Skip to main content

Als het aan Megmeister ligt behoort ongemak op het zadel tot het verleden. Dit Nederlandse bedrijf introduceert de Megmeister L8 bibshort met zelf ontwikkelde zeem, met het zogenaamde 3D Warp Aero Suspension (3D WAS) Systeem. Vandaag de promopraat, binnenkort nemen we de proef op de som en lees je bij Cobbles een review met testverslag.

Artikel gaat verder onder banners 

Kerst gravel ride op de Veluwe

  • 16/17 december 2023
  • 65/85km gravel door regio Zuid-Veluwe
  • Vuurkorven, gluwhein & BBQ burger bij de finish
  • Incl. kerst wielerjack
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Kerst gravel ride op de Veluwe

  • 16/17 december 2023
  • 65/85km gravel door regio Zuid-Veluwe
  • Vuurkorven, gluwhein & BBQ burger bij de finish
  • Incl. kerst wielerjack
Meer info & inschrijven

Disclaimer: Cobbles heeft een partnerschap met 2moso, de Nederlandse distributeur van Megmeister.

Zadelpijn

Onder wielrenners en andere fanatieke fietsers zegt maar liefst 64% dat ze wel eens zadelpijn ervaren. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals de afstelling van de fiets, houding, de kwaliteit van het zadel of kleding. Het verminderen van ongemak tijdens het rijden verhoogt het plezier en dus heeft Megmeister er voor gekomen om zich te focussen op de ontwikkeling van de zeem voor hun nieuwe Megmeister bibshort.

In tegenstelling tot een traditionele zeem verliest de 3D WAS zeem zijn werking niet tijdens het rijden. Drukmetingen tonen aan dat Megmeister’s 3D WAS Systeem een betere drukverdeling geeft. Hoe lang je rit ook is.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-megmeister-l8-bibshort-promo-square

3D Wat? 3D WAS!

De revolutionaire 3D WAS (Warp Aero Suspension dus) techniek is de afgelopen twee jaar ontwikkeld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Megmeister. Drukmetingen wijzen uit dat Megmeister’s nieuwe systeem gemiddeld 40% beter is in het verdelen van de druk over het zadel dan de beste zeem die op dit moment verkrijgbaar is.

Tekst gaat verder onder video

Naast de zeem is ook de broek zelf van de grond af opnieuw ontworpen. Speciale focus is daarbij gelegd op de pasvorm. Samen met de speciaal ontwikkelde stof geeft hij een goede compressie waardoor er minder vermoeidheid optreedt. De achterkant van de bib bestaat uit mesh die goed ademt en slim samenwerkt met de bestaande baselayers van Megmeister. Het team is druk bezig geweest om de structuur en de ondersteuning te verbeteren om te voorkomen dat de broek opkruipt of schuurt en de zeem dus op de goede plaats blijft.

De meeste bibshorts van gemiddelde tot topkwaliteit gebruiken exact hetzelfde materiaal voor de zeem. Ze krijgen andere namen, maar het zijn gewoon dezelfde stukken zeem. Geen probleem want de zemen die verkocht worden zijn goed, maar Megmeister wil ze naar het volgende niveau tillen met hun nieuwe bibs.

Autovering in je broek

Na uitgebreid onderzoek van de bestaande markt vond Megmeister dat er eigenlijk weinig verschil was tussen high-end en mid-end zemen. Daarnaast kwam uit de data naar voren dat er nog veel te verbeteren viel. Op basis hiervan zijn ze gaan kijken naar ‘vering’ in andere industrieën zoals bijvoorbeeld bij auto’s en vliegtuigen. Uiteindelijk wisten ze dat ze, om een nieuw niveau van comfort te creëren, hun eigen stof met ingebouwde dempingseigenschappen moesten ontwikkelen, vergelijkbaar met de vering van auto’s.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-megmeister-l8-bibshort-promo-telefoon

Bij autovering spelen twee krachten: vering en demping. De vering zorgt dat het wiel op en neer kan gaan om hobbels in de weg ‘glad’ te maken en de demping zorgt ervoor dat als de vering ingedrukt wordt deze niet gelijk terug schiet en het wiel los komt van de weg. Dit concept waarbij vering en demping nauwkeurig afgesteld zijn voor optimaal resultaat is in de zeem van de nieuwe L8 bibshort ingebouwd.

Traditionele zemen hebben wel de demping die de klappen opvangt vanuit het zadel, maar missen de vering. Bij langdurige druk wordt alle lucht namelijk uit een zeem geperst en verliest het zijn dempende werking. Megmeister’s Warp Aero Suspension (WAS) Systeem heeft die vering wel waardoor demping hetzelfde blijft. Hoe lang je ook op je zadel zit.

Meten is weten

Megmeister heeft hun L8 bibshort onderworpen aan dezelfde tests als waar andere fietsbroeken aan worden blootgesteld. Jos Ruiterman van Megmeister is trots op het resultaat: “Het 3D WAS systeem zorgt gemiddeld voor 40% betere drukverdeling dan de beste zemen die we getest hebben. Toen de testrijders vroegen of ze het proefmodel mee naar huis mochten nemen, wisten we dat we op de goede weg waren!”

De Megmeister L8 bibshort is vanaf 10 mei verkrijgbaar en gaat waarschijnlijk €189 kosten.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-megmeister-l8-bibshort-promo-dude

Wordt de Megmeister L8 bibshort jouw nieuwe fietsbroek?

Of ben je nog niet overtuigd? Wacht dan op de Cobbles review van deze bijzondere bibshort. Word lid van de Cobbles Cycling Strava Club en blijf op de hoogte van alle reviews en andere mooie fietsverhalen.

Gerelateerd artikel

 

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door