Skip to main content

Op dit moment zijn er geen toertochten, wedstrijden of wielerevenementen, maar gelukkig mogen we wel lekker blijven fietsen. Daarom heeft Michelle tien geluksmomentjes op een rijtje gezet die je gewoon nog meemaakt in deze tijden. De boodschap: vergeet niet te genieten op de fiets!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. De wind in de rug krijgen

Je hebt flink zitten ploeteren met windkracht 5 tegen, en langzaam beginnen je benen steeds meer te protesteren. Maar dan ga je een bocht om en merk je ineens dat je niet meer het keiharde geluid van de wind hoort. Yes, je hebt de wind in de rug! Je snelheid vliegt omhoog en je hebt het gevoel dat je als een raket gaat. Genieten!

2. De mooie natuur om je heen

Niks heerlijker dan fietsen en de mooie natuur of het Nederlandse landschap bewonderen. De fiets is het ideale middel om op te merken dat Nederland ‘toch ook best wel mooi is’. Vooral als je ook nog een lekker zonnetje hebt én babydieren spot. Instant geluk.
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-natuur-01

3. Een e-biker inhalen als je bergop fietst

Of het nou op een viaduct is of in het mooie heuvellandschap: stiekem is toch altijd lekker om een e-biker in te halen als je bergop gaat. Uiteraard doe je dat net iets sneller dan normaal en met een blik alsof het je totaal geen moeite kost. Ondertussen denk je: ha, ik doe dit lekker zonder motortje!
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-inhalen-bergop

4. Door een sproeier fietsen op een bloedhete dag

De temperatuur is flink hoog en je zit lekker te zweten op de fiets. De bidons met water gaan er dan ook in een rap tempo doorheen. Niks beter dan door een sproeier heen fietsen die nét als jij langskomt per ongeluk op het fietspad gericht staat.

5. Een KOM/QOM pakken of een PR rijden

Het is toch altijd een lekker gevoel als er zo’n kroontje te zien is op je Strava, of een gouden bolletje met ‘PR’ erin. Vooral als je al een poosje zat te azen op een bepaald segment waar je vaak overheen rijdt. En al helemaal als je de KOM/QOM ook nog eens afpakt van je rivaliserende wielervriend of -vriendin. Wat er natuurlijk wel voor zorgt dat die ook weer de strijd aangaat.
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-kom

6. Een andere wielrenner inhalen

In de verte spot je met je haviksogen een andere wielrenner. Je denkt: oké, die ga ik eens even inhalen. Tijd om aan te zetten en met een mooie snelheid langs te sjezen. Ik moet stiekem toegeven dat het als vrouw helemaal leuk is om een man (of groepje mannen) in te halen. Dan zie je ze gewoon balen op de fiets. Deze geluksmomentjes zijn dus helaas wel baalmomentjes van een ander. Maar ja, je kunt niet alles hebben…

7. Als het heerlijk rustig is op je route

Je moet er vaak zelf iets voor over hebben: doordeweeks fietsen, met minder lekker weer fietsen, op de niet gangbare tijden gaan, of een onbekendere route fietsen. Maar wat is het toch fijn als het lekker rustig is op je rondje. Geen groepjes skeeleraars, wandelaars of andere fietsers, maar lekker het fietspad voor je zelf hebben.
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-rustig

8. Een compliment krijgen bij het stoplicht over je vette fiets

Toch altijd leuk als iemand waardering uitspreekt over je mooie bolide waar je zelf ook erg trots op bent. Vooral als je hem net blinkend hebt gepoetst. Dus geef zelf ook een keer een compliment als een mooi exemplaar rond ziet fietsen.
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-compliment-fiets

9. De perfecte weersomstandigheden

Een lekker zonnetje, precies de goede temperatuur, een klein briesje. Niks beter dan het perfecte weer hebben om lekker te gaan fietsen. Dat je bij de eerste kilometer al weet: dit gaat een lekkere rit worden. Met een beetje mazzel kun je na de rit zo’n beetje alle geluksmomentjes uit dit blog afvinken!
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-mooi-weer

10. Een ijskoud (wit)biertje na een mooie rit

Je hebt een prachtige rit gereden, je komt thuis en slaat een keer de bak kwark over. Het is namelijk weekend en tijd voor een lekker biertje. Hij smaakt namelijk altijd extra goed als je er hard voor hebt gewerkt.
cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-biertje-achteraf

Wat zijn jouw ultieme geluksmomentjes op de fiets?

Deel je ervaring in de Cobbles Cycling Strava Club. Kost niets, en gedeeld geluk telt dubbel!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-geluksmomentjes-gerelateerd

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×