Skip to main content

Rob Schoof begon 12 jaar geleden met fietsen, en rond die tijd verhuisde hij ook naar Amsterdam. Inmiddels kent hij de lokale fietscultuur op zijn duimpje, en zit hij er zelf middenin. Rob is dus de perfecte gids om je langs de tofste fietshotspots te leiden die je in en om Amsterdam vindt. Om te beginnen met zijn eigen zaak natuurlijk!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Maats Cycling Culture

Samen met Joost run ik deze winkel, wat mij betreft natuurlijk dé wielerhotspot van onze hoofdstad. Bij ons vind je, naast heel goede koffie, de tofste wielermerken. Maats is gespecialiseerd in kleding en wieleraccessoires. Daarnaast organiseren we rides en events. Deze variëren van lokale social rides en wielertrips in plekken als de Ardennen en Girona tot aan Maats Koerspraat met bekende wielrenners. Naast onze eigen merken Maats en Canvas vind je bij ons kledingmerken als Pas Normal Studios, MAAP en Isadore.

Rideout

Rideout is een nieuwe wielerspot in Amsterdam. Geen traditionele winkel maar meer een Experience Store, althans zo noemen ze het zelf. Je vind hier een verzameling van merken die vallen onder het PON Concern in Nederland. Denk hierbij aan merken als BBB, Focus, Cervelo en Santa Cruz, maar ook stadsfietsmerken als Gazelle en Swapfiets. Een mooie, frisse en moderne store in de buurt bij het Olympisch Stadion (met een eigen restaurant: Madame Cyclette), die een bezoekje meer dan waard is.
cobbles-wielrennen-fiets-hotspots-amsterdam-rideout

Wheelrunner

Wheelrunner is onze favoriete workshop (cool woord voor fietsenmaker) in Amsterdam. Eigenaar Bas Rotgans kennen we al een aantal jaren. Hij is superbevlogen en een fietser in hart en nieren. Door zijn ervaring tijdens Long Distance Races kent hij elke onderdeeltje van de fiets en kan hij alles voor je fixen. Een echte aanrader op het gebied van onderhoud aan je fiets, en bovendien hoor je hier de mooiste wielerverhalen! Wat mij betreft dé plek in Amsterdam voor service en onderhoud aan je geliefde fiets.

Lester Cycles

Als je echt iets bijzonders wil op het gebied van fietsen en frames, moet je bij Lester Cycles zijn. Deze framebouwer maakt van al zijn fietsen echte pareltjes. Elke fiets word speciaal voor jou gemaakt en kun je in samenspraak met Lester samenstellen. Fietsen van Lester hebben een heel eigen karakter en herken je van verre.  Ik ken een aantal mensen die op een Lester rijden, en die zijn laaiend enthousiast. Naar Lester Cycles ga je voor echt Amsterdams vakmanschap.

Rapha

Als je als wielerliefhebber een dagje in Amsterdam bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Rapha store in de Negen straatjes. Volgens veel mensen is het merk de laatste jaren erg veranderd. Het blijft echter een feit dat dit van oorsprong Engelse merk als één van de eersten is begonnen met het aanbieden van mooie en kwalitatieve wielerkleding. De winkel is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van een sterke winkelformule met een eigen community.
cobbles-wielrennen-fiets-hotspots-amsterdam-rapha

Nobreakfast.cc

Onze vrienden van Nobreakfast.cc hebben niet echt een fysieke locatie, al vind je ze wel op google maps. Nobreakfast is een fietsgroep die elke werkdag (behalve maandag) om 06:30 verzamelt voor een (snel) rondje Ronde Hoep. Dit klassieke rondje is vanuit Amsterdam circa 40 kilometer lang, dus je kunt netjes op tijd op je werk zijn. Leuke afwisselende groep waar lekker doorgereden word.

Brouwerij Oedipus

Deze Brouwerij is opgericht door vrienden van ons en heeft een heel tof proeflokaal in Amsterdam-Noord. Je proeft hier de lekkerste bieren van de tap en eet een heerlijke burger. Wij plannen onze ritjes in het weekend vaak zo dat we hier eindigen. Ook organiseren we meerdere keren per jaar samen een rit. Afgelopen jaar hebben we samen een wielershirt uitgebracht dat via de brouwerij te koop is.

Weet jij ook nog een toffe tent in Amsterdam en omstreken?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Kost niets, en je doet je clubgenoten er wellicht een groot plezier mee!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fiets-hotspots-amsterdam-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×