Skip to main content

Het is door omstandigheden tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend om toertochten te rijden. Daarom komt NL Tour Rides met een out-of-the-box alternatief. Dit out-of-the-box alternatief is wel zeer letterlijk. Je ontvangt namelijk een doos met daarin de benodigdheden om er een mooie fietsdag van te maken. Ruurd nam de proef op de som en reed de Herfst Ride. Ook kijken we vooruit naar de Santa Ride.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: Dit artikel is geschreven in het kader van onze samenwerking met NL Tour Rides. Voor dit artikel ontvingen wij de Herfstbox t.w.v. €29,50 gratis.

NL Tour Rides GPX rides

Bij gebrek aan ‘gewone’ toertochten bedenken organisatoren allerlei creatieve alternatieven om ons fietsers een leuke fietservaring te bezorgen. In de zomer organiseerde NL Tour Rides een aantal kleinschalige ‘kofferbakritten’, maar met de huidige coronamaatregelen zijn ook deze niet toegestaan. Voor het najaar is er dus weer een nieuwe formule uit de hoge hoed getoverd: GPX rides.

Het principe van de GPX rides is simpel. In ruil voor je inschrijfgeld krijg je de route(s) toegestuurd. Bovendien ontvang je een doos met goodies die je helpen om de tocht ‘aan te kleden’. Het is de bedoeling dat je de ‘ride’ binnen een bepaalde periode doet, maar je kunt zelf bepalen wanneer en hoe laat je gaat fietsen. Ook kun je natuurlijk je eigen route bepalen.

Tekst gaat verder na afbeelding
cobbles-wielrennen-nl-tour-rides-gpx-herfst-santa-goodiesDe inhoud van de herfstbox.

Herfst ride (review)

De Herfstbox

Dingdong. Daar staat postnl voor je deur met een doos. De doos van NL Tour Rides voor de Herfst Ride is er. Nieuwsgierig open ik de doos zo snel mogelijk en tref daarin een mooi pakket aan. De doos voorziet je van goodies die je voor, tijdens en na de rit kunt gebruiken. Zo kan je vooraf filterkoffie zetten, tijdens de rit jezelf van energie voorzien met gelletjes en repen, en nagenieten met een lekker koel biertje.

Zelf word ik van al dit eten en drinken al blij, maar er zit er nog meer in de doos. Zo zit er ook een wielershirt, fietssokken, een sleutelhanger en een medaille in. Voor de prijs van de box verwachtte ik niet al te veel van het shirt, maar dat viel echt reuze mee. Het shirt zit goed en voelt allesbehalve goedkoop aan. Het enige puntje van kritiek vind ik de kleurstelling, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

Tekst gaat verder na afbeelding
cobbles-wielrennen-nl-tour-rides-gpx-herfst-santa-herfst-3Prima weer voor een herfst ride.

De routes

De koffie is op, het eten zit in de achterzak, ik ben klaar om te gaan. Vooraf ontving ik per mail vier GPX routes die gemaakt zijn voor deze kofferbaktocht. Aangezien de routes in mijn eigen fietsgebied liggen is er geen kofferbak aan te pas gekomen, maar dat mag de pret niet drukken.

Je kunt eigenlijk kiezen uit twee hoofdroutes, die je in een Intense en Endurance variant kan rijden. De intense route bedraagt zo’n 80 kilometer en de endurance ruim 110 kilometer. Voor beide hoofdroutes is er keuze uit een relatief vlakke rit en een rit met wat meer hoogtemeters. Zelf heb ik de intense rit gekozen, met wat meer hoogtemeters. Deze route was goed voor zo’n 82 kilometer met 550 hoogtemeters.

Tekst gaat verder na afbeelding
cobbles-wielrennen-nl-tour-rides-gpx-herfst-santa-herfst-2Lekker fietsen door een kleurrijk herfstbos.

Aangezien de route op 2 kilometer van mijn huis passeerde had ik de GPX track snel opgepikt. De tocht voerde door mijn vaste fietsgebied, dus voor mij was de omgeving niet heel verrassend. Desondanks zou ik deze route zeker aanraden. Veel mensen trekken er op uit naar de Utrechtse heuvelrug of naar het Nationaal park Veluwezoom als ze hoogtemeters willen maken in het midden van het land. Deze route geeft je een goed beeld van al het moois wat er tussen deze hotspots te vinden is.

Daarnaast zitten er ook voldoende hoogtemeters in om je achteraf een moe maar voldaan gevoel te geven in de benen. Ook het weer droeg zijn steentje bij aan het herfstachtige gevoel. Met wind, regen en vallende bladeren was de sfeer helemaal af.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-nl-tour-rides-gpx-herfst-santa-herfst-1Hierna kom je dus moe maar voldaan thuis.

Conclusie

Al met al ben ik positief verrast door de NL Tour Rides Herfst ride. Ondanks dat de route dichtbij huis was heb ik een mooi rondje gereden. Deze combinatie had ik zelf niet snel aan elkaar geknoopt. Daarnaast zit er in de doos prima filterkoffie, bier en voedsel voor onderweg. Ook een fietsshirt en een setje sokken zijn nooit weg. Wat dat betreft krijg je zeker waar voor je geld.

Wil je zien welke route ik precies gereden hebt? Bekijk hem op Komoot.

Santa ride (preview)

Voor de feestdagen heeft NL Tour Rides een Santa ride opgetuigd, waarvoor je je  vóór 1 december in moet schrijven. Je krijgt dan een cool (maar wel warm!) wintershirt met bijpassende kerstmuts én -buff. Je hebt nog nooit zo kerstig op de fiets gezeten! Daarnaast bevat de Santa box de nodige versnaperingen om ervoor te zorgen dat je het na je tocht weer lekker warm krijgt.

Je zou het bijna vergeten, maar je krijgt natuurlijk ook fietsroutes. Voor de Santa ride heb je de keuze uit 5 wegroutes en 2 gravelroutes van 70-80 kilometer, verspreid door het land. Maar het staat je natuurlijk vrij om een eigen route te rijden.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles-wielrennen-nl-tour-rides-gpx-herfst-santa-promoDe outfit en de routes van de Santa ride.

Krijg je al zin in de Santa ride? Kijk dan hier voor meer informatie of om je in te schrijven. Voor hardcore gravelaars organiseert NL Tour Rides in december en januari ook twee Gravelty GPX rides.

Hoe houd jij het fietsen spannend zonder georganiseerde evenementen?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden kost niets!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-gran-fondo-rosa-gerelateerd-1

Krachtpatser van origine, maar buiten werd Ruurd gegrepen door het fietsvirus. Het Zeeuws-Vlaamse polderstoempen verruilde hij voor het Gelderse klimmen. Je vindt Ruurd in het bos, op de weg en het terras, in zijn eeuwige zoektocht naar nieuwe speciaalbiertjes.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×