Skip to main content

Wat is jouw meest memorabele fietsrit? Of je nou wielrenner, mountainbiker, gravelaar of iets anders bent – iedereen heeft wel herinneringen aan een bepaalde fietsrit. Nu kun je die herinneringen vereeuwigen! Koersplaat maakt van jouw fietsrit kunst voor aan de muur, inclusief route en hoogteprofiel. Een mooi kerst- of verjaardagscadeau, of gewoon voor jezelf.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

 • Zondag 3 november 2024
 • 65 of 90km prachtig gravel
 • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
 • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wat maakt een rit memorabel?

Een memorabele rit kan van alles zijn: de eerste keer dat je er echt lekker in zat. Die ene toertocht waar je zo hard voor gewerkt hebt. Een geweldige rit in het buitenland. Een koers die je won. Maar ook tegenslag kan herinneringen oproepen: een van mijn meest memorabele ritten was tijdens een mountainbikeweekend van mijn studentenwielervereniging. Daarbij ging ongeveer alles mis wat mis kon gaan: het was koud, modderig en het regende; de een kreeg hongerklop, de ander viel in een rivier. Tijdens de rit niet voor iedereen geweldig, wel een mooi verhaal!

Wat is joúw meest memorabele fietsrit?

Laat het weten in de comments in onze Strava club.

Artikel gaat verder onder afbeeldingen
cobbles koersplaat beklimmingenEpische beklimmingen

Jouw rit vereeuwigd in een Koersplaat

Op Instagram zag ik Koersplaat voorbijkomen en ik was direct enthousiast. Voor de verjaardag van Robbert heb ik semi-onopvallend uitgevist wat zijn meest memorabele rit was. Dat bleek La Marmotte te zijn (red.: een cyclosportieve vergelijkbaar met een zware touretappe: 174km, 5000hm over 4 cols). In het eerste jaar ging álles mis, het jaar daarop pakte Robbert z’n revanche en ging het beter. Die ritten heeft Team Koersplaat in een custom Koersplaat vereeuwigd! Verderop in het artikel vind je het resultaat.

Artikel gaat verder onder afbeeldingen
cobbles koersplaat toertochtToertochten

Héél veel keuze

Op de Koersplaat vind je een gestileerde routekaart, met daaronder een wit vlak, waarbij het hoogteprofiel in de rand verwerkt is. Op het witte vlak zelf vind je de naam van de ronde en informatie over de route of de rit. Standaard vind je de afstand en hoogtemeters. Voor €2,50 extra voeg je daar ook jouw eigen tijd, snelheid en datum aan toe. Voor een Koersplaat van 30x40cm betaal je €20 en heb je de keuze uit verschillende kleuren (geel/groen/rood/roze/turquoise/zwart). Je kunt ook voor 40x50cm (€22,50) of 50×70 (€25) gaan.

De Koersplaat wordt in een stevige kartonnen verpakking, niet-opgerold (pluspunt vind ik) thuisgestuurd.

Artikel gaat verder onder afbeeldingen
cobbles koersplaat rondje nederlandBekende Nederlandse rondjes

Je kunt Koersplaten van allerlei bekende fietsritten kopen, bijvoorbeeld:

Bekende rondjes 

Denk aan:

 • Rondje Markermeer
 • Rondje IJsselmeer
 • Rondje Heuvelrug
 • Ronde Hoep
 • Etc.

Toertochten 

Denk aan:

 • Amstel Gold Race
 • Elfstedentocht
 • Dam tot Dam fietsclassic
 • Etc.

Beklimmingen

Denk aan:

 • Mont Ventoux
 • Alpe d’Huez
 • Col du Galibier
 • Passo dello Stelvio
 • Etc.

Gepersonaliseerde Koersplaat

Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat jouw meest memorabele rit niet per se een van de bekendste fietsroutes is (zo was het immers ook met mijn mountainbikeweekend). Dan kun je bij Koersplaat terecht voor maatwerk. Lever gewoon een Strava-link van je route aan, plus de bijbehorende data en voor €27,50 heb je een custom Koersplaat aan de muur hangen! Voor Cobbles maakte Koersplaat zelfs een uitzondering op de kleuren; het resultaat was een gepersonaliseerde in Cobbles-oranje!

Artikel gaat verder onder afbeeldingen
Gepersonaliseerde Koersplaat

Cadeaubon

Je moet wel een erg sluwe vos zijn om geheel onopgemerkt en zonder argwaan uit te vissen wat iemands meest memorabele rit is. Denk je niet dat dit gaat lukken? Dan kun je ook gewoon een cadeaubon bestellen.

Hoe is het idee voor Koersplaat ontstaan?

Team Koersplaat zat vroeger al samen op de fiets, op en neer naar school. Tegenwoordig maken ze in binnen- en buitenland allerlei memorabele ritten. Maar het idee voor Koersplaat ontstond vanuit het vaste fietsrondje: Ronde Hoep. Op Strava verbaasden ze zich over het mooie lijnenspel van de route en het Nederlandse polderlandschap. Met Koersplaat wilden ze fietsers hun favoriete ritten laten herbeleven: de modder, de regen, de kou, de valpartij, maar ook het avontuur, de stijgingspercentages, het doorzettingsvermogen, de adrenaline en de stoere verhalen achteraf.

Gerelateerd artikel

Moet jij nog een epische rit gaan maken om een Koersplaat ‘te verdienen’? Kijk eens op onze route-afdeling, misschien staat er wat voor je bij: https://cobblescycling.com/routes/

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×