve fietsers bezig houden. En daar gaan we dit jaar natuurlijk gewoon mee door! Maar voor we het vizier volledig richten op het fietsseizoen 2022 kijken we eerst nog even terug op het afgelopen jaar.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Training wielrennen

Wielrenners zijn vaak serieuze fietsers die gericht willen werken aan hun fietsconditie en -doelen. Daarvoor gebruiken ze een trainingsschema, en om hun prestaties beter te kunnen meten ook een hartslag– of vermogensmeter.

Ook in het afgelopen jaar kon je bij Cobbles terecht voor blogs over training. Zo besprak Daan de trainingsapp FormBeat. Professioneel fietstrainer Bastiaan gaf je trainingstips voor het rijden van een cyclo. Ook legde hij het verschil uit tussen de meest gebruikte FTP tests.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-cyclo-training-tips-advies-toertochtAls je goed getraind bent (voor jouw ambitie-niveau), haal je meer plezier uit je ritten.

Gravelroutes

Ook bij de Cobbles-lezers wint gravelen nog steeds aan populariteit. Een paar jaar geleden schreef Merlijn nog een introductie-artikel over deze jonge tak van de fietssport, maar inmiddels is de term gravel succesvol ingeburgerd en niet meer weg te denken.

Cobbles besteedde in het afgelopen jaar veel aandacht aan gravelroutes en -tochten. Ruurd deelde bijvoorbeeld zijn favoriete gravelroutes op de Zuidelijke Veluwe, en Menno nam je mee op zijn gravelavonturen in Nederland en België. Ook maakte hij een selectie van toffe gravel- en bikepackingtochten.

Binnenkort publiceren we een overzicht met de meest interessante graveltochten voor het komende jaar, dus houd Cobbles in de gaten!

Tekst gaat verder onder afbeeldingGravelen levert altijd mooie plaatjes op.

Mountainbiken

Eind 2020 deden we een poging om te bepalen wat de ‘beste’ mountainbikeprovincie van Nederland is/was. Toen stonden er 226 routes op mtbroutes.nl. Nu, een jaartje later, zijn het er al 245!

Een van de routes die het afgelopen jaar is toegevoegd aan de lijst is die van Schaarsbergen op de Zuid-Veluwe, vlakbij Arnhem. Zoek je nog een niet-alledaagse mountainbike om jezelf op de trails te vertonen? Dan is de Pilot Duro die we testten misschien een optie voor jou.

De Cobbles bloggers zijn niet helemaal eerlijk verdeeld over de verschillende fietsdisciplines en over Nederland. Heb jij spannend mountainbike-nieuws uit jouw omgeving, en/of schrijf je graag over mountainbiken? Meld je bij de redactie!

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-mountainbiken-routes-zuid-veluwe-update-schaarsbergenLekker slingeren over singletracks op de route Schaarsbergen.

Routes

Op welk type fiets je ook rijdt, je bent altijd geïnteresseerd in het ontdekken van nieuwe routes. Cobbles helpt je op weg met de routes die we zelf reden en beschreven, maar ook door ons partnerschap met Komoot.

Eerder schreef Daan al een uitgebreide gids over hoe je met Komoot ultieme fietsroutes maakt. Dit jaar kwam daar een artikel bij over het maken van meerdaagse bikepacking tochten, en een hele lijst met tips om met behulp van Komoot inspiratie op te doen.

Tekst gaat verder onder afbeeldingkomoot bikepacking routeWat dacht je van een 10-daagse bikepackingtocht naar Praag?

Gezond zijn en blijven

We fietsen omdat we het leuk vinden, en omdat we dankzij het fietsen gezond (willen) blijven. Ook naast de fiets kun je het nodige doen om gezond te leven, en daarmee ook de kans op (fiets)blessures te verkleinen.

Veel mensen voelen zich goed bij een vegan lifestyle. Manon schreef over hoe je een veganistisch dieet kunt combineren met fanatiek fietsen, en Michelle testte een hele batterij vegan energierepen.

Sinds dit jaar hebben we ook een sportmasseur in het Cobbles team. Bart legde uit waarom een bezoek aan de sportmasseur de moeite waard is, en hoe je met rekoefeningen beter gaat fietsen.

Binnenkort schrijft Bart een artikel over kracht en core stability oefeningen, dus houd Cobbles in de gaten!

Tekst gaat verder onder afbeeldingEen sportmassage helpt je herstellen en ontspannen.

Waar wil jij in 2022 graag over lezen bij Cobbles?

Laat het weten aan de redactie, feedback is altijd welkom! En blijf ons natuurlijk volgen in de Cobbles Cycling Strava Club.

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-terugblik-2021-gerelateerd

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×