Skip to main content

In een eerder blog heb je kennis kunnen maken met (onder andere) de hongerklopfietser. Hij/zij heeft altijd te weinig eten bij zich, en moet tijdens de rit op zoek naar extra energie. Mocht je tijdens een fietstocht op de Utrechtse Heuvelrug een hongerklop krijgen, of een hongerklopfietser in je groep hebben, dan raadt Imke je onderstaande fietsstops aan om de batterij weer op te laden. Je kunt hier terecht om voor, tijdens of na de rit te genieten van een goede bak koffie met appelgebak, of om de tocht af te sluiten met bier en bitterballen!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Beauforthuis (Austerlitz)

Podium, theatercafé en de nummer één op mijn lijstje van favoriete fietsstops voor zowel race- als MTB-ritjes. Het Beauforthuis heeft een eigen historische fietsroute uitgezet van 52 km waarin je de sporen van Napoleon volgt. Vanuit hier kun je prachtige routes op de racefiets rijden en ook wat goede hoogtemeters pakken. Tevens ligt deze locatie langs de mountainbikeroutes  van Zeist (22 km) en Austerlitz (15,3 km). Bijzonder fietsvriendelijk zijn het oplaadpunt voor e-bikes, het servicepunt met gereedschap om je fiets te maken, en de Continental bandenautomaat die naast dit café te vinden zijn. Bovendien kun je hier het MTB-vignet voor de Utrechtse Heuvelrug krijgen.
cobbles-wielrennen-fietsstops-utrechtse-heuvelrug-beauforthuis_02

Buiten in de Kuil (Lage Vuursche)

Een absolute topper voor mountainbikers! Op deze speelse locatie midden in de natuur voelt iedereen zich thuis. Bij dit restaurant starten twee mountainbikeroutes: Hoge Vuursche (22km) en Lage Vuursche (10,2 km). Houd er rekening mee dat je voor deze routes het MTB-vignet van de Utrechtse Heuvelrug nodig hebt.  De inrichting is sfeervol, en het terras buiten wint het van alle andere fietsstops. Dit is niet voor niets het startpunt voor het jaarlijkse offroad fietsevent Where the streets have no name. En last but not least: het eten is heerlijk, onder andere doordat ze veel gebruik maken van verse seizoensproducten.
cobbles-wielrennen-fietsstops-utrechtse-heuvelrug-buiten-in-de-kuil

De Proloog (Amerongen)

Dit fietscafé ligt aan de voet van de Amerongse Berg. Aan alles kun je zien dat de fietser hier graag gezien wordt. Het café wordt verlicht door sfeervolle lampen van fietsonderdelen en de menukaart is gevuld met zeer gewaardeerde hapjes en drankjes. Voor je dagelijkse shot cafeïne schenken ze hier Il Magistrale Cycling Coffee. Na het fietsen kun je hier genieten van een Kwaremont of à Bloc biertje! Dit café biedt ook een podium voor Wielerpraat fietscafés en filmavonden. Ook bij De Proloog kun je een MTB-vignet scoren.

cobbles-wielrennen-fietsstops-utrechtse-heuvelrug-proloogbron: fietssport.nl

Mon-Chouette (Leusden)

Dit theehuis is door de ANWB uitgeroepen tot het beste fietsterras van 2017, en dat is niet voor niets. Het ligt langs het alom bekende fietspad langs het Valleikanaal. Vergeet in de zomer je zonnebril niet, tegen de zon en de vliegjes! Het theehuis ligt in de achtertuin van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Als je hier in de buurt bent is een bezoekje aan de verdedigingswerken langs de Grebbelinie ook zeker een aanrader. Mon-Chouette geeft ook eigen routes uit met picknickrugzakken en heeft een fietspomp en reparatieset klaar staan voor iedere fietser in nood.
cobbles-wielrennen-fietsstops-utrechtse-heuvelrug-mon-chouette_02

Kasteel Groeneveld (Baarn)

Dit 18e-eeuwse buitenhuis is een pareltje in het Utrechts landschap. In het koetshuis, waar voorheen de paarden gevoed werden, is nu een Grand Café gevestigd met een zonnig groot terras. Hier kun je comfortabel zitten en heerlijk lunchen met biologische streekproducten. Het park, binnentuin en winkel zijn gratis te bezoeken. Voor een bezoek aan de tentoonstelling in het landhuis betaal je €6,50. Dit kasteel ligt langs diverse mooie fietsroutes (kijk bijvoorbeeld op route.nl voor inspiratie). Een alternatief is om vanuit hier de Loosdrechtse plassen op te zoeken. Of je rijdt naar de oude Zuiderzee en maakt een stop in het mooie vissersdorpje Spakenburg.
cobbles-wielrennen-fietsstops-utrechtse-heuvelrug-kasteel-groeneveld

Wat zijn jouw favoriete fietsstops, en waarom?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fietsstops-utrechtse-heuvelrug-gerelateerd

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×