Skip to main content

Je kunt op allerlei manieren aan inspiratie komen voor fietsroutes. Websites als Strava, Bikemap en GPSies helpen je op weg, maar er gaat uiteindelijk toch niets boven de persoonlijke tips van een local. Jef versleet de nodige bandjes in de omgeving van Eindhoven, en vertelt je welke wegen, dorpen en pauzeplaatsen  niet mogen ontbreken in jouw routes rond Eindhoven.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Liever in een toertocht?

NL Tour Rides organiseert vanuit Eindhoven ieder jaar een geweldige afsluiter van het wielerseizoen: de Oktoberfest Ride. Of voor de gravelfietsers: Gravelty Oktoberfest. Een paar uur genieten van de prachtige natuurgebieden die direct rondom Eindhoven te vinden zijn en daarna in stijl afsluiten met bier in ‘lederhosen’. Check de NL Tour Rides kalender.

1. Kanalen en dorpjes (55,7km)

Deze eerste route start op de kruising bij de Geldropseweg, nabij de hoofdingang van DAF in Eindhoven. Je zoeft snel Eindhoven uit via het kanaal richting Mierlo. Hierna volg je de Zuid-Willemsvaart richting Asten, Someren en Someren-Heide. Via de grote weg tussen Someren-Heide en Maarheeze rijdt je richting het pittoreske Sterksel, met het kenmerkende beeld van een Os dat een prominente plaats inneemt. Je vervolgt je weg via Heeze en Geldrop, om uiteindelijk weer bij de kruising op de Geldropseweg uit te komen. Een ideaal rondje van 55 km om even snel en zonder na te denken twee uurtjes van huis te zijn!

Klik hier om de GPX te downloaden Bekijk de route op Komoot

2. Leenderstrijp en het Weerterbos (69,2km)

Deze route voert je wederom vanaf de kruising bij de Geldropseweg (hoofdingang DAF) richting het zuiden van Eindhoven. Ik heb hier zelf in mijn leven heel wat afgefietst. Via het fietspad langs de A2 gaat het richting Leenderstrijp. Dit Brabantse gehucht met zijn mooie boerderijen vormt een welkome tussenstop na het snelle werk langs de A2. In Maarheeze aangekomen kom je bij de afslag Budel nog een pittig viaduct tegen, ideaal om je benen eens te testen of om je fietsvrienden erop te leggen. Aan het einde draaien we af richting Nederweert.

Onderweg kom je nog langs twee perfecte pauzeplaatsen als je benen even rust nodig hebben: Peerkesbosch en even verderop de Daatjeshoeve. Een aanrader voor tijdens een korte stop is natuurlijk een stukje Limburgse Vlaai met slagroom! Via de Booldersdijk gaat het richting Someren. Bij De Hutten kom je nog een prachtig bochtje tegen, je rijdt zo’n beetje dwars door een boerderij. Via Someren, Lierop en Mierlo rijd je na een kleine 70 km Eindhoven weer binnen.

Klik hier om de GPX te downloaden Bekijk de route op Komoot

3. Gravel, trappist en de grensstreek (78,9km)

Deze route van zo’n 80 km begint bij Café De Brabantse Boerin in Geldrop. Al snel gaat het richting de Strabrechtse Heide. In dit prachtige gebied kun je mooie paden vinden voor je gravelracer, al is het met een racefiets ook goed te doen. Via enkele wegen door bosrijk gebied kom je plotseling in Maarheeze uit, waarna je via de Maarheezerhuttendijk en de Geuzendijk koers zet richting Budel. Via het kleine dorpje Gastel rij je richting de Achelse Kluis.

Ik zou zeker even stoppen bij het klooster om te genieten van de omgeving en van een Achelse Trappist. Via Borkel en Schaft gaat het via de Luikerweg richting Valkenswaard. Het laatste stuk gaat door het Leenderbos over de A2 terug naar de Brabantse Boerin in Geldrop.

Klik hier om de GPX te downloaden Bekijk de route op Komoot

4. Brabants mooiste (200km)

Deze route wil ik jullie niet onthouden. Het is wel een kuitenbijter van 200 km, maar hij doet de mooiste plekjes rond Eindhoven aan! De route is gemaakt door onze fietsvrienden van ONYVA uit Eindhoven. Ik heb twee jaar geleden zelf aan deze perfecte tocht deelgenomen en kwam hem tegen in mijn persoonlijke archief. Deze mag in dit lijstje van mooie routes rond Eindhoven zeker niet ontbreken. De route start op Strijp-S en voert je door de mooiste stukjes Brabant. Glad asfalt, kasseien, gravel en bospaadjes, deze route heeft het allemaal! Sla vooral het Trappistenklooster in Achel niet over, een van onze favoriete pauzeplaatsen, en geniet hier van een ijskoude Trappist.

Ben je na het rijden van deze route nog steeds niet uitgekeken op de Brabantse wegen en ben je op zoek bent naar Brabantse gemoedelijkheid/gezelligheid en fantastisch volk? Probeer dan een keer zelf deel te nemen aan Brabants Mooiste. Een echte aanrader!

Klik hier om de GPX te downloaden Bekijk de route op Komoot

Wat zijn jouw favoriete routes rond Eindhoven?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Kost niets, en je clubgenoten zijn je dankbaar!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-routes-rond-eindhoven-gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×