Skip to main content

Precies een jaar geleden publiceerden we een artikel met gave gravelrides voor 2020. Daarvan kwam natuurlijk weinig terecht. Dit jaar gaan we in de herkansing, hopelijk valt er in 2021 meer te organiseren, in te schrijven en deel te nemen op gravelgebied. Naast een aantal dagtochten hebben we voor de bikepackers ook een paar meerdaagse evenementen toegevoegd.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Gravelrides (dagtochten)

Gravelty Series NL Tour Rides

Cobbles partner NL Tour Rides organiseert in 2021 meer dan 15 gravelrides in de Gravelty Series. Door het hele land en het hele jaar worden er tochten georganiseerd. De eerstvolgende is de Gravelty Maxim, die je van 20 tot 28 februari kunt rijden in de omgeving van Venlo en Roermond. Daarna staat de enige echte Gravelty Cobbles op het programma! Beide zijn vanwege de coronamaatregelen nog ‘toertochten in een doos’, dus niet uitgepijld en zonder centrale startlocatie. Het is niet alles, maar het is iets!

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-gravelrides-bikepackingtochten-2021-gravelty-cobblesOnze eigen toertocht: Gravelty Cobbles!

Vanaf de Gravelty Primavera (20 maart) hebben de tochten in principe wel weer een fysieke startlocatie. Er zijn wel maatregelen en beperkingen om alles corona-proof te kunnen organiseren. Nog iets om naar uit te kijken: in het Pinksterweekend (22-24 mei) kun je meedoen aan de driedaagse Dutch Gravelty Rally. Check de Gravelty kalender voor meer informatie en om je in te schrijven!

Fibberwaarie gravelride

Ontdek de mooiste paden in de omgeving van Schaijk tijdens de Fibberwaarie gravelride. De grotendeels onverharde route van 75 km voert rondom de Maashorst met diverse uitstappen ten westen ervan. De route is te rijden met een gravelbike, cyclocrosser, mountainbike of racefiets met minimaal 28 mm profielbanden. Helaas heeft de organiserende vereniging moeten besluiten de ‘echte’ tocht op 28 februari af te gelasten. Sympathiek is dat ze wel de GPX track beschikbaar stellen, zodat je zelf de route wel gewoon kunt rijden.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-gravel-fons-multistrada-review-bos
Waar vind je tegenwoordig nog zo’n rustig bospad?

Backroads

Deze ode aan de voorjaarsklassiekers wordt georganiseerd op 13 maart 2021. Backroads begint en eindigt bij fietscafé de Proloog, onderaan de Amerongse Berg. De meest gereden afstand is de ronde van 120 kilometer met 25 onverharde stroken. Je kunt ook kiezen voor een kortere afstand van 90 kilometer, of je gaat voor de volle 150 kilometer.

Dirty Boar

Het tweedaagse bikepacker evenement in mei is helaas al uitverkocht. Voor de gravelride op 4 september 2021 gaan wel nog enkele tickets in de verkoop. Je moet voor 28 februari via een inschrijfformulier reageren als je kans wil maken op deelname. Het parcours zal ongeveer 170 km lang zijn met een hoogteverschil van ongeveer 2500 meter en loopt voornamelijk over natuurgebied de Hoge Venen in België.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-gravellen-beginners-gravelpadLaat de lente maar komen, weer lekker in kort-kort over de paden!

Free foxes gravelride

Deze gravelride in het Belgische Waasland is gepland op 4 juli 2021. Je hebt de keuze uit routes van 90 of 135 km. De route voert door pittoreske dorpen met mooie Vlaamse namen zoals Melsele, Puivelde, Waasmunster en Haasdonk. Hoewel het parcours overwegend vlak is, zal het een veeleisende rit zijn met tot 60% offroad-segmenten over gecombineerde oppervlakken.

Bikepackingtochten

The Ride Gravel

De vijfdaagse The Ride graveltocht vindt plaats van 30 augustus t/m 3 september. Je fietst compleet verzorgd van de Vogezen naar de Cauberg. Ongeveer 100 kilometer per dag, totaal 550 kilometer, 8000 hoogtemeters en meer dan 60% onverhard.

Servatius Bikepacking Weekend

De 2021 editie van het Servatius Bikepacking Weekend wordt georganiseerd van vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus 2021. Deze driedaagse gravelride start op het Vrijthof in Maastricht, recht tegenover de Sint-Servaasbasiliek. De route voert je 300 km lang door de prachtige heuvels van Zuid-Limburg, België en de Duitse Eifel. De finish is bovenop de Sint Pietersberg, dan ben je dus weer terug in Maastricht.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-bikepacking-nederland-route
Bikepacking: route op de GPS + tas aan het stuur = vrijheid!

Tijdens het Servatius Bikepacking weekend word je niet in de watten gelegd. Het is namelijk een volledig self-supported avontuur, gericht op beginnende en gemiddelde bikepackers. De organisatie bezorgt je een GPX-bestand van de route, mooie kampeerlocaties en een warme maaltijd voor de eerste twee dagen.

Eifel graveller

Wil je jezelf echt op de proef stellen, dan is de Eifel graveller misschien iets voor jou. De tocht start op 8 augustus 2021. Finishen doe je een paar dagen later, want de route is 850 kilometer lang en heeft 15.000 hoogtemeters door de Duitse Eifel. Ook tijdens deze tocht moet je jezelf zien te redden. Oftewel op zijn Duits, gewoon omdat het kan: Selbstversorgermodus – nur du, dein Fahrrad und die wunderschöne Natur der Eifel!

A-cross the 2, 3, 4 & 5

De organisatie van A-cross the … (ACT) heeft vier evenementen gepland, en ze zijn geen van alle kattenpis. Het getal achter ‘ACT’ geeft aan door hoeveel landen je gaat fietsen. ACT 2 is een vrij te rijden route van 233 km door Nederland en België. ACT 3 gaat over 550 km door België, Luxemburg en Duitsland in maximaal 72 uur en start op 28 april.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-bikepacking-nederland-kamperen
Self-supported bikepacking is niet voor luxepaardjes.

ACT 4 wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en voert je 980 km door België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Je hebt hiervoor zes dagen de tijd, de start is op 1 augustus. En dan te bedenken dit de ‘korte’ variant is van ACT 5, die op hetzelfde moment start. Deze laatste monstertocht is 1200 km lang en pakt als vijfde land een stukje Frankrijk mee. Om ‘op tijd’ binnen te zijn moet je binnen 7 dagen en 4 uur weer terug zijn.

Welke gravelrides of bikepackingtochten staan er al op jouw kalender?

Deel je tips (of promoot schaamteloos je event) in de Cobbles Cycling Strava Club. Kleine moeite, groot plezier, en lid worden is natuurlijk gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-graveltochten-2020-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×