Skip to main content

De regen tikt op je raam, de verwarming loeit volop en je fiets staat alweer even stil in de schuur. Herkenbaar? Jammer! Want ook in de winter is het hartstikke leuk om buiten te fietsen. Michelle geeft je vijf goede redenen om dit weekend tóch op pad te gaan. Weer of geen weer.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1.     Winter miles = summer smiles

Als je in de winter lekker blijft trainen, dan kom je niet in de onvermijdelijke conditiedip terecht die veel fietsers hebben. In de winter is het pittiger om buiten te fietsen, maar het zorgt er ook juist voor dat je lichaam harder moet werken en dus sterker wordt. Zodra de temperaturen omhoog gaan en het zonnetje schijnt ben jij in topvorm, en kun je meteen met gemak langere afstanden fietsen.

2.     Je voelt je een echte flandrien

Een beetje afzien is toch ook wel lekker. Als je zit te beuken met windkracht 5 tegen of dwars door een regenbui fietst, dan voel je je een echte strijder. En laten we wel wezen: dat is een lekker gevoel! Niks beter dan de buurman die vol bewondering naar je kijkt, terwijl jij van top tot teen onder de modder thuis arriveert. Zo sta je met een stuk meer voldoening onder de douche dan na een uurtje zwiften.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-winter-doorfietsen-5-redenen-klimmen-bochtEchte bikkels laten zich niet tegenhouden door een beetje kou.

3.     Ook in de winter is de natuur prachtig

Bevroren velden, de prachtig gekleurde bomen, de zon die opkomt of ondergaat: ook in de winter kun je enorm van de mooie natuur genieten. Als je door blijft fietsen maak je alle seizoenen ten volle mee. Opeens ziet je vaste rondje er totaal anders uit en dat is heerlijk om mee te maken.

4.     Het is heerlijk rustig op de weg

Een van de grootste voordelen van fietsen in de winter: het is heerlijk rustig op de weg! Waar je eerst struikelde over de elektrische fietsers en dagjesmensen kun je nu gewoon lekker doorsjezen. Nu kun je eindelijk een keer in het weekend naar de mooie natuurgebieden, zonder dat je constant in je bel moet hangen of heel langzaam moet fietsen.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-winter-doorfietsen-5-redenen-klimmen-bladerenMet een beetje mazzel heb je de weg voor jezelf.

5.     Schrobbelèr of warme chocolademelk onderweg

Je moet het natuurlijk zelf leuk maken. Dus maak je winterse rit nog fijner door een klein flesje schrobbelèr (of ander drankje) in je achterzakje te stoppen. Proost onderweg met je fietsmaatje op het feit dat jullie echte bikkels zijn. Of stop onderweg voor een grote chocomel met dikke toef slagroom. Je hebt het verdiend!

Tot slot nog een tip: geen zin om buiten te fietsen, omdat het voor zoveel poetswerk zorgt? Er zijn ook bedrijven die dat gewoon voor je doen! Bijvoorbeeld Cycleaning in Goirle, waarover Daan eerder een blog schreef.

Weet jij nog meer redenen om in de winter buiten te blijven fietsen?

Deel ze in de Cobbles Cycling Strava Club en trek anderen over de streep om ook de deur uit te gaan!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-gerelateerd

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×