Skip to main content

In de maand mei worden vele unieke fietsevenementen georganiseerd. Voor iedere fietser is er wel een geschikte toertocht te vinden, of je nu graag langs de kleurrijke bollenvelden fietst of de voorkeur geeft aan een fris biertje bij de finish, of misschien wel allebei… Nicole zet de meest bijzondere toertochten in mei voor wielrenners en mountainbikers op een rij.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Toertochten in mei voor wielrenners

11 mei – Het geheim van de Kempen (Tilburg, 75-100-130 km)

Ontrafel jij het geheim? De Kempen zijn rijk aan geheimen, zoals de nooit opgehelderde feiten over de Bokkenrijders en Kabouterkoning Kyrië. De fietstocht ‘Het geheim van de Kempen’ onthult een ander mysterie, dat zich alleen aan hen openbaart die de gehele route uitrijden en daarna het boekje lezen. De route voert langs heidevelden, weiden, akkers, bossen en vennen in de Nederlandse en Belgische Kempen.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-geheim-van-de-kempen

11 mei – Marianne Vos Wielerfestival (Altena, 60-100-150 km)

Waan jezelf in de wereld van Marianne Vos en fiets een gedeelte van de van de Internationale UCI wereldtoproute. De tocht is voor mannen, vrouwen en fietsers met een beperking, en toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Vergeet niet een broodje bal te scoren bij de finish voor wat extra energie. En leuk om te weten: Marianne fietst zelf ook mee!
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-marianne-vos-wielerfestival

12 mei – Gran Fondo Brabant (Den Bosch, 70-110-160 km)

De gezelligste ride! Gran Fondo Brabant laat je kennismaken met de mooiste delen van de gezelligste provincie van Nederland. De routes voeren je door sfeervolle dorpjes en mooie natuurgebieden, door delen van Brabant waarvan velen de schoonheid nog niet kennen. De routes lopen dit jaar ten westen van Den Bosch door de Loonse en Drunense Duinen, en ten zuiden van de stad. Je start met een Bossche bol in hartje Den Bosch op De Parade naast de Sint Janskathedraal, waar je ook weer finisht.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-gran-fondo-brabant

19 mei – Gran Fondo Rosa (Oosterbeek, 80-110-160 km)

In de toertocht Gran Fondo Rosa vieren we het Italiaanse wielrennen en de Ronde van Italië. De passie voor het wielrennen is nergens groter dan in Italië. De routes volgen grotendeels de routes van de Giro d’ Italia etappes die in 2016 in Gelderland werd verreden. Leuke maar pittige klimmetjes als de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank moet je in ieder geval bedwingen. Alle deelnemers van de vierde editie van de Gran Fondo Rosa krijgen een uniek Limited Edition Gran Fondo Rosa wielershirt. Dit jaar een 100% Maglia Rosa!

Merlijn verkende voor Cobbles een paar weken geleden al het parcours van de Gran Fondo Rosa, lees hier zijn verslag.
cobbles-wielrennen-gran-fondo-rosa-emmapiramide

19 mei – La Trappe Abdijentocht (Berkel-Enschot, 35-65-125 km)

De tocht start bij de schitterende Trappistenabdij O.L.V. van Koningshoeven te Berkel-Enschot en voert door het prachtige gastvrije Brabantse land van bossen, vennen, hei, weilanden en kleine dorpen. Een must voor elke fietser. Er zijn drie verschillende startlocaties, meer informatie vindt je op de website.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-la-trappe-abdijentocht

26 mei – Bollenstreek Classic (Lisse, 55-85-130 km)

De routes voeren de deelnemers dwars door het Groene Hart en de Bollenstreek. Je fietst langs de vaarten en meren en door vriendelijke dorpjes in een weids polderlandschap. Het mooiste zicht ervaar je wanneer je langs de kleurrijke bollenvelden fietst. Inschrijven kan heel makkelijk online via de website van de NTFU.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-bollenstreek-classic

30 mei – Gran Fondo Amsterdam (80-120-160 km)

The capital ride! Voor de vele Amsterdamse fietsliefhebbers, maar ook voor degene die er niet zo vaak in de buurt zijn, is dit een prachtige tocht. De Gran Fondo Amsterdam is een toerklassieker waarbij (oud-)wielerkampioenen, amateur, toerwielrenners en startende toerfietsers op Hemelvaartsdag samen komen voor een prachtige tocht rondom dé fietshoofdstad van de wereld. Na afloop van de rit kun je volop genieten van foods, drinks en de wielersfeer bij deze door NL Tour Rides georganiseerde tocht.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-gran-fondo-amsterdam

Toertochten in mei voor mountainbikers

11 mei – Bikefreak MTB en e-MTB festival (Dorst, 8 km)

Will jij een nieuwe mountainbike testen op een spannende singletrack? Dan is dit festival echt iets voor jou. Wie wil dat nu niet? Een dag Mountainbikes testen van verschillende topmerken. Wil je weten welke merken aanwezig zijn, neem een kijkje op de website. Na afloop van je rit kun je de fiets gemakkelijk beoordelen op je persoonlijke testformulier door middel van een puntensysteem. De punten worden netjes opgeteld en gepresenteerd op 1 juni.

Let op! Om iedereen onbeperkt te laten testen is dit festival gebonden aan een maximaal aantal deelnemers. Wees er snel bij, aanmelden op de dag zelf is niet mogelijk VOL=VOL.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-bikefreak-mtb-festival

De drie dorpen MTB Streetrace cup

Neem je deel aan een van deze toffe MTB streetraces, dan steun je ook nog een het goede doel!

17 mei – MTB streetrace Zijtaart

Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijk spierziekte bij jongens. Deze streetrace is een mountainbikewedstrijd met leuke obstakels, voor jong en oud, funbiker of wedstrijdrijder. Iedereen is welkom.

Fiets mee en wordt een held – Trap Duchenne samen de wereld uit!
cobbles-wielrennen-toertochten-in-mei-2019-mtb-streetrace-cup

25 mei – Streetrace Heeswijk-Dinter

TWC de Kachelders zetten zich in voor ALS, een dodelijke zenuw- en spierziekte die iedereen kan treffen. Bij dit sportieve gebeuren wordt een relatief kort parcours van ongeveer 2 kilometer afgelegd op de mountainbike. Het parcours gaat over verharde en onverharde paden met daarin een aantal hindernissen. Hierdoor biedt de streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers, en is hij heel aantrekkelijk voor het publiek. Je kunt veel toeschouwers verwachten voor deze race. Dit evenement valt namelijk samen met de kermis in het dorp.

Fiets mee en wordt een held – Trap ALS samen de wereld uit!

31 augustus – Streetrace Odilliapeel

TC de Peeltrappers zetten zich in voor verschillende projecten voor weeskinderen in Afrika. De MTB streetrace wordt verreden over een kort parcours (ca. 2,5 kilometer) met enkele natuurlijke en kunstmatige obstakels, een stuk bos, door het dorp, zelfs via een (soldaten)bunker. Wanneer je na de race nog een beetje energie over hebt kan je nog deelnemen aan de badkuipenrace, een dag vol plezier dus!

Fiets mee en wordt een held – Steun goede doelen voor weeskinderen!

Bij welke van deze toertochten in mei sta jij aan de start?

Deel je plannen in de Cobbles Cycling Strava Club en kijk wie je onderweg tegen kunt komen. Gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-toertochten-april-2019-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×