Skip to main content

Wanneer je op de racefiets of mountainbike stapt wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Dus wil je problemen voorkomen? Zorg dan dat je deze elf handige dingen bij je hebt. Met een beetje passen en meten passen ze allemaal op je fiets of in je achterzak.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Dit artikel is een bewerkte versie van een eerder blog.

1. Twee bidons

Voor korte ritten van minder dan anderhalf uur is één bidon met water of dorstlesser genoeg, maar voor langere ritten kun je er het beste twee meenemen. Ga je echt op duurtraining, dan zal je ze onderweg ook nog eens bij moeten vullen. 

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen achterzak bidonsVergeet niet je bidons, onderweg drinken is erg belangrijk.

2. Binnenband

Of eigenlijk twee. De kans op een lekke band is altijd aanwezig, dus zorg ervoor dat je binnenbandjes bij je hebt. Kan ook nog eens van pas komen wanneer je met een minder voorbereide fietser op pad gaat. Zorg ook dat je weet hoe je een binnenband verwisselt. Mocht je dat niet weten, lees dan hier mijn tips over het verwisselen van een binnenband.

3. Twee of drie bandenlichters

Gebruik altijd kunststof bandenlichters, deze kunnen geen krassen op je velg veroorzaken.

4. Een klein pompje of een paar CO2 patronen

Zodat je bij een lekke band altijd je banden op kan pompen. Neem je twee binnenbanden mee? Neem dan ook twee patronen mee.

5. Multitool

Meestal heb je geen gereedschap nodig onderweg, maar soms kan er iets losgaan. Dan is het handig om een compacte multitool bij je te hebben. Van zo’n klein ding heb je bovendien toch geen last, zeker als je niet een al te uitgebreide koopt. Maar iets meer dan een schroevendraaiertje is wel handig. Benieuwd naar welke gereedschappen handig zijn op een multitool? Lees dan ons eerdere blog over dit onderwerp.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen achterzak multitoolEen multitool kan je onderweg uit de brand helpen.

6. Eten

Zelfs voor ritten van minder dan twee uur is het slim om in elk geval een reepje bij je te hebben, voor het geval dat. Voor duurtraining is het een must.  Een banaantje in je achterzak is ook lekker voor een energy-boost onderweg. Lees ook mijn tips over wat je het beste kunt eten tijdens een rit en waarom.

7. Telefoon

Het kan maar zo zijn dat je in een noodgeval moet bellen. Ook kun je je telefoon gebruiken om je rit met Strava vast te leggen. Hij kan in je achterzak, maar natuurlijk ook op je stuur. Wil je je telefoon gebruiken om te navigeren? Check dan hier de opties die je hebt. 

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen achterzak telefoonMonteer je telefoon op je stuur en je hebt een groot scherm tot je beschikking.

8. Geld

Mocht je toch onderweg onverwacht wat moeten kopen (eten, drinken) of je moet onverwacht met een veerpont dan is het slim om altijd wat geld bij je te hebben.

9. Legitimatie

Officieel moet je altijd legitimatie bij je hebben als verkeersdeelnemer, dus dan kun je hem maar beter bij je hebben.

10. Verlichting

Zeker in de herfst en de winter, als het vroeg donker wordt. Dus als je in de middag een rit gaat maken, neem dan voor de zekerheid een paar lampjes mee. Heb je nog geen goede fietslamp? Lees eens onze review van de Lezyne Lite drive of de Lezyne Laser drive.

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen achterzak verlichtingGoede verlichting zorgt voor een veiligere rit.

11. Regenjas

Soms weet je zeker dat je hem niet nodig hebt, maar Buienradar is niet altijd betrouwbaar, dus zorg ervoor dat je hem bij twijfel altijd bij je hebt. Neem een exemplaar dat je goed klein op kunt vouwen, zodat hij gemakkelijk in je achterzak past. Hetzelfde geldt trouwens voor een achterspatbord. Bij twijfel kun je deze prima monteren. Al zijn de meningen over spatborden sterk verdeeld.

Wat zit er nog meer in jouw achterzak?

Zonder welke zaken ga jij de deur niet uit? Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava club, het is helemaal gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles gerelateerd 10 tips eerste rit wielrennen

Als jongen van twaalf begon hij met wedstrijden. Nu gaat Bas alleen nog recreatief op pad, maar hij houdt nog van een uitdaging. Bas rijdt als avonturier graag lange ritten op de racefiets en onderhoudt in de winter zijn conditie op een singlespeed mountainbike.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×