Skip to main content

Een schone fiets is een snelle en veilige fiets. Schoonmaken spaart ook onnodige reparaties uit. Bovendien is soigneren op een vieze fiets onmogelijk. Maar hou jij je fiets altijd zo brandschoon als zou moeten? Voor iedereen die deze vraag met “nee” beantwoordt (en in omgeving Tilburg / Goirle woont) is er nu Cycleaning. Wij gingen op bezoek.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Cycleaning.

Artikel gaat verder na afbeelding
De before-before staat: klaar de fiets vies te maken voor deze test

De man achter het verhaal: een echte liefhebber

Cycleaning is opgericht door Chris Vermeer, fervent fietser sinds 1980. Geïnspireerd door Joop Zoetemelks zege in de Tour de France, kocht Chris zijn eerste sportfiets. Tien jaar later werd Chris verliefd op de bergen, waarna een betere fiets snel nodig was. Daarna werd ook een mountainbike aan het assortiment toegevoegd, net als de nodige upgrades door de jaren heen. Het welbekende fietsvirus.

Cycleaning: Pietje Precies at your service

Als het op fietsonderhoud aankwam, was Chris altijd al Pietje Precies. Net als vele andere wielrenners, is hij een beetje een ijdeltuit (geef toe, jij bent er ook één van). Tel dit op en je krijgt een goed onderhouden fiets, waar je jarenlang op kunt vertrouwen. Chris gunt zijn medefietser ook graag een soepel rijdende fiets en besloot Cycleaning op te richten.

Artikel gaat verder na afbeelding
Ons werkterrein: modder genoeg

Dit krijg je thuis zelf niet voor elkaar

Nou ja, de kleine dingen kun je natuurlijk prima thuis. Maar zo schoon als door een professional wordt ie niet snel. Dat vergt tijd, kennis en kunde en wat investeringen. Bovendien is het geen pretje om na een slopende mountainbikerit buiten in de vrieskou je fiets nog helemaal schoon te maken.

Artikel gaat verder na afbeelding
Missie geslaagd: fiets is vies!

Wassen als een pro

Het startpunt is natuurlijk afspuiten en eventueel ontvetten. Daarna komen verschillende borstels aan bod – voor ieder plekje de perfecte borstel. Afhankelijk van je behandeling worden je ketting en je cassette gedemonteerd, voor een nog schoner resultaat. Om het af te maken wordt je fiets nog een keer afgespoten. Dit keer met osmosewater, wat zorgt voor een perfect vlekvrij opgedroogde fiets.

Drogen als een pro

Na het wassen komt drogen. Dit gebeurt met een doek en daarna met perslucht. Zo verdwijnt het water uit de kleinste hoekjes en gaatjes. Zet je namelijk in winterse temperaturen een fiets nat in de schuur, dan zie je de roest voor je ogen ontstaan.

Artikel gaat verder na afbeelding
Chris blaast met perslucht alle druppels weg

Extraatjes voor extra lang plezier van je fiets

Verder zijn er nog enkele extra’s, zoals het smeren van je ketting of het polijsten van je lak. Hiermee zorg je ervoor dat je aandrijflijn en je lak er weer voor langere tijd tegenaan kunnen.

Cycleaning maakt gebruik van het Nederlandse Cyclon schoonmaakproducten.

Ook met een (elektrische) stadsfiets kun je bij Cycleaning terecht.

Artikel gaat verder na afbeelding
cobbles cycleaning goirle racefiets mountainbike schoonmakenHet eindresultaat: de fiets is weer prachtig schoon

Tevreden klant: “voordeliger dan schoonmaakkosten fietsenmaker”

Cycleaning heeft inmiddels al een aantal tevreden klanten, waaronder ook John, die zijn Bianchi Sempre wegbracht voor een Tour-behandeling.

“Ik doe natuurlijk zelf wel de basis dingen, maar zo goed schoonmaken als Cycleaning doet, kan ik zelf niet. Bovendien is het voordeliger dan de schoonmaakkosten die de fietsenmaker rekent, wanneer je je fiets voor onderhoud wegbrengt. Je kan ook zien dat er veel aandacht aan besteed was. Ik ga er in de winter dan ook zeker vaker gebruik van maken en waarschijnlijk ook in het wielerseizoen als het een tijd slecht weer is. ”

Artikel gaat verder na afbeelding
Ook de Bianchi van John is weer schoon geworden bij Cycleaning

Tarieven fiets schoonmaken bij Cycleaning

Je kunt kiezen uit drie behandelingen: ‘Vuelta’ á €25 (wassen & drogen), ‘Giro’ á €35 (wassen, ontvetten, drogen & smeren) en ‘Tour’ á €45 (wassen, ontvetten, drogen, smeren & waxen- hiermee is Chris zo’n 90 minuten bezig).

Klik hier voor het volledige overzicht van de professionele fietsschoonmaakbehandelingen van Cycleaning.

En reparaties?

Die laat Cycleaning over aan de rijwielspeciaalzaak. Chris werkt graag samen met lokale mechaniekers. Zo kan iedereen zich focussen op hun specialiteit. Hier en daar een boutje aandraaien gebeurt wel, als het gaat om veiligheid: je bidonhouder moet niet tijdens het fietsen losgaan en in je wiel belanden.

Wil je partner worden van Cycleaning? Neem contact op met Chris.

Cycleaning Goirle

Het hoofdkwartier van Cycleaning ligt in het zuiden van Goirle. Cycleaning betrekt een deel van het gloednieuwe pand van Keros Cleaning. Daardoor staan alle moderne faciliteiten tot Chris zijn beschikking. Bijvoorbeeld het milieuvriendelijk afvoeren van afvalwater – iets waar je thuis wellicht niet over nadenkt. Zo draag je dus ook nog eens je steentje bij aan het milieu!

Cycleaning Tour-behandeling ter waarde van €45! Laat je tips achter in de Cobbles Strava club

Wat zou jij graag in een professionele fietsschoonmaakservice zien? Chris verwelkomt alle tips met open armen! De beste tip wint een Cycleaning Tour-behandeling ter waarde van €45!

Laat je tips achter in de Cobbles Strava club.

De winnaar wordt op 14 december bekend gemaakt.

Niet gewonnen? Niet getreurd, want wij kunnen je matsen! Schaf nu een voucher voor de Cycleaning Tour-behandeling aan en betaal geen €45, maar slechts €40 (deze €5 korting geldt ook voor de Giro behandeling). Het enige wat je moet doen is bij je aankoop het supergeheime wachtwoord ‘COBBLES’ aan Chris doorgeven. Deze actie geldt t/m 24 december.

Wil je een voucher kopen? Stuur dan een mailtje aan info@cycleaning.com, met je naam, de gewenste behandeling, en eventueel de naam van de ontvanger (dit komt op de voucher te staan). Dan ontvang je de factuur en na de betaling de voucher. Vermeld het volgnummer bij de betaling.

Gerelateerd artikel

Ben jij op zoek naar nog meer kerstcadeau inspiratie voor fietsers? Check dan dit verlanglijstje met 10 gave ideeën voor cadeaus voor de wielrenner of mountainbiker.

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×