Skip to main content

Bier en fietsen zijn voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na een rit gaat een biertje er immers prima in. En ook tijdens het kijken naar de verrichtingen van de profs trekt menig fietsliefhebber een flesje open. Jef is een fietsende bierliefhebber (of toch meer een bier drinkende fietsliefhebber?) en geeft je drie biertips om dit voorjaar uit te proberen.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Donker bockbier voor donkere dagen

Tijdens winterse dagen gaat een zwaar donker (bock)biertje er altijd wel in na het rijden van een veldtocht met de mountainbike. Na gedane inspanning is het goed rusten, dus geniet je samen met je fietsmaatjes nog eens uitgebreid na van de tocht. Dat gaat het beste in het café waar je je die ochtend ook hebt ingeschreven. Dus ondanks het koude en natte weer niet meteen thuis warm bij de kachel gaan zitten, maar ploeteren en doorzetten. Dat getuigt van karakter, net zoals de smaak en (meestal) de naam van deze bieren. Stormbock uit Texel is een van mijn persoonlijke favorieten. Als dit bier op de kaart staat is (na)genot gegarandeerd!
cobbles-wielrennnen-bier-tips-voorjaar-texels-stormbock

Bier voor bij de klassiekers

Het klassiekerseizoen is de tijd om de basis te leggen voor de zomer. In mijn optiek is er niets zo lekker als in deze periode in het weekend een goede trainingsrit maken en daarna moe maar voldaan genieten van de eendaagse klassiekers op de Belgische televisie. Bij het horen van de Vlaamse tongval van Michiel, Jose en de Renaat past natuurlijk een lekker biertje van onze Zuiderburen. Op zo’n dag valt een Belgische tripel altijd in de smaak: goed voor de benen, goed voor de geest. Mijn tip: kies eens voor de in Nederland wat minder bekende namen zoals Ename of Val Dieu.
cobbles-wielrennnen-bier-tips-voorjaar-ename-valdieu-tripel

Lekker fris lentebier

Je hebt onder de stralende voorjaarszon net je maatjes erop gelegd tijdens de sprint en wil dit er nog eens lekker in wrijven. Dat gaat natuurlijk nergens zo goed als in jullie eigen stamkroeg. De fiets tegen de gevel en gezeten op een lekkere stoel gaat er een fris biertje prima in. Omdat ik zelf uit de omgeving van Tilburg kom is mijn tip een lokale favoriet: Witte Trappist van La Trappe. Na de dinsdagavondrit met Cobbles staat deze vaak op mijn menu. Lekker, fris en niet té. En belangrijk voor mij, die laatste 20 kilometer naar huis overleef ik met dit biertje ook nog wel.
cobbles-wielrennnen-bier-tips-voorjaar-latrappe-witte-trappist

Meer inspiratie nodig?

In het Cobbles archief vind je een hele serie artikelen over het lekkerste speciaalbier, te drinken bij het genieten van de voorjaarsklassiekers. Proost!

Wat is jouw favoriete drankje na het fietsen?

Ga jij ook voor een biertje, of houd je het alcoholvrij? Tips zijn welkom in de Cobbles Cycling Strava club!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennnen-bier-tips-voorjaar-gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×